Ένα ιστορικό 7-1 στο Σιντριβάνι

Σαν σήμερα στις (18/5) πριν 63 χρόνια (το 1955) ο ΠΑΟΚ σημείωσε την ευρύτερη νίκη του σε επίπεδο Εθνικού Πρωταθλήματος, πριν την καθιέρωση της Α’ Εθνικής, με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο Συντριβάνι κερδίζοντας με 7-1.

Από τη σεζόν 1930-31 ξεκίνησε η θέσπιση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ελλάδας με την μορφή ενός ομίλου που αναμετρήθηκαν όλες οι ομάδες μεταξύ τους.

Η διαδικασία αυτή πέρασε από πολλά κύματα μέχρι να φτάσει στην μορφή των 16 ομάδων και την καθιέρωση της Α’ Εθνικής το 1959-60.

Από τις πολλές αναμετρήσεις που έδωσε ο ΠΑΟΚ μέσα στα χρόνια αυτά για τα πρωταθλήματα Ελλάδος η ευρύτερη του νίκη ήταν στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό που διεξήχθη στις 18 Μαΐου για το πρωτάθλημα της περιόδου 1954-55. Ο Δικέφαλος υποδέχθηκε την ομάδα του Αγρινίου στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στο Σιντριβάνι και επικράτησε με 7-1.

Τα γκολ σημείωσαν ο Κιουρτζής (2′, 10′) και οι εικονιζόμενοι Κουϊρουκίδης (6′, 63′, 80′), Παπαδάκης (69′) Γιεντζής (81′). Για τον Παναιτωλικό το γκολ της τιμής σημείωσε ο Μήτσου.

Ο ΠΑΟΚ είχε την εξής σύνθεση: Πρόγιος, Γερούδης, Δουκάκης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Κιουρτζής, Καραφουλίδης, Γιεντζής, Χασιώτης, Παπαδάκης, Κουϊρουκίδης.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!