Οι δικαιολογίες του Σαρρή

Με την απολογία του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, συνεχίστηκε σήμερα (10/7) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η πολύκροτη δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο με την «κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή». Ένα έργο που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ζημίωσε κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ την ομοσπονδία και δεν υλοποιήθηκε ποτέ, φέρνοντας στο εδώλιο για κακουργηματική απιστία 21 πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων και όλους τους προέδρους της από το 2005 έως το 2015.

Όπως αναφέρει το SDNA, ο Γιώργος Σαρρής ήταν εκείνος που εν τέλει κατήγγειλε την σύμβαση τον Μάρτιο του 2013, καθώς η ΕΠΟ συνέχιζε να πληρώνει συστηματικά εκατομμύρια ευρώ για… αέρα κοπανιστό.

Στην απολογία του, ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όταν ανέλαβα την διοίκηση της ΕΠΟ το 2012 διαπίστωσα ότι η ομοσπονδία δαπανούσε πάρα πολλά χρήματα χωρίς να γίνονται οι έλεγχοι που έπρεπε.

Απευθύνθηκα στη νομική υπηρεσία της ομοσπονδίας αλλά δεν με βοήθησε όσο θα ήθελα. Έτσι, απευθύνθηκα και σε άλλους, εξωτερικούς νομικούς. Φώναξα και την εταιρία για να δούμε πώς θα λειτουργήσει η κάρτα υγείας που τότε υπολειτουργούσε. Δεν γινόταν να συνεχίσει η ΕΠΟ να πληρώνει αυτά τα ποσά.

Μετά από 3 μήνες διαβουλεύσεων δεν βρέθηκε λύση συμφέρουσα για την ΕΠΟ. Εγώ πρότεινα να λειτουργήσει για 2 χρόνια χωρίς να πληρώσουμε τίποτα και μετά θα βλέπαμε. Η εταιρία πρότεινε μικρότερο πλαφόν και απαλλαγή για ένα χρόνο, αλλά ζήτησε επέκταση της σύμβασης ως το 2022. Εγώ δεν το δέχτηκα. Ήθελα να είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει.

Οι υποσχέσεις που έπαιρναν οι προκάτοχοί μου από πολιτειακούς παράγοντες ήταν ότι το θέμα θα λυθεί. Όμως δεν βρισκόταν λύση και η ΕΠΟ δεν μπορούσε να συνεχίσει να πληρώνει αυτή την υποχρέωση. Έτσι, τον Μάρτιο του 2013 πήραμε την απόφαση να καταγγείλουμε την σύμβαση.

Κάναμε αυτό που έπρεπε και ποτέ δεν πίστευα ότι θα έρθω κατηγορούμενος γι’ αυτό το ζήτημα».

Δείτε περισσότερα εδώ…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!