Το πλεονέκτημα γίνεται μειονέκτημα

Εντελώς διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια, θα είναι η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος για τον ΠΑΟΚ. Την πρώτη βασική “καινοτομία”, την επισήμανα την προηγούμενη βδομάδα, αφορά τον Χατσερίδη και την έγκαιρη κάλυψη ενός από 3-4 βασικά κενά της ομάδας. Επειδή όμως υπάρχει και συνέχεια, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις παραμέτρους που ισχύουν.

Ο Δικέφαλος δε θα “σαρώσει” στο μεταγραφικό πεδίο, δε το έχει ανάγκη. Έχει έναν εξαιρετικό κορμό παικτών, με τον ίδιο προπονητή, και το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσει ποιοτικές πινελιές σε κάθε του γραμμή. Με τον Χατσερίδη, αλλά και την ανανέωση Μαλεζά, το παζλ της άμυνας έχει ολοκληρωθεί. Μένει το κέντρο και η επίθεση, πάντα στην περίπτωση που δε θα υπάρξει πώληση υπάρχοντα ποδοσφαιριστή του ρόστερ.

Οι στόχοι για τις δυο αυτές θέσεις έχουν συγκεκριμενοποιηθεί από νωρίς, μη δίνοντας το δικαίωμα για ονοματολογία, κατάσταση συνηθισμένη σε τέτοιες εποχές. Από τη μία είναι ο Πόντους Βερνμπλουμ και από την άλλη ο Τέεμου Πούκι. Παίκτες στους οποίους κατέληξαν οι άνθρωποι της ομάδας και κάνουν το παν για να τους αποκτήσουν, όσο γίνεται πιο άμεσα. Και εκεί αρχίζει να μπλέκει το καλό με το κακό. Το πλεονέκτημα του Δικεφάλου έχει να κάνει με τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League, και τις προοπτικές που αυτό ανοίγει. Από την άλλη όμως, η πρόωρη έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων αναγκάζει την ομάδα να επιθυμεί την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη συμπλήρωση του ρόστερ. Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με παίκτες αξίας, και ακόμα περισσότερο, όταν είναι παίκτες ελεύθεροι, όπως ο Βέρνμπλουμ και ο Πούκι.

Είναι φυσιολογικό, οι δυο τους να έχουν ήδη δεκάδες προτάσεις, οι οποίες μπορούν να πολλαπλασιαστούν μέσα σε ολόκληρο το καλοκαίρι. Κανένας στη θέση τους δε θα βιαζόταν, ούτε θα είχε άγχος να “κλείσει” σε κάποια ομάδα αρχές Ιουνίου. Εκεί είναι που ο ΠΑΟΚ “υστερεί” και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ό,τι μέσο μπορεί για να τους πείσει να έρθουν στην Τούμπα. Το πλεονέκτημά του, μετατρέπεται σε μειονέκτημα και με βάση αυτό πρέπει να δώσει τον αγώνα δρόμου μέχρι της έναρξη της προετοιμασίας. Εκεί, θέλει να τους έχει όλους…

Πηγή: FORZA

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Thodoros Hastas
Ε-mail: [email protected]


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!