«Μύθος και θρύλος της Σαχτάρ»

Ο Ντάριο Σρνα βρίσκεται μια… ανάσα από τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ, με τον Ουκρανό δημοσιογράφο, Βαντίμ Σκίτσκο να «σκιαγραφεί» το προφίλ του διεθνή Κροάτη ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά ο Σκίτσκο δήλωσε:

«Την προηγούμενη σεζόν λόγω του προβλήματος που προέκυψε με το ντόπινγκ, δεν συμμετείχε στις προπονήσεις της Σαχτάρ. Σε κάποια φάση βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για κάποιες συζητήσεις με την Μπεσίκτας αλλά δεν προχώρησε σε κάποια συμφωνία. Επέστρεψε στο Ντόνετσκ. Ήταν στην Σαχτάρ για 15 χρόνια, στην ομάδα περίμεναν πως θα αναλάβει κάποιο πόστο. Ήταν μεγάλη απογοήτευση το γεγονός πως μετά από τόσα χρόνια παρουσίας και προσφοράς, η Σαχτάρ έχασε με αυτόν τον τρόπο τον Σρνα ως ελεύθερο. Έναν μύθο για την ομάδα.

Για το θέμα του ντόπινγκ:

«Στην αρχή διαφώνησε αλλά στην πορεία μιλώντας με κάποιους ειδικούς, το αποδέχθηκε και μάλιστα σταμάτησε να προπονείται με την Σαχτάρ προτού ακόμη βγει η σχετική απόφαση. Ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους. Μια μεγάλη έκπληξη και σαφώς μια μεγάλη απογοήτευση για εκείνον. Ένας θρύλος της Σαχτάρ να έχει εμπλακεί σε ένα τέτοιο σκάνδαλο»

Για την επιθυμία του να γυρίσει στα γήπεδα:

«Ο ίδιος θα περίμενε να μείνει στην Σαχτάρ. Θεωρεί ότι μπορεί να είναι μεγάλος σε ηλικία αλλά μπορεί να σταθεί οπουδήποτε και εφόσον προκύψει η συμφωνία για τον ΠΑΟΚ θα είναι μια πολύ καλή προσθήκη για την ομάδα»

Για τη ζωή του Σρνα μετά το ποδόσφαιρο:

«Το προηγούμενο διάστημα παρακολούθησε σεμινάρια για να αποκτήσει άδεια προπονητή. Θέλει να συνεχίσει στο χώρο του ποδοσφαίρου είτε ως προπονητής είτε ως τεχνικός διευθυντής. Να βρίσκεται σε μια ομάδα. Είναι… προϊόν της Χάιντουκ, ίσως συνεχίσει εκεί, ίσως αλλού. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει μέλλον στο ποδόσφαιρο για εκείνον σε οποιδήποτε πόστο»

Για το αν προτιμάει Σρνα, Μάτος ή Ρατς:

«Αν μιλήσουμε για αμυντικούς, θα έλεγα Σρνα».

Για την σχέση με τον Μίρτσεα Λουτσέσκου:

«Ο Σρνα ήταν στην Σαχτάρ πριν έρθει ο Λουτσέσκου αλλά και όταν ήρθε, ήταν μέλος της «χρυσής» ομάδας της Σαχτάρ. Σίγουρα έχουν μια εξαιρετική σχέση, έχουν συνεργαστεί άψογα και θα ήταν μια καλή ευκαιρία να βρεθούν και πάλι, αυτήν την φορά με το γιο του».

Για τη θέση του:

«Όταν ήρθε στην Σαχτάρ έπαιζε κυρίως ως δεξιός μέσος, στην πορεία των χρόνων γύρισε πίσω στην άμυνα. Μπορεί να παίξει όλη την δεξιά πλευρά. Ναι μεν έχει εμπειρία και ως στόπερ, αλλά επειδή δεν είναι τόσο δυνατός με το κεφάλι κάτι που χρειάζεται ο κεντρικός αμυντικός, του αρέσει και θέλει να παίζει δεξιά, είτε μπροστά όπως τα πρώτα χρόνια είτε πιο πίσω στα τελευταία του».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!