inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Αντίπαλοι

Ο Άγιαξ στο… μικροσκόπιο

Η ανάλυση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Πάνος Γεωργογιάννης
17.06.2018 18:09
Share
SHARE

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ετοιμάζεται να μάθει αντίπαλο στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Το paokfc.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους δύο πιθανούς αντιπάλους της ομάδας μας. Η αρχή γίνεται με έναν παλιό γνώριμο, τον Άγιαξ.

Στην προκειμένη περίπτωση οι συστάσεις είναι περιττές. Ο Αίαντας μετρά 118 χρόνια ιστορίας κατά τα οποία έχει στεφθεί τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης (1971, 1972, 1973 και 1995), έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Κυπελλούχων (1987), ένα Κύπελλο UEFA (1992), 33 πρωταθλήματα Ολλανδίας, 18 εγχώρια Κύπελλα, τρία ευρωπαϊκά Super Cup και δύο διηπειρωτικά.

Αν η κληρωτίδα φέρει τον Άγιαξ στον δρόμο του ΠΑΟΚ θα είναι η τρίτη φορά μετά τα παιχνίδια της σεζόν 2010-11 και 2016-17. Τις δύο προηγούμενες φορές ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Την πρώτη φορά στο Amsterdam Arena απέσπασε ισοπαλία με 1-1, αλλά το 3-3 της Τούμπας έδωσε την πρόκριση στους Ολλανδούς, ενώ την δεύτερη στο Άμστερνταμ το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με 1-1 και στον επαναληπτικό ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε νωρίς και σπατάλησε σωρεία ευκαιριών είδε τον Κλάασεν να σκοράρει δύο φορές στα φινάλε των ημιχρόνων και να φεύγει με το εισιτήριο της πρόκρισης.

Η πορεία της περσινής σεζόν

Η σεζόν 2017-18 μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να θεωρηθεί για τον Αίαντα. Tα πάντα ξεκίνησαν στραβά όταν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας ο Αμπντελάκ Νούρι κατέρρευσε κατά την διάρκεια φιλικού αγώνα κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης και έπαθε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Το γεγονός σόκαρε τον Σύλλογο αλλά και ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Στο πρωτάθλημα για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, μένοντας τέσσερις βαθμούς πίσω από την Αϊντχόβεν, ενώ στο Κύπελλο Ολλανδίας αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Τβέντε στα πέναλτι, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, η οποία μάλιστα στο φινάλε της σεζόν υποβιβάστηκε.

Στην Ευρώπη τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα, με τον Άγιαξ να γνωρίζει δύο αποκλεισμούς. Αρχικά η Νις αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Το πρώτο παιχνίδι στην Γαλλία έληξε 1-1, ενώ στον επαναληπτικό το 2-2 έδωσε την πρόκριση στην παρέα του Μπαλοτέλι.

Οι Ολλανδοί «υποβιβάστηκαν» στα Play Offs του Europa League και στον δρόμο τους βρέθηκε η Ρόζενμποργκ. Οι Νορβηγοί σόκαραν τον Αίαντα και κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι στο Άμστερνταμ με 1-0, ενώ επικράτησαν και στον επαναληπτικό του Τροντχάιμ με 3-2, αφήνοντας τον Άγιαξ εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο.

Οι αλλαγές στον πάγκο

Το καλοκαίρι του 2017 ο Πίτερ Μπος άφησε τους Ολλανδούς στα… κρύα του λουτρού και κάθισε στον πάγκο της Ντόρτμουντ. Το τιμόνι της ομάδας ανέλαβε ο Μαρσέλ Κάιζερ, ο οποίος ήταν ο προπονητής της δεύτερης ομάδας του Αίαντα.

Το πέρασμα του Κάιζερ έμελλε να είναι βραχύβιο καθώς τον Δεκέμβρη την σκυτάλη πήρε ο Έρικ Τεν Χαγκ. Ο Τεν Χαγκ, ο οποίος είχε θητεύσει δίπλα στον Πεπ Γκουαρντιόλα, όσο ο Καταλανός βρισκόταν στην Μπάγερ Μονάχου, κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του στον πάγκο της Ουτρέχτης, την οποία οδήγησε σε δύο χρόνια στην πέμπτη και τέταρτη θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα, την οδήγησε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σε έναν τελικό Κυπέλλου Ολλανδίας.

