Πιάστηκε με ντόπα στον Ολυμπιακό!

Πριν λίγες ημέρες, την 1η Ιουνίου, η Όλγα Χατζηνικολάου, ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μετά από 27 χρόνια καριέρας ως αθλήτρια του μπάσκετ, σε ηλικία 36 ετών.

Μια απόφαση, στην οποία, όπως αποδείχτηκε, την ώθησε και η ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών λόγω ντόπινγκ από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), η οποία της είχε κοινοποιηθεί μία ημέρα νωρίτερα, την 31η Μαΐου.

H combo guard του Ολυμπιακού από το 2015 έως το 2018, είχε βρεθεί θετική σε απαγορευμένη ουσία, σε έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του περυσινού φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στις 26/03/2017. Εκτός από τον προσωρινό αποκλεισμό που της είχε επιβληθεί, το ΕΣΚΑΝ την παρέπεμψε στην Πειθαρχική Επιτροπή, για παράβαση του νόμου για το ντόπινγκ.

Η Πειθαρχική Επιτροπή που απαρτίζεται από δικηγόρους, γιατρούς και αθλητές την απάλλαξε όμως.

Το ΕΣΚΑΝ ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντi-Ντόπινγκ (WADA) και ο τελευταίος άσκησε έφεση στο CAS, το οποίο απεφάνθη σε τελεσίδικο βαθμό την ποινή τετραετούς αποκλεισμού της Ελληνίδας διεθνούς μπασκετμπολίστριας.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!