Έρχεται η αναδιάρθρωση της Super League

Μπορεί να απομένουν λίγες μέρες για την ολοκλήρωση της φετινής Super League, αλλά οι διεργασίες για τους όρους διεξαγωγής του ερχόμενου πρωταθλήματος συνεχίζονται και μάλιστα σε πυρετώδεις ρυθμούς.

Επιθυμία της Πολιτείας είναι να υπάρξει ένα πιο ανταγωνιστικό προϊόν (από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει στο τραπέζι και η πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα) και για αυτό το λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έχει εκπονήσει ένα πλάνο αναδιάρθρωσης για τρεις επαγγελματικές κατηγορίες.

Από τις πρώτες επαφές που έχουν προκύψει, παρουσιάζεται ένα θετικό κλίμα από τις ομάδες του συνεταιρισμού για να προχωρήσει αυτό το σχέδιο, αφού έχουν καταλάβει και οι ίδιες ότι πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του προϊόντος, καθώς βυθίζοντα σε ένα καθεστώς μιζέριας και οικονομικής αβεβαιότητας.

Για την Πέμπτη (3/5) έχει οριστεί το Έκτακτο ΔΣ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ποινής για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν και η αίσθηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, καθώς αυτά αλλάζουν ανάλογα με τα συμφέροντα που έχει κάθε ΠΑΕ κάθε λεπτό την ώρα, ότι ο Παναθηναϊκός θα μαζέψει τα απαραίτητα «κουκιά» για την αλλαγή του κανονισμού.

Ωστόσο, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέο ΔΣ στη Λίγκα για να επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League, τουλάχιστον για την πρώτη πεντάδα και να σταλούν τα ονόματα των ομάδων που θα έχουν προκριθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης ή Ξάνθη).

Σε αυτό το συμβούλιο αναμένεται να παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο πλάνο της αναδιάρθρωσης και να τρέξουν οι εξελίξεις αναφορικά με το πώς θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα της νέας σεζόν.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!