Η προτεραιότητα του ΠΑΟΚ

Μπήκαμε στην τελική ευθεία πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης για τον ΠΑΟΚ. Η πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League, φαντάζει και είναι η μεγάλη πρόκληση. Θεωρώ ότι ο ασπρόμαυρος οργανισμός οφείλει να στρέψει όλη την προσοχή του, στους αγώνες με την Βασιλεία.

 

Η επίτευξη του τελικού στόχου, της παρουσίας δηλαδή του ΠΑΟΚ στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαικής διασυλλογικής διοργάνωσης, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα χρειαστούν τρεις διαδοχικές προκρίσεις για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και μάλιστα με αντιπάλους διόλου ευκαταφρόνητους.

 

Το ζήτημα στην παρούσα φάση είναι να γίνει το πρώτο βήμα. Να πάρει φόρα ο ΠΑΟΚ. Να κάμψει το εμπόδιο των ελβετών για να προχωρήσει. Με αυτό το σκεπτικό, δεν μπορεί κανένα άλλο θέμα να απασχολεί το μυαλό της διοίκησης, της τεχνικής ηγεσίας, των παικτών και φυσικά όλων όσοι ασχολούνται έμμεσα ή άμεσα με τον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

 

Ξέρουμε όλοι καλά ότι το ρόστερ δεν είναι απόλυτα πλήρες. Λείπουν από την ομάδα ένας επιθετικός για να πλαισιώσει τον Πρίγιοβιτς και ένας παίκτης για το αριστερό άκρο της άμυνας προκειμένου να υπάρχει back up για τον Βιειρίνια σε περίπτωση που χρειαστεί, αν και όλοι ευχόμαστε να μην χρειαστεί…

 

Οι συνθήκες δεν ευνόησαν για να συμπληρωθεί το παζλ όπως θα ήθελε ο προπονητής, Ωστόσο η σοβαρότητα και ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων με τους ελβετούς, δεν αφήνουν περιθώρια για να απασχολεί την ασπρόμαυρη επικαιρότητα το κεφάλαιο μεταγραφές. Σαφώς και χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα. Κάθε ομάδα όσο πλήρης κι αν είναι, χρειάζεται πάντα ενίσχυση. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ.

 

Θα ήταν ευχής έργο να έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφικές κινήσεις και απλά να γίνουν συμπληρωματικές κινήσεις ανάλογα με τις ανάγκες που εκτιμήσει η τεχνική ηγεσία ότι προκύπτουν. Το ζητούμενο στη φάση αυτή, είναι να συγκεντρώσει ο οργανισμός του ΠΑΟΚ την προσοχή του σε αγωνιστικά θέματα ενώ παράλληλα θα γίνονται από τους αρμόδιους οι κινήσεις που απαιτούνται για να συμπληρωθεί σωστά το παζλ του αγωνιστικού προφίλ για τη νέα περίοδο.

 

Θα ολοκληρώσω καταθέτοντας την άποψη ότι, ο ΠΑΟΚ είναι ήδη πολύ πιο «γεμάτος» και έτοιμος σαν ομάδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η προσθήκη Χατσερίδη, Ζαμπά, Ουάρντα ακόμα και του Λάμπου και το γεγονός ότι Μαουρίτσιο και Ελ Καντουρί ακολούθησαν το πρόγραμμα της προετοιμασίας από την πρώτη μέρα, είναι κάτι περισσότερο από αξιοσημείωτα γεγονότα. Κι αυτό δεν ακυρώνει την άποψη πως θα ήταν ακόμα καλύτερα αν είχε ο Λουτσέσκου στη διάθεση του ένα ακόμα φορ και αντικαταστάτη του Βιερίνια.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!