Ο Μέσι στη… μέση!

Η αντιπαράθεση των Παλαιστίνιων με τους Ισραηλινούς έχει φουντώσει τις τελευταίες εβδομάδες και τώρα γίνεται χαμός για με το φιλικό της Αργεντινής στο Ισραήλ που είχε προγραμματισμένο να γίνει στις 9 Ιουνίου.

Γιατί γίνεται χαμός; Διότι αυτό το ματς θα διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ, κάτι που έχει εξοργίσει τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι ζητούν από τον Λιονέλ Μέσι μέσω των social media να μην δώσει το παρών, εξαιτίας της διαμάχης και των άμαχων νεκρών τους.

Στην περιοχή υπάρχει μόνιμη σύρραξη, με τις ισραηλινές Αρχές να επιδεικνύουν τρομερά σκληρό πρόσωπο τον τελευταίο μήνα και να υπάρχουν δεκάδες άμαχοι νεκροί από την πλευρά της Παλαιστίνης.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στη Λωρίδα της Γάζας, στα social media γίνεται εκστρατεία ώστε να μην πάει εκεί ο Μέσι. Παλαιστίνιοι και ανθρωπιστικές οργανώσεις του ζητούν να μην κάνει αυτή την εμφάνιση, καθώς οι Ισραηλινοί θα τη χρησιμοποιήσουν ως προπαγάνδα.

Σε αυτές τις φωνές προστέθηκε και εκείνη του Προέδρου της Παλαιστινιακής Ομοσπονδίας, Τζιμπρίλ Ρατζούντ, ο οποίος κάλεσε τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα να μην εμφανιστεί: «Μέσι, μην έρθεις. Εάν έρθεις θα κάψουμε φωτογραφίες και φανέλες σου».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!