Είχε Νεϊμάρ – Κουτίνιο

Η Βραζιλία δυσκολεύτηκε από την Κόστα Ρίκα αλλά φώναξε “παρών”!

Δύο γκολ στις καθυστερήσεις, από τον Φιλίπε Κουτίνιο στο 91΄ και τον Νεϊμάρ στο 97΄, λύτρωσαν τη Βραζιλία στην Αγία Πετρούπολη. Η «σελεσάο», που και πάλι δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της, επικράτησε 2-0 της Κόστα Ρίκα στο πλαίσιο του 5ου ομίλου, πανηγύρισε το πρώτο της «τρίποντο» στο Μουντιάλ της Ρωσίας και κρατάει στα χέρια της την πρόκριση στους «16», ενώ η δεύτερη ήττα σηματοδοτεί τον αποκλεισμό της ομάδας του Κέιλορ Νάβας από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Με κατοχή μπάλας 64% στο πρώτο ημίχρονο, η Βραζιλία δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία «καθαρή» ευκαιρία, με την αμυντική πεντάδα της Κόστα Ρίκα να «σβήνει» εν τη γενέσει της κάθε προσπάθεια των παικτών του Τίτε να επιτεθούν σωστά. Ενα σουτ του Μαρσέλο κι ένα του Κουτίνιο δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κέιλορ Νάβας, ο οποίος επενέβη έγκαιρα προ του Νεϊμάρ στο 27΄, στη μοναδική φάση που ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να ξεμπλοκαριστεί. Αντίθετα, η Κόστα Ρίκα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 13΄, με το πλασέ του Μπόρχες να περνάει δίπλα από την εστία του Αλισον.

Ο Τίτε απέσυρε στην ανάπαυλα τον Γουίλιαν, περνώντας στη θέση του τον Ντάγκλας Κόστα, και οι Βραζιλιάνοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο β΄ ημίχρονο. Στο 48΄ ο Κουτίνιο έκανε τη σέντρα και ο Νάβας έπεσε με αυτοθυσία μπροστά στον Νεϊμάρ και μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στο 50΄ η κεφαλιά του Ζεσούς σταμάτησε στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Κουτίνιο σούταρε, η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τη «σελεσάο» στο 56΄, όμως ο Κέιλορ Νάβας έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο δυνατό σουτ του Νεϊμάρ, και ακόμη μεγαλύτερη στο 72΄, πάλι με τον Νεϊμάρ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε ένα σπάνιο λάθος στην άμυνα της Κόστα Ρίκα και βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, αλλά πλάσαρε άουτ. Ο Τίτε ρίσκαρε με δεύτερο σέντερ φορ (Φιρμίνο αντί του Παουλίνιο), αλλά ο χρόνος κυλούσε χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 79ο λεπτό ο Νεϊμάρ έκανε μία προσποίηση μέσα στην περιοχή, ο Γκονζάλες φάνηκε να τον τραβάει, ο Βραζιλιάνος έπεσε στο χορτάρι και ο διαιτητής Κάιπερς έδωσε πέναλτι. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των Κοσταρικανών, ο Ολλανδός ρέφερι συμβουλεύτηκε το βίντεο και ανακάλεσε την απόφασή του. Είναι η πρώτη φορά στο Μουντιάλ που το VAR χρησίμευσε προς την… αντίθετη κατεύθυνση (όχι δηλαδή για να καταλογιστεί πέναλτι που αρχικά δεν είχε υποδειχθεί), γεγονός που προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στους Βραζιλιάνους, καθώς στην ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ελβετία το VAR δεν χρησιμοποιήθηκε στις δύο εις βάρος τους αμφισβητούμενες φάσεις (επιθετικό φάουλ στο γκολ των Ελβετών, πέναλτι σε Ζεσούς).

Ο εκνευρισμός που προκάλεσε αυτή η απόφαση φάνηκε στις κάρτες που πήραν λίγο αργότερα οι Νεϊμάρ και Κουτίνιο για διαμαρτυρία, αλλά κυρίως από την έλλειψη καθαρού μυαλού στα τελευταία λεπτά. Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση του 90λεπτου, όμως, εμφανίστηκε ο… λυτρωτής Κουτίνιο. Ο Φιρμίνο πήρε μία κεφαλιά-πάσα προς τον Ζεσούς, αυτός δεν έκανε καλό κοντρόλ αλλά «έστρωσε» την μπάλα στον επερχόμενο άσο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος με κοντινή προβολή νίκησε τον Νάβας και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στη Βραζιλία. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεϊμάρ «έγραψε» το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αξιοποιώντας την ασίστ του Ντάγκλας Κόστα και διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, που φέρνει τη «σελεσάο» (έστω και με πολύ άγχος) κοντά στην πρόκριση.

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: Νεϊμάρ (81΄), Κουτίνιο (81΄) – Ακόστα (84΄)

Κόκκινες κάρτες:

Οι συνθέσεις:

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φάγκνερ, Κασεμίρο, Παουλίνιο (68΄ Φιρμίνο), Νεϊμάρ, Κουτίνιο, Γουίλιαν (46΄ Ντάγκλας Κόστα), Ζεσούς (90+3΄ Φερναντίνιο)

Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Ντουάρτε, Ακόστα, Γκονζάλες, Οβιέδο, Γκαμπόα (75΄ Κάλβο), Μπόρχες, Γκουζμάν (83΄ Τεχέδα), Ρουίς, Βενέγκας, Ουρένια (54΄ Μπολάνιος)

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!