“Τα θέλω όλα με τον ΠΑΟΚ!”

Απολαυστική συνέντευξη από το νέο αστέρι του Δικεφάλου, Δημήτρη Τζούριτς

«Ανυπομονώ να παίξω στο Παλατάκι», «δεν θύμωσα που δεν μου έκανε πρόταση ο Ολυμπιακός», «τρεμπλ με τον ΠΑΟΚ και κάτι παραπάνω στο Champions League», «εμείς φταίμε πρώτοι που η Εθνική δεν παίζει στο Ευρωπαϊκό», «πάντα μου άρεσε να παίζω με τον Φιλίποφ», «έχω να αποδείξω πολλά στον εαυτό μου». Αυτές είναι κάποιες από τις ατάκες του νέου παίκτη του ΠΑΟΚ, Δημήτρη Τζούριτς.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια της NOVA:

Γιατί τον ΠΑΟΚ: “Ήθελα να γυρίσω, το ήξεραν όλοι, ήταν γνωστό. Ο ΠΑΟΚ ήταν η μόνη ομάδα που ήρθε με επίσημη πρόταση και νομίζω πως είναι ένα καλό βήμα για μένα. Είχα δύσκολη χρονιά πέρυσι. Θέλω να ξεκινήσω πάλι, όχι από το μηδέν αλλά να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Ήθελα εδώ και δύο χρόνια να γυρίσω στην Ελλάδα αλλά δεν μπορούσα λόγω των οικονομικών. Φέτος δεν είχα και μεγάλες επιλογές από πρωταθλήτριες ομάδες Ρωσίας, Ιταλίας. Παντρεύτηκα και ήθελα να είμαι με την γυναίκα μου σε ένα όμορφο μέρος. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία κι εγώ το δέχτηκα”.

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: “Έχω παίξει σαν αντίπαλος και δεν πέρασα καλά. Ελπίζω τώρα να περάσω καλύτερα. Έχω λάβει πολλά μηνύματα και θέλω να τους ευχαριστήσω. Υπόσχομαι ότι θα δώσω το κάτι παραπάνω. Σημασία έχει να είμαστε σωστοί όμως και καλοί επαγγελματίες. Ανυπομονώ να παίξω στο Παλατάκι.

Κυριότερος αντίπαλος μας θα είναι ο Ολυμπιακός. Κάθε χρόνο έχει δυνατή ομάδα. Ανεβαίνει κι ο Παναθηναϊκός και χαίρομαι για να υπάρχει καλό πρωτάθλημα. Δυνατότερος ο Παναθηναϊκός και γίνεται δυνατότερος κι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ”.

Για τον Ολυμπιακό: “Δεν θύμωσα ούτε παρεξηγήθηκα που δεν μου έκανε πρόταση ο Ολυμπιακός. Επαγγελματίες είμαστε. Πέρυσι δεν έπαιξα πολύ, ίσως φοβήθηκαν, αλλά ήρθε η πρόταση του ΠΑΟΚ κι εγώ απλά ήθελα να πάω. Σίγουρα αδικούμαι με κάποια που γράφουν αλλά μ’ αρέσει, πεισμώνω, μου δίνει πιο πολύ ενέργεια, θέληση, κίνητρο. Κίνητρο έχω μεγάλο σίγουρα γιατί θέλω να κάνουμε ένα μεγάλο μπαμ με τον ΠΑΟΚ. Να κάνουμε μια φοβερή χρονιά. Πέρα από Κύπελλο και πρωτάθλημα να κάνουμε μια καλή πορεία στο Champions League. Θα είναι πιστεύω μια πολύ όμορφη χρονιά”.

Γιατί επέστρεψε στην Ελλάδα: “Ήθελα να επιστρέψω εδώ και δύο χρόνια. Απλά όταν έλεγα στους μάνατζερ μου ότι θέλω Ελλάδα, με κορόιδευαν. Μου έλεγαν είσαι τρελός. Αλλά τα έφερε έτσι η ζωή που γύρισα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Πέρασαν 8 χρόνια, κουράστηκα πολύ, άλλαξα χώρες, ομάδες, γλώσσες ανθρώπους. Θα μου κάνει κι εμένα καλό που γύρισα στον τόπο μου”.

