Ζητά παράταση η Super League

Με την αβεβαιότητα που υπάρχει, η Super League αδυνατεί να συντάξει προκήρυξη και να διεξάγει κλήρωση και γι’ αυτό το λόγο ζητεί παρατάσεις από την ΕΠΟ. Υπάρχει όμως και μια νέα κόντρα μεταξύ των δύο λιγκών!

Σύμφωνα με το SDNA, το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο λόγω της διαφωνίας της Super League με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για την χρηματοδότηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και το γεγονός ότι επτά ΠΑΕ δεν διαθέτουν ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο, έχουν οδηγήσει μοιραία στην καθυστέρηση της κλήρωσης του πρωταθλήματος, αλλά και τη μη σύνταξη της προκήρυξής του.

Βάσει ΚΑΠ, η προκήρυξη πρέπει να σταλεί στην ΕΠΟ προς έγκριση, όμως λόγω της ρευστότητας και της αβεβαιότητας που επικρατεί κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό ως τώρα.

Για τον λόγο αυτό, η Super League έστειλε επιστολή στην ομοσπονδία, ζητώντας παράταση μέχρι τις 25 Ιουλίου για να στείλει την προκήρυξη του πρωταθλήματος και παράταση μέχρι τις 5 Αυγούστου για τον καταρτισμό του προγράμματος.

Η ΕΠΟ θα συνεδριάσει στο τέλος του μήνα και θεωρητικά μέχρι τότε η Super League θα έχει στείλει την προκήρυξη.

ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΙΓΚΩΝ

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα κληθεί, εξάλλου, να δώσει λύση και σε ένα άλλο μεγάλο θέμα που ανέκυψε.

Η Super League, η οποία έχει αποφασίσει να διεξάγει το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 με 14 ομάδες, προτείνει να μην ανέβει καμία ομάδα της Football League απευθείας στη μεγάλη κατηγορία στο τέλος της προσεχούς σεζόν!

Ειδικότερα, η πρότασή της (προκειμένου να μείνουν 14 ομάδες του χρόνου) είναι ο 15ος και ο 16ος της Super League να υποβιβαστούν απευθείας, ενώ ο 13ος και ο 14ος να παίξουν σε play-out με τον πρώτο και τον δεύτερο της Football League, με φόντο δύο θέσεις.

Η πρόταση της Super League αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της Football League, η οποία θέλει οπωσδήποτε δύο ομάδες της να ανεβαίνουν απευθείας στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Η κόντρα των δύο λιγκών, λοιπόν, θα οδηγηθεί αναγκαστικά στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει εν τέλει για το πόσες ομάδες θα πέσουν από τη Super League, πόσες ομάδες θα ανέβουν από τη Football League, αλλά και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στο Δ.Σ. της Super League έπεσε και άλλη μία πρόταση στο τραπέζι για απευθείας υποβιβασμό τριών ομάδων (14ος, 15ος, 16ος), απευθείας άνοδο του πρωταθλητή της Football League και αγώνα μπαράζ του 13ου της Super League με τον δεύτερο της Football League. Η πρόταση αυτή, όμως, δεν πέρασε.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!