Σε ένα εξάμηνο στο Άμστερνταμ κατάφερε να βελτιώσει αισθητά την εικόνα της ομάδας, ανέδειξε νέους παίκτες, όμως απέτυχε να φέρει κάποιο τίτλο, παρόλα αυτά κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης για την επόμενη σεζόν.

Το αστέρι

Το περσινό καλοκαίρι η επιστροφή του Κλας Γιαν Χούντελαρ έφερε ξεσηκωμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Όλοι πίστευαν ότι ο Ολλανδός στράικερ θα ηγηθεί της ομάδας και δεν έπεσαν έξω. Ο Χούντελαρ σε 28 συμμετοχές σκόραρε 13 γκολ και μοίρασε άλλα οχτώ. Δεν ήταν όμως ο κορυφαίος της ομάδας του.

Εκείνος που έκλεψε πραγματικά τις εντυπώσεις ήταν ο Νταβίντ Νέρες. Ο Βραζιλιάνος στράικερ στην δεύτερη σεζόν του στην Ευρωπή έκανε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ να στρέψουν τα βλέμματα πάνω του με τις εντυπωσιακές του επιδόσεις.

Σκόραρε 14 φορές, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μοίρασε παράλληλα και 11 ασίστ. Ταχύτατος, δεινός εκτελεστής και ντριπλέρ, ικανός να ξεσηκώσει ένα ολόκληρο γήπεδο με τις εμπνεύσεις του, ο Νέρες θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του Αίαντα και αναμένεται να έρθουν αρκετές προτάσεις γι αυτόν κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.

Το ρόστερ, οι αποχωρήσεις και το δύσκολο καλοκαίρι

Τα καλοκαίρια του Άγιαξ είναι συνήθως μία δύσκολη και σκληρή περίοδος. Ο Αίαντας συνεχίζει την παράδοση και παράγει συνεχώς νέα ταλέντα τα οποία δυσκολεύεται πολύ να κρατήσει στο ρόστερ του για χρόνια.

Τελευταίο παράδειγμα ο Τζάστιν Κλάιφερτ, μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ποδοσφαίρου της χώρας. Ο νεαρός επιθετικός, γιος του μεγάλου Πάτρικ, ο οποίος άφησε το δικό του στίγμα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είναι ένα βήμα από την μεταγραφή του στην Ρόμα και απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις.

Παρελθόν αποτελούν ήδη ο Νικ Φιεργκέβερ, ο οποίος μετακόμισε στην Αϊντχόβεν με ελεύθερη μεταγραφή, ο Ντάικς που πήγε στην Μπολόνια, αλλά και οι Άλμπας, Λάμπρου, Κασιέρα και Ζέεφουικ.

Πέρα από τους Χούντελαρ, Νέβες και Κλάιφερτ, εξαιρετική σεζόν είχαν και ο 21χρονος κεντρικός χαφ Ντόνι Βαν ντε Μπέεκ, ο Χακίμ Ζίγεχ, ο νεαρός φορ Κάσπερ Ντόλμπεργκ, ο πολύπειρος μέσος Σόνε, ο οποίος μαζί με τον Χούντελαρ είναι οι μοναδικοί που έχουν περάσει τα 30 και ο 18χρονος στόπερ Ματίας Ντε Λιγκτ. Τα μεταγραφικά σενάρια είναι ήδη έντονα στο Άμστερνταμ και μέχρι τα παιχνίδια του Ιουλίου κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλής προβλέψεις για την δομή του ρόστερ της ομάδας.

Το γήπεδο

O θάνατος του μεγαλύτερου παίκτη που φόρεσε ποτέ την φανέλα του Άγιαξ, του ανυπέρβλητου Γιόχαν Κρόιφ σήμανε μία νέα εποχή για το θρυλικό Amsterdam Arena, το οποίο πήρε το όνομα του Ιπτάμενου Ολλανδού.

Ένα γήπεδο που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 54.000 φιλάθλους, έδρα και της Εθνικής Ολλανδίας, χτίστηκε το 1996, ενώ βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2015 σε φάση ανακαίνισης.

Το Mundial και τo καλοκαιρινό πρόγραμμα

Οι Ολλανδοί θα ξεκινήσουν τον προετοιμασία τους σε λίγες μέρες, ενώ θα δώσουν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι μαζί με τον Δικέφαλο στα προκριματικά του Champions League.

