Δεν πάει Ισραήλ η Αργεντινή

Η Αργεντινή θα πάει τελικά στη Ρωσία χωρίς άλλο ματς προετοιμασίας, καθώς αποφάσισε να ακυρώσει το φιλικό με το Ισραήλ που ήταν να διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ, έπειτα την πίεση που άσκησαν οι Παλαιστίνιοι.

Οι Αρχές του Ισράηλ προσπαθούν να διαψεύσουν το γεγονός και με επίσημη τοποθέτησή τους μιλούν για απειλές που δέχθηκε ο Λιονέλ Μέσι και άλλοι παίκτες, ώστε να μην πάνε να παίξουν στην Ιερουσαλήμ.

«Για έναν και μοναδικό λόγο δεν έγινε το ματς: Για τις απειλές στον Μέσι, την οικογένειά του, αλλά και σε άλλους Αργεντίνους», τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού της χώρας Μίρι Ρέγκεβ, αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι αλλιώς καθώς όλα δείχνουν ότι πρόκειται μάλλον για μια απόφαση με υπόβαθρο στήριξης της Παλαιστίνης.

Ο Γκονσάλο Ιγουαΐν με δηλώσεις φρόντισε να διαψεύσει τους Ισραηλινούς λέγοντας: «Τελικά κάναμε το σωστό. Η υγεία και η κοινή λογική είναι προτεραιότητά μας. Θεωρήσαμε ότι δεν ήταν σωστό να πάμε…».

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ FIFA ΖΗΤΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Εν τω μεταξύ, αίτημα προς την FIFA απηύθυνε το Ισραήλ για να διερευνήσει τα όσα ειπώθηκαν περί απειλών προς τους παίκτες της Εθνικής Αργεντινής, που ανάγκασαν την «αλπισελέστε» (σύμφωνα με τους Ισραηλινούς) να ακυρώσει το φιλικό στην Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένων και των εκκλήσεων από την Παλαιστίνη για να κάψουν ψεύτικες μπλούζες του Λιονέλ Μέσι, εφόσον εκείνος αγωνιζόταν εκεί.

Οι αξιωματούχοι της Παλαιστίνης επαίνεσαν την Αργεντινή και το μεγάλο αστέρι της ομάδας, για την αποφυγή του φιλικού αγώνα εναντίον του Ισραήλ, από τη στιγμή που οι άνθρωποι του Ισραήλ αποφάσισαν να «μεταφέρουν» την έδρα στην Ιερουσαλήμ από την παράκτια πόλη του Ισραήλ, Χάιφα.

Οι υπεύθυνοι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Παλαιστίνης δήλωσαν ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα εάν ο αγώνας διεξαγόταν όπως είχε προγραμματιστεί στη Χάιφα, αλλά δεν έπρεπε να «μεταφερθεί» στην Ιερουσαλήμ.

«Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τον Μέσι και τα αστέρια της Εθνικής και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να εκτιμήσω την απόφασή τους, η οποία νομίζω ότι ήταν σωστή», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Παλαιστίνης, Τζιμπρίλ Ραχούμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες (6/6) στην πόλη της Ραμάλα.

Στη συνέντευξη Τύπου υπήρχε μια πινακίδα με τίτλο «Από την Παλαιστίνη, σε ευχαριστώ Μέσι», με σημαίες της Αργεντινής και της Παλαιστίνης, κάτω από μια μεγάλη φωτογραφία του Ραχούμπ, ο οποίος πόζαρε με τον άσο της Μπαρτσελόνα.

Η Ισραηλινή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (IFA) από την πλευρά της κατηγόρησε τους Παλαιστίνιους ότι διέσχισαν μια «κόκκινη γραμμή» υποκινώντας θυμό προς τους Αργεντινούς παίκτες προκειμένου να αναβάλλουν τον αγώνα: «Ο στόχος του Ραχούμπ ήταν να βλάψει την χώρα μας μέσω του ποδοσφαίρου», υποστήριξε ο πρόεδρος της IFA, Οφέρ Εϊνί και συνέχισε: «Υπάρχει ένα θέμα προσωπικών απειλών εναντίον των παικτών. Αν ένας πολιτικός καλεί δημοσίως να κάψουν ένα μπλουζάκι, κάποιος θα μπορούσε να κάνει ένα βήμα παραπέρα. Δε νομίζω ότι οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του ποδοσφαίρου μπορούν να το αγνοήσουν».

Οι Παλαιστίνιοι κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι «μετέφερε» την έδρα του φιλικού στην Ιερουσαλήμ για να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Μέσι και άλλων αστεριών και να στηρίξει περισσότερο την απαίτηση του Ισραήλ στην Ιερή Πόλη…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!