Συγκλονίζει ο πατέρας του Τσόχλα!

Ο Απόλλων Τσόχλας περνάει μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες της ζωής τους, καθώς, όπως όλα δείχνουν, υπέστη ρήξη χιαστού, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένος να παραμείνει εκτός δράσης για ένα πολύ μεγάλο διάστημα.

Από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού του, η οικογένεια του ΠΑΟΚ βρίσκεται δίπλα στον υπαρχηγό του Δικεφάλου, ο οποίος από το 2013 που ήρθε στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί την «ψυχή» της ομάδας στα αποδυτήρια.

Αμέσως μετά το «sweep» επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, άπαντες αφιέρωσαν τη νίκη στον Τσόχλα, ο οποίος ήταν δίπλα τους, αν και δεν μπορούσε να αγωνιστεί.

Έτσι, ο πατέρας του, Νίκος, με ένα συγκλονιστικό μήνυμα στα social media προς την «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ ευχαρίστησε όλους για τη στήριξή τους.

Αναλυτικά ο Νίκος Τσόχλας έγραψε:

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!

…Γιατί υπάρχουν ακόμη αθλητάνθρωποι, που υπηρετούν και ΤΙΜΟΥΝ το αθλητικό ιδεώδες!!!
Εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή που ξεκίνησε η εμπορευματοποίηση των πάντων, καταρρακώθηκε κάθε αξία, με πρώτη την ολυμπιακή και αθλητική ιδέα, που γεννήθηκα σ’ αυτό τον τόπο και αντικατοπτρίζει όλες τις αξίες της ζωής, όπως, συνεχή προσπάθεια αυτοβελτίωσης του Ανθρώπου, ευγενή άμιλλα, αξιοκρατία, καθημερινό αγώνα με τη πραγματική έννοια μιας Ελληνικής λέξης, που δεν υπάρχει σε ΚΑΜΙΑ άλλη γλώσσα στο πλανήτη: αγών εκ του άγω= οδηγώ, με παράγωγα την αγωγή και το παιδαγωγό, κλπ, κλπ (χρειάζεται ολόκληρο βιβλίο για να αναλυθούν οι ανθρώπινες αυτές αξίες, που διέπουν κάθε έκφραση της ανθρώπινης ζωής, (θάπρεπε)).

Με την εμπορευματοποίηση (και) του αθλητισμού, ο ανθρώπινος παράγοντας εξωστρακίστηκε. Μας ενδιαφέρει ΜΟΝΟΝ το αποτέλεσμα. Το κέρδος.
Αυτοαποκαλούμενοι τεράστιοι σύλλογοι, που θέλουν μάλιστα να λέγονται αθλητικοί, ξεζουμίζουν αθλητές, τους αποθεώνουν δήθεν όταν συμβάλλουν τα μέγιστα στις νίκες και τους πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες στη πρώτη μεγάλη τους ατυχία (πάμπολλα τα παραδείγματα).
ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΟΛΟΙ!!!

Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ, (διοίκηση, παράγοντες, τεχνικό επιτελείο, παίχτες, staff, φίλαθλοι), αποδεικνύουν και δεν είναι η πρώτη φορά, ότι είναι αξία μέλη ενός πραγματικά μεγάλου ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ οργανισμού.
Γαλουχήθηκα μέσα στο σύλλογο των ολυμπιονικών (όχι γιατί είχε πολλούς αθλητές – Ολυμπιονίκες, αλλά γιατί υπηρετούσε το Ολυμπιακό ιδεώδες), με πρόεδρο τον τεράστιο παράγοντα – παιδαγωγό, ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.

Υποστήριξα με θέρμη το Ίδρυμα Ολυμπιακής Παιδείας, του επίσης τεράστιου ΝΙΝΟΥ ΤΖΗΚΑ!
Προσπάθησα να περάσω στα παιδιά μου τις αρχές αυτές και φαίνεται πως σε κάποιο βαθμό τα κατάφερα.

Και τώρα νιώθω ευλογημένος γιατί στο γιο μου έλαχε να υπηρετήσει ένα τεράστιο σύλλογο, που οι άνθρωποι του ενστερνίζονται και υπηρετούν τις ίδιες αρχές.

Χθές στο ΟΑΚΑ έζησα ανεπανάληπτα συγκλονιστικές και συγκινητικές στιγές.

Τους ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ και το καθένα χωριστά!»


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!