Ποιοι φρενάρουν το VAR;

O Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την αδιαφορία Βασιλειάδη και κυβέρνησης αναφορικά με την έγκαιρη εγκατάσταση του συστήματος VAR στα ελληνικά γήπεδα και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα στους αρμόδιους.

Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός, δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τον τρόπο διαχείρισης της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (και ειδικότερα της Super league) αλλά και από την πλήρη αδιαφορία για την εγκατάσταση του συστήματος VAR που θεωρώ βέβαιο (όσο κι αν αλλοιώνει την ομορφιά του αθλήματος) ότι είναι απαραίτητο για προχωρήσει η διαδικασία εξυγίανσης του ποδοσφαίρου.

Για την αναδιάρθρωση θα αποφύγω να τοποθετηθώ σεβόμενος την προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνάντηση του κ. Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους της Super League. Όταν θα έχουμε κάτι χειροπιαστό, θα επανέλθω.

Θα εστιάσω στην εγκατάσταση του συστήματος VAR στα ελληνικά γήπεδα που με στόμφο ανακοινώθηκε αλλά, δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα για να γίνει πράξη. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι, ενώ από την ΕΠΟ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει ο διεθνής διαγωνισμός που θα αναδείξει την εταιρία που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου, το θέμα έχει «κολλήσει» μεταξύ Υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού και Ψηφιακής Πολιτικής.

Οι ίδιες πληροφορίες που προέκυψαν από την έρευνα των τελευταίων ημερών, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να λειτουργήσει το VAR από την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι απαισιόδοξες προβλέψεις μάλιστα, προβλέπουν ότι δεν πρόκειται να είναι έτοιμο πριν από τον Δεκέμβριο του 2018. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι ενδεχομένως ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος να κυλήσει χωρίς το σύστημα για το οποίο ο Βασιλειάδης και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, είχαν δεσμευτεί για την λειτουργία του από το ξεκίνημα της νέας περιόδου;

Δείτε περισσότερα, εδώ


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!