Διατηρείται ο αριθμός των ξένων;

Τη διατήρηση του αριθμού των ξένων παικτών που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Volley League πρότεινε η ΕΣΑΠ.

Η αρμόδια αρχή του πρωταθλήματος στο σημερινό Δ.Σ πρότεινε μεταξύ άλλων να μην αλλάξει ο αριθμός των ξένων στο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι πέρσι ψηφίστηκε ότι στη Volley League μπορούν να συμμετάσχουν τέσσερις ξένοι ή πέντε κοινοτικοί σε μια ομάδα. Ήταν μια απόφαση που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις ομάδες.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ αναφέρει τα εξής:

Ολοκληρώθηκε η 132η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ. Συζητήθηκαν πολλά σημαντικά θέματα και πάρθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

Επικυρώθηκε η βαθμολογία και η τελική κατάταξη της αγωνιστικής περιόδου 2017-18.

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ανέφεραν πως θα δηλώσουν συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της περιόδου 2018-19. Ο Φοίνικας Σύρου και η Κηφισιά ζήτησαν λίγες μέρες προθεσμία για να ανακοινώσουν την οριστική τους απόφαση. Οι ομάδες έχουν περιθώριο για να τις σχετικές δηλώσεις μέχρι 31 Μαΐου.

Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει τον πρωταθλητή της στο CEV Champions League τη νέα σεζόν, η οποία ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στην τρίτη προκριματική φάση του CEV Champions League που είναι πριν τους ομίλους. Επίσης, έχει δικαίωμα για συμμετοχή μία ομάδα στο CEV Cup και δύο στο Challenge Cup.

Συζητήθηκαν και επικυρώθηκαν επτά περιπτώσεις προστίμων με βάση των διατάξεων της προκήρυξης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΤΑΑ για τον αριθμό των ξένων στο πρωτάθλημα 2018-19 και αποφασίστηκε η ΕΣΑΠ να ζητήσει την διατήρηση του αριθμού που ίσχυσε για την περίοδο 2017-18. Επίσης αποφασίστηκε να προγραμματιστούν άμεσα συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς για να συζητηθεί το θέμα.

Συζητήθηκαν χορηγικά και τηλεοπτικά θέματα και οι επαφές που γίνονται για την ανανέωση των συμβολαίων με την ΟΠΑΠ Α.Ε. και την ΕΡΤ Α.Ε.

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ, Χρήστος Ηλιάδης, ενημέρωσε τα Τ.Α.Α. σχετικά με τα δεδομένα που θα υπάρξουν μετά την ψήφιση του αθλητικού νόμου που προβλέπει την κατάργηση των Τ.Α.Α. και τη μετατροπή τους σε άλλη νομική μορφή εταιρίας.

Στο συμβούλιο παραβρέθηκε σύσωμη η ΚΕΔ και έθεσαν θέματα που παρατηρήθηκαν κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος και κατέθεσαν προτάσεις για βελτίωση του έργου της διαιτησίας και των αρμοδιοτήτων των παρατηρητών.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Τ.Α.Α. για τους διακανονισμούς που έγιναν για οφειλές προς το ΟΑΚΑ και της ΕΕΟΔΑΠ. Ακόμα, ο Ταρνατόρος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Τ.Α.Α. για την δραστηριότητα της VLA και τα θετικά που αποκομίζει η Ένωση ως μέλος της νεοσύστατης ένωσης ευρωπαϊκών λιγκών.

Ενημερώθηκαν τα Τ.Α.Α. για την έναρξη της λειτουργίας της Επιτροπής Αδειοδότησης για τη θερινή περίοδο και ρωτήθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ για να καταθέσουν τυχόν προβλήματα που υπάρχουν προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

Προκηρύχθηκαν εκλογές στην ΕΣΑΠ στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα οριστεί εντός των ημερών.

Ο Μάνος Μακρής εκπροσώπησε την ΑΕΚ ως νέο μέλος της ΕΣΑΠ, αλλά με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Ο Κώστας Παπασταθόπουλος ως εκπρόσωπος της Παναχαϊκής που υποβιβάστηκε παραιτήθηκε από την θέση του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης και σε μία συγκινητική αποχαιρετιστήρια τοποθέτηση του προς τους συναδέλφους του ανέφερε: «Ως Γενικός Γραμματέας πρόσφερα ότι μπορούσα για την ομαλή λειτουργία της ΕΣΑΠ πάντα με αίσθημα ευθύνης. Προσπάθησα να δώσω λύσεις σε προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Σας ευχαριστώ όλους για την συνεργασία. Η Παναχαϊκή λόγω αρνητικών συγκυριών δεν τα κατάφερε αλλά όλοι οι άνθρωποι του βόλεϊ στην Πάτρα θα δουλέψουμε για να επιστρέψουμε καλύτεροι και πιο δυνατοί».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!