«Τρυπήσαμε το ταβάνι μας»

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, για την κατάληψη της τρίτης θέσης από τον Δικέφαλο και συνολικά την πορεία της σεζόν.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δικέφαλος κατάφερε να «τρυπήσει» το ταβάνι του, με την θέση του στην τελική κατάταξη.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το κομβικό στοιχείο που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση της 3ης θέσης:

«Δεν μπορούμε να πούμε μόνο για ένα καθοριστικό γεγονός που μας βοήθησε να αλλάξουμε το μομέντουμ και μας οδήγησε στην 3η θέση. Είναι μικρά πράγματα μαζί. Η ομάδα κατάφερε και προπονήθηκε όλη μαζί μετά τους τραυματισμούς που είχαμε στο ξεκίνημα. Κάποιες επιλογές όπως οι Γκος, Τζάκσον και Πέτεγουεϊ μας βοήθησαν πολύ. Όλα αυτά και ο τρόπος που αντιδράσαμε σε έναν δύσκολο Οκτώβριο ήταν τα κομμάτια που μας έδωσαν τη δυνατότητα να δουλέψουμε καλά και να τερματίσουμε στην κορυφαία θέση που θα μπορούσαμε μετά τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό».

Για την κορύφωση της απόδοσης του ΠΑΟΚ στο φινάλε της χρονιάς:

«Είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να κρατήσει τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού για όλη τη χρονιά. Όλες οι ομάδες έχουν καλές και κακές στιγμές. Το μεγαλύτερο επίτευγμά μας ήταν ότι κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, η ομάδα διόρθωνε την παρουσία της. Παίξαμε καλό μπάσκετ και φτάσαμε στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς να έχουμε την κορύφωση της απόδοσής μας. Παίξαμε καλό μπάσκετ, το οποίο γέμισε και εμάς και τους φιλάθλους μας».

Για το τι παραπάνω μπορεί ο ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά:

«Με τις δεδομένες συνθήκες που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ, φτάσαμε και τρυπήσαμε το ταβάνι μας. Και βαθμολογικά και σε ό,τι αφορά το επίπεδο του παιχνιδιού μας. Αυτό που θέλουμε είναι να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας σε περισσότερα παιχνίδια και να κάποια καλύτερα αποτελέσματα κυρίως στην Ευρώπη. Για το Πρωτάθλημα είναι δύσκολο να πετύχουμε παραπάνω πράγματα. Θέλουμε παραπάνω υποστήριξη για να πλησιάσουμε τις δύο πρώτες ομάδες. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη».

Για το είδος της υποστήριξης που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πλησιάσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό:

«Στο κομμάτι του κόσμου, θεωρώ ότι η ομάδα με τον τρόπο που δομήθηκε και έτσι όπως έπαιξε χρειάζεται μεγαλύτερη συμπαράσταση από τον κόσμο και μπορεί να την έχει. Διότι και ωραίο θέαμα μπορεί να απολαύσει, και με Έλληνες να ταυτιστεί και όλα αυτά σε ένα ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει ένα ωραίο γήπεδο σαν το δικό μας. Η έξτρα βοήθεια, για την οποία μιλάω έχει να κάνει με το οικονομικό. Οι διαφορές με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι τεράστιες, δεν μπορείς να καλύψεις το χάντικαπ μόνο με δουλειά, καλή οργάνωση και καλή διάθεση. Όταν μιλώ για υποστήριξη, αναφέρομαι κυρίως στο οικονομικό».

Για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας:

«Κάναμε μια πρώτη εκτίμηση και αξιολόγηση της πορείας που κάναμε φέτος. Έχουμε κάποιες προτεραιότητες, όμως πρέπει να δούμε και τα θέλω της άλλης πλευράς».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!