«Απόλλωνα για σένα!»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νέα νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του, ενώ αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Απόλλωνα Τσόχλα και στην ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Αναλυτικά ο προπονητής του Δικεφάλου δήλωσε:

Για το γεγονός ότι ο Έκπε Γιούντο παρακολούθησε τον αγώνα στο ΟΑΚΑ:

«Ενόψει του Παναθηναϊκού είμαστε πλήρεις, δεν τον χρειαζόμαστε. Αλλά για του χρόνου θα είναι μια καλή επιλογή, θα βοηθήσει στο ροτέισον (γέλια)…»

Για τις νίκες του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ:

«Είχαμε μεγάλη επιθυμία αλλά και μεγάλο κίνητρο. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έκανε εξαιρετική χρονιά με δύο τεράστιες επιτυχίες. Θέλαμε πολύ να περάσουμε στις 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, ήταν ο μεγάλος μας στόχος. Το αξίζαμε και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά.

Είναι μια σημαντκή μέρα για εμάς, η ημέρα της Γενοκοτονίας των Ποντίων και παίξαμε δύο προσφυγικά σωματεία.

Αφιερώνουμε τη νίκη στον Τσόχλα που είναι ηγέτης της ομάδας κι ο τραυματισμός του μας επηρέασε πολύ. Ηγέτης δεν είναι αυτός που πετυχαίνει 30 πόντους σε κάθε παιχνίδι, είναι κι άλλα πράγματα. Ο Τσόχλας είναι ένας εξαιρετικά θετικός άνθρωπος, πάντα έτοιμος να βοηθήσει. Είναι ήρεμη δύναμη, γι αυτό ήταν μαζί μας στο ΟΑΚΑ»».

Για το αν έδωσε την πρόκριση η επίθεση της ομάδας:

«Δεν είναι εύκολο να το πεις. Σήμερα η άμυνα ήταν σε μέτριο επίπεδο. Δεν είναι εύκολο να σταματήσεις την ΑΕΚ. Στα άλλα παιχνίδια την κρατήσαμε κάτω από τους 70 πόντους, αλλά και πάλι κάναμε καλά τη δουλειά μας, γιατί οι παίκτες της βρέθηκαν σε καλή μέρα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο παίξαμε καλή άμυνα και μέσα από αυτή, βγήκαν τα μεγάλα σουτ».

Για τους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό που ακολουθούν:

«Το κίνητρο για εμάς είναι μεγάλο, παίζουμε με τους πρωταθλητές. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή μας παρουσία και να κερδίσουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε».

Για το αν σημαίνει κάτι το 4-0 επί της ΑΕΚ στα φετινά παιχνίδια:

«Μερικές φορές παίζει ρόλο και το timing. Πότε πετυχαίνεις δηλαδή, μια ομάδα, σε ποιο σημείο της χρονιάς. Είναι πάρα πολύ τιμητικό για εμάς το γεγονός ότι φέτος έχουμε κερδίσει τέσσερις φορές μια ομάδα με τέτοια παρουσία, αλλά δεν νομίζω ότι μόνο αυτό αντικατοπτρίζει την προσπάθειά μας. Είναι για εμάς πολύ σημαντικό, αλλά επαναλαμβάνω παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το σημείο της χρονιάς που βρίσκεσαι. Εμείς κρατάμε την πρόκριση επί ενός μεγάλου αντιπάλου και προχωράμε».

Για το «ταβάνι» της ομάδας:

«Η ομάδα έχει πετύχει δύο σημαντικούς στόχους. Είμαστε ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης και έχουμε στις 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Όπως είπα και πριν, ο στόχος μας είναι να παίξουμε με την καλύτερη ομάδα, αυτή την στιγμή, του πρωταθλήματος, τον αήττητο Παναθηναϊκό, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε ποια στα αλήθεια είναι η διαφορά μας από την κορυφή».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!