Tο πρόβλημα το Τεν Χαγκ είναι ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές του, και μάλιστα βασικοί, βρίσκονται στα γήπεδα της Ρωσίας για το Μουντιάλ. Πιο συγκεκριμένα οι Σόνε και Ντόλμπεργκ είναι στην αποστολή της Εθνικής Δανίας, ο Ταλιαφίκο στης Αργεντινής και ο Ζίγεχ στου Μαρόκου. Και οι τέσσερις αναμένεται να χάσουν το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας και δύσκολα να προλάβουν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια.

Οι υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα ξεκινούν στις 11 Αυγούστου, με τον Αίαντα να υποδέχεται την Χεράκλες, ενώ μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί πέντε φιλικά κόντρα στην Σιντ Μπάβο, την Νόρτζελαντ, την Στεάουα Βουκουρεστίου, την Γουλβς και την Γουόλσολ.

Ποδόσφαιρο

Αποθέωση και έξω από την Τούμπα για τον Βιεϊρίνια (videos)

Εύα Σαράντη
12.05.2025 01:00

Από το «αντίο» του αρχηγού έλειπε το κλεμμένο! (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 00:43

Η απόδοση των παικτών

Θόδωρος Χαστάς
12.05.2025 00:36

Καμαρά: «Έπρεπε να κερδίσουμε για να τιμήσουμε τον Βιεϊρίνια»

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 00:30

Το γυναικείο ποδόσφαιρο τίμησε τον Βιεϊρίνια (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 00:21

Η θερμή αγκαλιά του Βιεϊρίνια στον Σάντος (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 00:05

Μπάσκετ

Παπαδάκης: «Κάντο με πάθος ή μην το κάνεις καθόλου» (pics)

Όλγα Χιονίδου
11.05.2025 15:55

More life Σαβάρ!

Εύα Σαράντη
11.05.2025 14:25

KAE ΠΑΟΚ: «Χρόνια πολλά ΜΑΜΑ!»

Μάνος Τσαλγατίδης
11.05.2025 11:52

Ο ΠΑΟΚ θα μείνει αξέχαστος στον Κρούζερ

Μάνος Τσαλγατίδης
10.05.2025 21:32

Υποβιβάστηκε το Λαύριο (video)

Πάνος Γεωργογιάννης
10.05.2025 19:43

Μπάρτλεϊ: «Έχω μιλήσει με τον ΠΑΟΚ για το μέλλον μου!» (vid)

Δημήτρης Βαφειάδης
10.05.2025 16:57

Αντίπαλοι

Αλητείες των παικτών της ΑΕΚ στην Τούμπα! (videos)

Μάνος Τσαλγατίδης
11.05.2025 22:09

Στην Τούμπα ο Ηλιόπουλος

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 19:58

Ενδεκάδα με εκπλήξεις από την ΑΕΚ

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 19:22

«Πρόταση από τα Εμιράτα για Αλμέιδα»

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 17:21

Σπανός: «Μιλάω με δύο επιχειρηματίες για τις μετοχές του Ατρόμητου»

Γιάννης Σωτηρίου
11.05.2025 16:33

Ο Λεβαδειακός… καταδίκασε την Καλλιθέα

Πάνος Γεωργογιάννης
10.05.2025 19:23
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Αποθέωση και έξω από την Τούμπα για τον Βιεϊρίνια (videos)
12.05.2025 01:00
Από το «αντίο» του αρχηγού έλειπε το κλεμμένο! (pic)
12.05.2025 00:43
Η απόδοση των παικτών
12.05.2025 00:36
Καμαρά: «Έπρεπε να κερδίσουμε για να τιμήσουμε τον Βιεϊρίνια»
12.05.2025 00:30
Το γυναικείο ποδόσφαιρο τίμησε τον Βιεϊρίνια (video)
12.05.2025 00:21

Blogger

ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Το δεξί του Γιάννη και η αύρα του Αντρέ

Θόδωρος Χαστάς
12.05.2025 00:13
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Φουσκωμένα μπράτσα με πόδια «καλαμάκια»

Σωτήρης Μήλιος
07.05.2025 10:11
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ήττα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Κώστας Βασιλόπουλος
07.05.2025 13:24
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο ΠΑΟΚ μειώνει τον ΕΝΦΙΑ

Θόδωρος Χαστάς
06.05.2025 10:34
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Tο αβαντάζ του ΠΑΟΚ και η κορυφαία μεταγραφή

Μάνος Τσαλγατίδης
29.04.2025 19:23
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο… κανονικός ΠΑΟΚ το έφερε στα μέτρα του

Κώστας Βασιλόπουλος
29.04.2025 14:13

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?