Ναι στην αναδιάρθρωση, αλλά…

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που ασχολείται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και δεν εκφράζει την άποψη ότι απαιτούνται αλλαγές.

Ο αριθμός των εισιτηρίων που δηλώνουν οι ομάδες στην διάρκεια της σεζόν, αποτελεί τον καθρέφτη του ενδιαφέροντος που υπάρχει. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μύθος, οι αναφορές περί μείωσης των εισιτηρίων λόγω των τηλεοπτικών μεταδόσεων. Όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μεταδίδονται τηλεοπτικά χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για την μείωση του ενδιαφέροντος και των εισιτηρίων.

Αντίθετα πιστεύω ότι οι άθλιες συνθήκες σε ορισμένα γήπεδα, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για να πληρώσει ο φίλαθλος εισιτήριο και να παρακολουθήσει έναν αγώνα της Super League. Ωστόσο το θέμα μου σήμερα δεν είναι η κατάσταση των ελληνικών γηπέδων και οι ανέσεις που (δεν) προσφέρονται στους φιλάθλους.

Η κατασκευή νέων γηπέδων, θα βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια να αποκτήσουμε ως χώρα ένα αξιόπιστο και σοβαρό πρωτάθλημα. Αυτό που προέχει όμως είναι η δομή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Η κάθαρση στην ΕΠΟ και την ελληνική διαιτησία με τις αποφάσεις που λήφθηκαν φέτος θα βοηθήσει σημαντικά στον τομέα της αποκατάστασης της αξιοπιστίας.

Εξίσου σημαντική θεωρώ και την αναδιάρθρωση. Επαναλαμβάνω όχι μόνο της Super league αλλά και των επόμενων κατηγοριών. Το ποδόσφαιρο ξεκινά από τα ερασιτεχνικά γήπεδα και φτάνει στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο, πρέπει να ξεκινήσουμε από την πιο χαμηλή επαγγελματική κατηγορία μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή.

Διαπιστώνω ότι για άλλη μια φορά θα επιχειρήσουμε… παλάτια στην άμμο. Αίφνης μπήκε στο τραπέζι τον Μάιο θέμα αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων χωρίς καμία σοβαρή προεργασία. Η απόφαση του κ. Βασιλειάδη για αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά με λάθος τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!