«Έρχονται… υπογραφές»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero φιλοξενήθηκε ο Τέλης Ζουρνατσίδης, μία ημέρα μετά την κλήρωση των ομίλων του Basketball Champions League της νέας χρονιάς.

Ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στις αντιπάλους του Δικεφάλου στην Ευρώπη, στις προσδοκίες που υπάρχουν για τη νέα χρονιά, αλλά και στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για την κλήρωση της Γενεύης:

«Υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξέρουμε σίγουρα ότι είναι πρώτου επιπέδου και ότι θα είναι καλές, όπως η Τενερίφη και η Βενέτσια αλλά υπάρχουν και κάποιες ομάδες που δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα παρουσιαστούν, είναι ερωτηματικό το τι ρόστερ θα έχουν, είναι ομάδες που μπορεί να μην είναι γνωστές στο ευρύ κοινό αλλά να κάνουν μια επένδυση, τέτοια που να δημιουργήσει μια ομάδα καλή και να γίνει άκρως ανταγωνιστική στον όμιλο. Γνωρίζουμε ότι το επίπεδο είναι υψηλό, γνωρίζουμε ότι είναι ένας όμιλος ο οποίος είναι σίγουρα στις δυνατότητές μας να προχωρήσουμε και να προκριθούμε. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε όσο διαμορφώνονται τα ρόστερ, όσο οι ομάδες δίνουν φιλικούς αγώνες και φυσικά με την έναρξη των ομίλων».

Για τις προσδοκίες του ΠΑΟΚ στο BCL:

«Δυστυχώς παίζουμε σε ένα πρωτάθλημα που υπάρχουν κάποια “απαγορευτικά” όσον αφορά την επιτυχία σε αυτό το πρωτάθλημα. Οπότε ο ΠΑΟΚ μέσα από το BCL αναζητά μία αγωνιστική επιτυχία. Όσο πιο ψηλά βρεθεί, όσο πιο καλά πάει. Νομίζω περισσότερες πιθανότητες έχει μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή να δημιουργήσει επιτυχίες στων ευρωπαϊκό χώρο παρά στον ελληνικό».

Για τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στις ομάδες του BCL και στην πορεία τους:

«Δεν είναι μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των ομάδων. Χθες στην κλήρωση ήταν εδώ οι άνθρωποι της ΑΕΚ και ο κόουτς Σάκοτα και απολάμβαναν την επιτυχία τους και καλά έκαναν οι άνθρωποι. Το αστείο ήταν ότι είχαμε τον πρωταθλητή του BCL και είχαμε και την ομάδα που δεν έχασε σε τέσσερα παιχνίδια από τον πρωταθλητή. Ο ΠΑΟΚ της περσινής σεζόν, και ειδικά ο τρόπος που τελείωσε αυτή, είναι μια ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει το υψηλότερο σε αυτή τη λίγκα, να φτάσει δηλαδή στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Τώρα το δύσκολο είναι να δημιουργήσουμε το αγωνιστικό κομμάτι με τη στελέχωση της ομάδας έτσι ώστε να είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, όπως ήμασταν και πέρυσι, και να είμαστε πιο συγκεκριμένοι και πιο ουσιαστικοί την κρίσιμη στιγμή, όταν έλθουν δηλαδή τα σημαντικά παιχνίδια».

Για την στελέχωση της ομάδας για την ερχόμενη σεζόν:

«Η ομάδα βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο. Ο κόουτς Παπαθεοδώρου και ο Νίκος Σταυρόπουλος είναι στην Αμερική, κάνουν μια πολύ σοβαρή δουλειά και μια σοβαρή προσέγγιση στους εκπροσώπους των παικτών αλλά και στους ίδιους τους παίκτες, γιατί υπάρχουν 2-3 παιδιά που παίζουν εκεί και μας ενδιαφέρουν άμεσα. Νομίζω με τη λήξη του τουρνουά του Λας Βέγκας θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε και στην υπογραφή ενός ή δύο παικτών που μας έχουν κινήσει το ενδιαφέρον έντονα».

Για την υπόθεση του Γκος:

«Ο Γκος είναι κάτι διαφορετικό. Υπάρχει μια καλή πρόθεση και από τις δυο πλευρές. Πιστεύω ότι με τη λήξη του τουρνουά του Λας Βέγκας, γιατί και αυτός έχει κάποιες υποχρεώσεις εκεί, θα ωριμάσει η κατάσταση και θα μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένη και σε αυτή την περίπτωση».

Για τους Έλληνες παίκτες:

«Έχουμε κάτι στο μυαλό μας αλλά δεν είναι αυτή τη στιγμή προτεραιότητά μας κάποιος από την ελληνική αγορά».

Για τους Αμερικανούς:

«Σίγουρα θα είναι πέντε οι Aμερικανοί και ανάλογα με τις καταστάσεις μπορεί και έξι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ένα -δύο πράγματα πολύ συγκεκριμένα που είναι επιθυμίες του προπονητή μας να γίνουν. Ο ελληνικός κορμός υπάρχει και από κει και μετά θα δούμε ποια θα είναι η συνέχει».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!