Στα σπίτια τους!

Αλλάζουν όλα στη διαιτησία! Αλλαγές στην ΚΕΔ, στους πίνακες, στους διεθνείς και στον κανονισμό για τους ξένους!

Ο Τριτσώνης θα πάρει τους Κομίνη-Αρετόπουλο και Καλογερόπουλο και θα μας αφήσουν ήσυχους μια και καλή…

Οι αλλαγές στην Ελληνική διαιτησία ξεκίνησαν εδώ και ενάμισι χρόνο. Τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν, αλλά το παρακράτος στο χώρο κατάφερε στο τέλος να αλλοιώσει όλα όσα γίνονταν μέσα στα γήπεδα. Γι’ αυτό και οι αλλαγές θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα.

Η ΝΕΑ ΚΕΔ ΧΩΡΙΣ ΤΡΙΤΣΩΝΗ

Όλες οι πληροφορίες λοιπόν συγκλίνουν στο ότι θα έχουμε και νέες αλλαγές στην ΚΕΔ. Αλλαγές αυτή τη φορά και όχι προσθήκες. Τι σημαίνει αυτό; Προφανώς η αλλαγή δεν αφορά τον Πορτογάλο Περέιρα και τον Ισπανό Μαρίν.

Το θέμα υπάρχει με τον Τριτσώνη που μετράει μέρες.

Η απόφαση έχει παρθεί από τους αξιωματούχους της FIFA που εξακολουθούν να ελέγχουν την κατάσταση στην Ελληνική διαιτησία. Ο Τριτσώνης θα αποτελέσει παρελθόν και θα αντικατασταθεί με έναν ακόμη ξένο. Απόφασή τους είναι να αποτελείται η ΚΕΔ μόνο από ξένους παράγοντες της διαιτησίας και αυτό είναι ενδεικτικό της γνώμης που έχουν για τους Έλληνες.

ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΙΝΑΚΕΣ

Η ΚΕΔ λοιπόν θα διαφοροποιηθεί και αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα. Η έκπληξη όμως θα έρθει και από την ημερομηνία ανακοίνωσης των νέων πινάκων. Εκεί υπάρχουν ιδιαιτερότητες.

Συνήθως οι πίνακες ανακοινώνονται στις αρχές Αυγούστου. Στο διάστημα 1-10. Φέτος είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν πριν το μουντιάλ που αρχίζει τον επόμενο μήνα. Αυτό έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις του Μέλο Περέιρα στην κορυφαία διοργάνωση. Ο Πορτογάλος θα φύγει για τη Ρωσία μια και εκεί θα είναι παρατηρητής και θέλει πριν αναχωρήσει να τελειώνει με αυτό το ζήτημα των πινάκων. Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν το «τάιμινγκ» της ανακοίνωσης για να αποδειχθεί και ποιος τελικά έχει τον απόλυτο έλεγχο…

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ

Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τους Έλληνες διεθνείς διαιτητές. Το επίπεδο έχει πέσει στο κατακόρυφο και η εμπιστοσύνη σε αυτούς χάθηκε σε τεράστιο ποσοστό. Όλα όσα έγιναν στο τέλος του πρωταθλήματος με τους Κομίνη και Αρετόπουλο, αλλά και η απόδοση του Μάνταλου που δεν τον εμπιστεύονται ούτε για το πιο εύκολο παιχνίδι, όπως και ο τραυματισμός του Καλογερόπουλου θα οδηγήσουν σε αναγκαστικές αλλαγές. Αυτές θα οριστικοποιηθούν το Φθινόπωρο.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για Κομίνη-Αρετόπουλο και Καλογερόπουλο, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει κατηγορία ο Παπαπέτρου που φέτος έκανε και πάλι πολλά καλά παιχνίδια.

Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ

Καλώς ή κακώς η ΚΕΔ και ο Περέιρα έφθασαν στο τέλος της χρονιάς να σκεφτούν και να προχωρήσουν με τον ορισμό ξένων διαιτητών. Όλα όσα έγιναν πριν και μετά τον τελικό που σφύριξε ο Ισπανός Μπορμπαλάν, οδηγούν πλέον στην απόφαση να καθιερωθεί η χρησιμοποίηση ξένων, εκεί όπου η ΚΕΔ θα το θεωρεί απαραίτητο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός διαιτησίας. Κάτι τέτοιο λέγεται ότι θα το συζητήσει και θα το αποφασίσει το Συμβούλιο της ΕΠΟ και θα το αξιοποιήσει η ΚΕΔ.

Γι’ αυτό το θέμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελληνική φίλαθλη κοινή γνώμη τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ορισμού και των ξένων. Σε όλα τα γκάλοπ που γίνονται το ποσοστό που είναι υπέρ ξεπερνάει ξεκάθαρα το 65%

* Εδώ επάνω πρέπει να θυμίσουμε ότι στο νέο πρωτάθλημα θα χρησιμοποιηθεί το VAR, αλλά αυτό είναι δύσκολο να γίνει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ο ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ…

Πώς εκτέθηκαν με Κομίνη

Έγιναν πολλά και διάφορα τους τελευταίους μήνες στη διαιτησία. Η FORZA τα έχει καταγράψει δίνοντας το στίγμα της κατάστασης, περιγράφοντας και τον ρόλο του καθενός.

Όπως για παράδειγμα έχουν αποκαλυφθεί τα πάντα που αφορούν τον Τριτσώνη που είχε και τον πιο ύποπτο ρόλο για την αλλαγή πολιτικής και φιλοσοφίας με ορισμούς-τιμωρίες-επιβραβεύσεις.

Όλα όμως κάποτε αποκαλύπτονται… Όπως και το τι έγινε με τον σκανδαλώδη ορισμό Κομίνη την τελευταία αγωνιστική. Τα korakiagr.blogspot.gr αποκάλυψαν πώς καρφώθηκε αυτός που επιχείρησε το μέγα σκάνδαλο: «Αυτός που το επιχείρησε είναι βέβαιο πώς φταίει και για όλα τα δεινά των τελευταίων μηνών. Αυτός λοιπόν κατάφερε να καρφωθεί.

Πήγε που λέτε ο Τριτσώνης και άρχισε να ρωτάει όσους πίστευε ότι ήξεραν, γιατί τον «έδωσαν»! Μιλάμε για γάτα! Κάπως έτσι ακόμη και αυτοί που δεν γνώριζαν ποιος πήγε να κάνει αυτή την αλητεία, έμαθαν».
Φοβερά πράγματα! Όλα όμως κάποτε γίνονται γνωστά…

πηγή: FORZA


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!