Τελεσίγραφο Βασιλειάδη σε Super League

Με επιστολή του προς την Super League, ο υφυπουργός Αθλητισμού, καλεί τις ΠΑΕ να ξανασκεφτούν την πρότασή του για 12 ομάδες και επαναλαμβάνει πως η πολιτεία δεν θα στηρίξει κανένα άλλο μοντέλο!

Με την επιστολή του αυτή, ο υφυπουργός καλεί τα μέλη του συνεταιρισμού να ξανασκεφτούν την πρότασή του για μείωση του αριθμού των ομάδων σε 12, που θα συνοδεύεται από ένα 5ετές πακέτο οικονομικής στήριξης μέσω σύμπραξης της ΕΡΤ με την Nova.

Ειδικότερα ο κ. Βασιλειάδης τους λέει: “Σκεφτείτε με γνώμονα το μακροπρόθεσμο καλό του ποδοσφαίρου και όχι την πρόσκαιρη και σε θολό και εξαρτημένο περιβάλλον επιβίωση…”.

Και καταλήγει ο υφυπουργός Αθλητισμού: “Άλλο μοντέλο που προφανώς έχετε στο μυαλό σας, εμείς δεν μπορούμε να στηρίξουμε. Μακάρι να δικαιωθείτε εσείς. Σε κάθε άλλη περίπτωση, καλή τύχη και καλό καλοκαίρι…”!

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Γιώργου Βασιλειάδη προς την Super League:

“Προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων και κατανοώντας την κρισιμότητα των στιγμών, σας αναφέρω τα εξής:

Η πρόταση η οποία σας έγινε, είχε ως σκοπό την οικονομική εξυγίανση και την εμπέδωση ενός κλίματος αξιοπιστίας, τόσο μεταξύ των μελών του συνεταιρισμού σας όσο και μεταξύ του συνεταιρισμού και της αθλητικής κοινωνίας.

 

Περιελάμβανε ένα μίνιμουμ κανόνων (πραγματικά ελάχιστων σε σχέση με αυτούς που εσείς οι ίδιοι και με δική σας πρωτοβουλία Θα έπρεπε ήδη να έχετε Θέσει),οι οποίοι αφενός θα έδιναν από την πλευρά σας το στίγμα της αλλαγής, αφετέρου θα δημιουργούσαν κλίμα οικονομικής ασφάλειας και υγιούς ανταγωνισμού. ‘Ενα ασφαλές λιμάνι για 24 επαγγελματικές ομάδες για μια 5ετία, διάστημα ικανό ώστε το ίδιο το ποδόσφαιρο να δημιουργήσει τις συνθήκες οικονομικής βιωσιμότητας , οι οποίες θα το βγάλουν μια και καλή από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

 

‘Ενα ασφαλές πλαίσιο που σε συνδυασμό με τις θεσμικές αλλαγές των διεθνών συνομοσπονδιών (για ΚΕΔ κτλ.) με την αρωγή της Πολιτείας (ΑΓ) θα έδιωχναν τις γκρίζες λογικές των «koriopolis», «παράγκας» και τόσων άλλων που έριχναν βαριές σκιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο (ανεξάρτητα από το αν ίσχυαν ή όχι – ας μην ανοίξουμε εδώ μια κυκλική αντιπαράθεση που δεν βοηθά την εξέλιξη των πραγμάτων καιτη λήψη αποφάσεων – και οδήγησαν το πρωτάθλημα σε πλήρη απαξίωση ).

 

Την ίδια στιγμή, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, τον Ελληνικό πρωτάθλημα σε νέα μορφή και με νέα δομή θα ξαναέμπαινε δωρεάν στα σπίτια των Ελλήνων αλλά και του Ελληνισμού της διασποράς.

 

Με την πρόσφατη απόφασή σας και την πρότασή σας προς εμάς, μολονότι καταδεικνύετε η βούληση για τις Θεσμικές παρεμβάσεις (οι οποίες επουδενί δεν πρέπει να παραμείνουν μόνο αυτές), μολαταύτα δεν απαντάτε στα οικονομικά προβλήματα και τη δημιουργία του ισοβαρούς οικονομικού τοπίου. Η ύπαρξη περισσοτέρων των 12 ομάδων απαιτεί είτε περισσότερα χρήματα, τα οποία δεν μπορούν να διατεθούν, είτε απομείωση εγγυημένων τηλεοπτικών εσόδων, γεγονός που Θα αλλοίωνε τα χαρακτηριστικά της πρότασης, καθιστώντας την επί της ουσίας ατελέσφορη.

 

Με ειλικρινή αγωνία, σας καλώ να σκεφτείτε με γνώμονα το μακροπρόθεσμο καλό του ποδοσφαίρου και όχι την πρόσκαιρη και σε Θολό και εξαρτημένο περιβάλλον επιβίωση.

 

Εμείς είμαστε διατεθειμένοι και σε συνεργασία τόσο με την ΕΠΟ όσο και την UEFA,va δώσουμε την αναγκαία χείρα βοηθείας για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, ως ανάχωμα στη βία, ως και να προχωρήσουμε σε συνεργασία μαζί σας και κατόπιν αποφάσεών σας, σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές μια τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου.

 

Σας καλώ να κοιτάξουμε το παρόν κατάματα και να σχεδιάσουμε το μέλλον.

`Ενα μέλλον με οικονομική ασφάλεια που θα φέρει ανάπτυξη, με ασφαλείς υποδομές, για υα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, χωρίς σκιές, για να επανέλθει η χαρά και η διασκέδαση.

 

Αφού λάβετε όλα τα παραπάνω υπόψη σας, ξανασκεφτείτε αν θα πρέπει να κάνετε επιλογές που Θα επιφέρουν μια πρόσκαιρη σανίδα σωτηρίας αλλά θα στερούν την όποια προοπτική. Σε διαφορετική περίπτωση, προφανώς εσείς έχετε ένα διαφορετικό μοντέλο στο μυαλό σας, το οποίο εμείς δεν μπορούμε να το στηρίξουμε. Μακάρι να δικαιωθείτε εσείς. ειλικρινώς! Σε κάθε άλλη περίπτωση καλή τύχη και καλό καλοκαίρι”.

 

 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!