«Στον ΟΣΦΠ για τα παιδιά μου»

Σχεδόν έξι χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Πάμπλο Κοντρέρας άφησε την Κόλο Κόλο για τον Ολυμπιακό, με την απόφασή του να ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Χιλιανός πρώην ποδοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξή στο πρόγραμμα Despelotadas de RedGol, τονίζοντας πως η απόφασή του να μετακομίσει στους «ερυθρόλευκους» δεν έχει να κάνει με το χρήμα, αλλά το έκανε για τα παιδιά του…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κοντρέρας:

«Εκείνη την εποχή δεν ήθελα να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο και δεν ήταν ένα οικονομικό ζήτημα. Ήταν μόνο μια οικογενειακή υπόθεση, κυρίως για τα παιδιά μου.

«Δέχθηκα πολλές απειλές στο Σαντιάγκο. Ένιωσα ότι εκείνη την εποχή δεν ήθελα να δώσω εξηγήσεις γιατί θα ήταν σαν να επιδεινώνω την κατάσταση. Έτσι απέφυγα οποιοδήποτε σχόλιο. Είχα απορρίψει την προσφορά του Ολυμπιακού σε τρεις περιπτώσεις. Αν δεν θυμάστε, μου τηλεφώνησαν αμέτρητες φορές. Για μένα ήταν αδιανόητο να φύγω από το σύλλογο. Είχα υπογράψει μέχρι το 2014.

Τα αγόρια δεν είχαν βιώσει τρόμο στη χώρα, υπήρχαν οικογενειακές διαφορές και ήρθε η ώρα που θα έπρεπε να το κάνω. Εκείνη τη στιγμή ο μεγαλύτερος γιος μου με έκανε να υποσχεθώ ότι θα παίξω και πάλι στο Champions League και ήταν δύσκολο να αρνηθώ μία δυνατότητα όπως αυτή που μου παρουσίαζαν.

Δεν είναι αλήθεια ότι έφυγα για τα χρήματα, όπως με κατηγορούν. Εγώ πάντως ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που αισθάνθηκαν ότι η κατάσταση αυτή τους άγγιξε, αλλά ποτέ δεν ήθελα να δείξω έλλειψη σεβασμού σε κάποιον. Αν κάποιος αισθάνθηκε έτσι, ζητώ συγγνώμη, επειδή είμαι οπαδός της Κόλο Κόλο και θέλω πάντα η ομάδα να είναι σε καλό δρόμο.

Αν ήταν επιλογή μου, δεν θα είχα φύγει. Αν ήμουν μόνος μου στη ζωή μου, σίγουρα θα έμενα στο σύλλογο, αλλά, όπως ήταν η κατάσταση, εξαρτιόταν από την οικογένειά μου. Έπρεπε να επιλέξω την απόφαση που πήρα. Εκείνη την εποχή, δεν ήταν μια απόφαση μου, ήταν μια οικογενειακή απόφαση».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!