Η έκθεση παρατηρητών του τελικού

Πλήθος περιστατικών που θα στείλουν την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ προκειμένου να απολογηθούν, καταγράφουν στην έκθεσή τους οι παρατηρητές αγώνα του τελικού Κυπέλλου της 12ης Μαΐου, κ.κ. Ντάσιος, Κάρτσακλας και Φωτεινός.

Το SDNA αποκαλύπτει και παρουσιάζει αυτούσια την έκθεση των παρατηρητών του τελικού Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και εξηγεί γιατί βάσει αυτής, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν απειλούνται με αφαίρεση βαθμών.

Πριν παρατεθεί αυτούσιο το περιεχόμενο της έκθεσης, υπάρχουν κάποια δεδομένα από τα οποία προκύπτει ότι οι δύο ομάδες δεν κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών ή τιμωρία της έδρας τους, παρά μόνο με μεγάλα πρόστιμα.

Το πρώτο είναι ότι οι ρίψεις φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων δεν προκάλεσαν την διακοπή του αγώνα, ούτε καν κάποια προσωρινή διακοπή, ενώ φυσικά δεν υπήρξαν και σωματικές βλάβες από τις ρίψεις αυτές. Εξάλλου, οι ειδικές διατάξεις για τις φωτοβολίδες «ευθείας βολής» έχουν καταργηθεί από πέρσι.

Το δεύτερο είναι ότι από τα επεισόδια και από την εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, δεν προκύπτουν βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές ιδιοκτησίας. Τα παραπάνω αποτελούν τις ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ προϋποθέσεις για να επιβληθούν ποινές έδρας ή αφαιρέσεις βαθμών. Ακόμα και για το άναμμα καπνογόνων, οι ομάδες είναι μεν υπότροπες στον θεσμό του Κυπέλλου, αλλά όχι δις υπότροπες για να κινδυνεύσει η έδρα τους (οι υποτροπές μετράνε ξεχωριστά ανά διοργάνωση και δεν προστίθενται του πρωταθλήματος και του κυπέλλου).

Από εκεί και πέρα, όπως θα δείτε, μέσα σε ένα σύνολο δεκάδων επαναλαμβανόμενων περιστατικών, έχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα: Τα ανάμματα πυρσών και καπνογόνων, οι ρίψεις κροτίδων και φωτοβολίδων με πιστόλι-στυλό, η εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ «για πανηγυρισμό» μετά το δεύτερο γκολ και μετά την λήξη του αγώνα, οι οποίοι και απωθήθηκαν από την αστυνομία κ.α. Τονίζεται παράλληλα, ότι στα αποδυτήρια και στη φυσούνα δεν υπήρξε το παραμικρό περιστατικό, ενώ οι αποστολές ήρθαν στο γήπεδο και έφυγαν από αυτό χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σε κάποιους, όπως π.χ. στον Ολυμπιακό, δεν άρεσαν τα όσα γράφουν οι παρατηρητές, δεν τα θεώρησαν επαρκή. Θέλουν σώνει και ντε, να αφαιρεθούν βαθμοί από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ για να ξεκινήσουν εκείνοι με βαθμολογικό πλεονέκτημα. Πάντως οι εν λόγω παρατηρητές, δεν πήγαν μετά τον τελικό στα μπουζούκια να το γλεντήσουν μαζί με τον τροπαιούχο, όπως συνέβαινε με άλλους παρατηρητές τελικών Κυπέλλου στο πρόσφατο παρελθόν…

Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση των παρατηρητών του τελικού την οποία το SDNA φέρνει σήμερα (15/5) στο φως της δημοσιότητας…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!