Για την περσινή χρονιά: “Χειρουργείο δεν έχω κάνει, δεν είχα κάτι σοβαρό. Είχα μια πτώση στην προπόνηση, έπαθα μια μόλυνση στο γόνατο κι έκατσα 1,5 μήνα εκτός. Ήταν μια στο εκατομμύριο να το πάθω, αλλά το έπαθα. Έκατσα για να γλιτώσω. Πήρα δυνατές αντιβιώσεις. Μ’ ανάγκασε αυτό να χάσω την προετοιμασία. Το πρωτάθλημα είχε αρχίσει όταν μπήκα. Σιγά, σιγά μπήκα, αλλά είχα χάσει πολύ έδαφος. Ζορίστηκε το σώμα μου. Η Βερόνα χτίστηκε πάνω μου, είχα πίεση, με πίεσαν να μπω πιο γρήγορα και μετά έπαθα ένα τράβηγμα. Τα έπαθα όλα. Ο γιατρός έλεγε είσαι καλά, εγώ του έλεγα, γιατρέ δεν είμαι. Είχα πίεση και μπήκα νωρίς, έπαθα υποτροπή κι όλο αυτό με πήγαινε πίσω και δεν βρήκα ποτέ φόρμα”.

Αν έχει ν’ αποδείξει κάτι: “Στον εαυτό μου μόνο έχω ν’ αποδείξω. Πέρσι πέρασα δύσκολα σαν να πνιγόμουν, θέλω να βγω στην επιφάνεια. Είμαι 29 χρονών και δεν είχα ποτέ τέτοιους τραυματισμούς. Δεν βλέπω την ώρα ν’ αρχίσω. Μου λείπει αυτό”.

Για την σύγκριση με Ντάντε: “Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ κ. Τσαλόπουλο για την σύγκριση με τον Ντάντε και πραγματικά χαίρομαι που πάω στον ΠΑΟΚ. Και λόγω ομάδας και λόγω ανθρώπων. Δεν περίμεναν λεπτό όταν άκουσαν ότι θέλω να γυρίσω. Έχω φίλους πολλούς στη Θεσσαλονίκη. Χαίρομαι που το επίπεδο του βόλεϊ ανεβαίνει”.

Για τον Φιλίποφ: “Ήταν τα ματς με τον Παναθηναϊκό που τελείωσαν 3-2 όταν ξεκινήσαμε μαζί το 2010. Ξαναβρισκόμαστε, έχουμε παίξει και Εθνική Ομάδα, έχουμε ωριμάσει, αυτό θέλω να πιστεύω. Εγώ με τον Ντίμα πάντα έπαιζα καλά. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ντίμα δεν μπορούσε να έρθει Εθνική κι αυτό μας κόστισε. Του γκρίνιαζα πολύ θυμάμαι. Ούτε καν έχουμε παρεξηγηθεί. Δεν είχαμε ποτέ άσχημες σχέσεις. Μόνο για την Εθνική όταν είχε το πρόβλημα στην μέση και δεν έρχονταν του τα …έλεγα. Είμαστε καλά τώρα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν γίνεται να πιστεύουμε σε ότι γράφεται”.

