Ο Βασιλειάδης επιμένει για αλλαγές

Σενάριο ήταν και… πάει. Η πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη να γίνει αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με τη συμμετοχή 20 ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League και τη σεζόν 2019-20 να μειωθούν στις 12 ή στις 10, φαίνεται ότι εγκαταλείπεται.

Η πρόταση που φέρεται να προκρίνεται τις τελευταίες ώρες είναι εκείνη της διεξαγωγής της Super League της περιόδου 2018-19 με 16 ομάδες, όπου μάλιστα μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών θα γίνουν play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή (από τις θέσεις 1-6), αλλά και play out. Σε αυτά θα συμμετάσχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 9-14, με τους δύο πρώτους να σώζονται και τους υπόλοιπους να υποβιβάζονται, όπως και ο 15ος με τον 16ο της κανονικής διάρκειας.

Έτσι η σεζόν 2019-20 θα ξεκινήσει με 12 ομάδες στη Super League 1, μαζί με τις δύο που θα έχουν ανέβει από τη Football League, 12 ομάδες στη Super League 2 που θα τη δημιουργήσουν οι έξι που θα υποβιβαστούν και άλλοι έξι από την FL, ενώ επίσης 12 ομάδες θα έχει και η Football League, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη ο τρόπος.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν για την ώρα… σχέδια επί χάρτου, καθώς αποτελούν προτάσεις του υφυπουργού προς τα στελέχη της Super League (Γκαγκάτσης, Δάρρας) με τα οποία και συναντήθηκε, ώστε να αποφασίσει ο συνεταιρισμός για τον ακριβή τρόπο της αναδιάρθρωσης.

Σημειώνεται ότι εφόσον προχωρήσει οποιοδήποτε μοντέλο αναδιάρθρωσης θα υπάρξει και μία σημαντική επιχορήγηση από πλευράς Πολιτείας μέσω της ΕΡΤ, χωρίς πάντως να έχει ξεκαθαρίσει το ακριβές ποσό, το οποίο ενδέχεται να φτάνει και τα 70 εκατ. ευρώ.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!