Και με μεταγραφές, έτσι θα έπαιζε…

Μπορεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ, ίσως και ο Ράζβαν Λουτσέσκου, να ανυπομονεί για να έρθουν οι 2-3 παίκτες που θα καλύψουν τα συγκεκριμένα κενά που υπάρχουν στο βασικό σχήμα και θα ανεβάσουν πιθανόν επίπεδο στην ομάδα και την ποιότητά της, αλλά η ουσία -στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία- δεν αλλάζει. Ακόμα κι αν ο Δικέφαλος είχε φτάσει σε συμφωνία με τους αρχικούς του στόχους, ακόμα κι αν αυτοί είχαν ενταχθεί σε κάποιο σημείο της βασικής προετοιμασίας της ομάδας, δύσκολα θα είχαν τόσο κομβική σημασία στα πρώτα κρίσιμα ματς της σεζόν.

Έχουμε ξαναπεί ότι η φετινή μεταγραφική περίοδος, σε συνδυασμό με τις καλοκαιρινές αγωνιστικές υποχρεώσεις, είναι ιδιότυπη και με λεπτές ισορροπίες. Έχοντας την πρώτη του κρίσιμη αναμέτρηση στις 24 Ιουλίου, ο ΠΑΟΚ έπρεπε και πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμος, στιβαρός και ομοιογενής. Το ξεκίνημα των φετινών υποχρεώσεων ίσως να λογίζεται ως μια συνέχεια των περσινών, με βάση τη μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους, αλλά και τα όσα διακυβεύονται αυτούς τους θερμούς μήνες.

Έτσι λοιπόν η λογική, με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχασε κανένα βασικό γρανάζι του πέρα από τον Τζάλμα, είναι ότι οφείλει να παίξει στο Champions League με αυτούς που τον οδήγησαν εκεί. Ο Λουτσέσκου ξέρει ότι αυτό είναι μονόδρομος προκειμένου να εμφανιστεί η ομάδα του όσο το δυνατόν πιο συμπαγής και δεμένη στα διπλά ματς με τους Ελβετούς. Ίσως και στη συνέχεια των ευρωπαϊκών αγώνων, όποια κι αν είναι αυτή. Με παίκτες που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, που έχουν μάθει πως κινείται ο καθένας στο γήπεδο, που διέπρεψαν στην περσινή σεζόν, και οι οποίοι έχουν ως… έξτρα μπόνους τη δουλειά που έγινε στη βασική προετοιμασία. Θα είναι τεράστια έκπληξη, αν ο ΠΑΟΚ παραταχθεί σε δέκα μέρες με κάτι άλλο εκτός από τα 10/11 της περσινής σεζόν συν τον όποιο αντι-Τζάλμα.

Ακόμα και ο Βέρνμπλουμ ή ένας επιθετικός να είχαν έρθει, δύσκολα θα έβρισκαν τώρα θέση στο βασικό σχήμα. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυο μεταγραφές που έχει κάνει ήδη ο ΠΑΟΚ, ο Χατσερίδης και ο Ζαμπά, και μάλιστα από νωρίς, παλεύουν να βρουν πατήματα και θέση στο γενικότερο σύνολο. Το καινούριο είναι πάντα ωραίο, αλλά σε μερικές περιπτώσεις επικίνδυνα αποπροσανατολιστικό…

Πηγή: FORZA

ΥΓ. Το σημερινό φιλικό και η ήττα από την Αντβέρπ ήρθαν ως απόρροια του ασύνδετου συνόλου των αναπληρωματικών του ΠΑΟΚ, και ιδιαίτερα αυτών της άμυνας. Από τη μία πλευρά πήραν 90λεπτα συμμετοχής ποδοσφαιριστές που το χρειάζονταν, από την άλλα κάποιες φορές -λογικά- εκτέθηκαν από τους αντιπάλους τους. Τα θετικά μηνύματα ήρθαν από παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν στην πτέρυγες (ως οι αντι-Τζάλμα που προαναφέραμε), όπως ο Λάμπρου, ο Ζαμπά, αλλά και ο Ουάρντα. Ο πρώτος δείχνει… ανησυχητικά καλά στοιχεία, ο δεύτερος παίρνει ρυθμό και πατήματα στο γήπεδο, ενώ ο τρίτος προσπαθεί να ξαναμπεί στο… κόλπο.

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Thodoros Hastas
Ε-mail: [email protected]


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!