Για την Εθνική Ομάδα: “Ποτέ δεν έκανα κάτι για ν’ αποδείξω κάτι. Πάντα έπαιζα γιατί ήθελα να πάω σαν αθλητής σ’ ένα παγκόσμιο ή σε ένα ευρωπαϊκό. Είχα πολλές δικαιολογίες να μην είμαι, αλλά πάντα ήμουν εκεί. Ήθελα και σαν αθλητές και σαν Εθνική να πετύχουμε. Δεν θέλω να πω ότι σαν γενιά δεν μας εκμεταλλεύτηκαν. Δεν είχαμε υποστήριξη. Τώρα δεν πάω λόγω της περσινής χρονιάς. Θέλω να ξεκουραστώ και να είμαι έτοιμος για την επόμενη χρονιά, Θα είμαι έτοιμος τον ερχόμενο Ιανουάριο. Πολλές φορές μπορούσα να βγω και να πω διάφορα. Έβλεπα κάποιους συμπαίκτες μου να βγαίνουν στην τηλεόραση και να λένε δικαιολογίες. Πρώτα φταίμε εμείς οι παίκτες. Ίσως δεν κάναμε το κάτι παραπάνω για ν’ αλλάξουν πολλά. Προπονήσεις, οργάνωση, όλοι πονάμε την Εθνική Ομάδα. Όταν χάσαμε από την Ισπανία από τους 12 οι 10 κλαίγαμε. Πάντα έβγαζαν άχρηστους εμάς αλλά δεν είναι έτσι. Κάποιες στιγμές δεν είχαμε μπλούζες, ασπιρίνες, tapes. Τώρα τα πράγματα έχουν βελτιωθεί. Πάνε πολύ καλύτερα. Απλά αγχώνομαι γιατί δεν βλέπω να βγαίνουν νέα παιδιά. Πόσα ταλέντα έχουμε; 2-3; Μπορούσαμε παλιότερα νομίζω να είχαμε πάρει έναν καλό ξένο προπονητή. Να κάθονταν εδώ πολλά χρόνια και να ελέγχει τα πάντα. Ο Καλμαζίδης πιστεύω ότι ήταν καλός και μπορούσε να δώσει. Η Ομοσπονδία πιστεύω ότι τώρα προσπαθεί και θέλει να φτιάξει τα πράγματα. Υπάρχουν χρέη”.

Για Κουμεντάκη και Κοκκινάκη: “Με τον Μένιο λέμε να παίξουμε μπιτς βόλει. Αυτός κοντός κι εγώ ψηλός. Ταιριάζουμε. Όταν ακούω κοντός μου την δίνει άσχημα. Είναι παιδιά που έχουν τρομερή αίσθηση και είναι καλοί παίκτες. Αν ήταν ψηλοί μπορεί να μην ήταν έτσι. Προσπαθούν και είναι σκυλιά κι ο Μένιος κι ο Πρωτοψάλτης. Ο Μένιος δεν λυγίζει ποτέ. Ο Τζίμπα δεν ήταν κοντός; Ήταν από τους καλύτερους στον κόσμο. Ο Κουμεντάκης έχει μεγαλύτερη κεφάλι από μένα (γέλια). Αυτό μπορώ να πω”.

Για γάμο: “Μια χαρά είμαστε. Ένα μήνα και δεν χωρίσαμε ακόμη (γέλια). Βρήκα το λιμάνι μου, έξι χρόνια μαζί, σχεδόν εφτά. Με την Μαρτίνα μείναμε καιρό μακριά. Εκείνη Ιταλία εγώ Κορέα. Ήταν δύσκολα, η σχέση δεν λειτουργούσε λόγω απόστασης αλλά λόγω αγάπης το παλέψαμε και καταφέραμε να φτάσουμε εδώ τώρα. Φέτος επιτέλους θα είμαστε μαζί. Ηρέμησα κι εγώ. Κι εκείνη. Είμαι ευτυχισμένος”.

Αν ήταν ποτέ κωλόπαιδο: “Με την καλή έννοια πρέπει να είσαι λίγο κωλόπαιδο. Βασικά να είσαι ο εαυτός σου, να μην φοβάσαι. Γενικά χρειάζεται στην ζωή ο τσαμπουκάς. Να είσαι ευγενής, να σέβεσαι αλλά να μην φοβάσαι κανέναν. Στο γήπεδο εγώ θα είμαι ο εαυτός μου. Θα δώσω τα πάντα να κερδίσω κι έχω πολλά κίνητρα”.

Για Κουρνέτα: “Αυτός με τα στραβά τα πόδια; Για τον Βασίλη δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Εκείνος, ο Χριστοφιδέλης είναι μεγάλοι παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό Τότε βέβαια στο ελληνικό πρωτάθλημα υπήρχαν χρήματα. Εγώ τους σέβομαι αυτούς τους παίκτες, έτσι έχω μάθει από τον πατέρα μου. Δεν μου φάνηκε περίεργο που κέρδισε πράγματα με τον ΠΑΟΚ. Γεννημένος νικητής ήταν”.

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!