“Χείμαρρος” ο Λουτσέσκου!

Ο προπονητής του Δικεφάλου μίλησε στο INPAOK για όλα

Η προετοιμασία τελείωσε και πλέον ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του, τους πολύ σημαντικούς αγώνες με τη Βασιλεία για τα προκριματικά του Champions League.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Ράζβαν Λουτσέσκου, μίλησε στο INPAOK για την προετοιμασία της ομάδας, αλλά και για τα όσα έγιναν στην Ολλανδία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός των “ασπρόμαυρων”:

“Δεν είναι η ίδια ομάδα αυτή που έχουμε τώρα. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο καθώς έχουν φύγει πέντε παίκτες σε σχέση με πέρυσι και ήρθαν εννιά νέοι παίκτες από δανεισμό που δεν είχαν δουλέψει μαζί μας και δύο ακόμη που προστέθηκαν με μεταγραφή. Κατά συνέπεια υπάρχει ένα εντελώς νέο γκρουπ, πρέπει να χτίσουμε ξανά τον μηχανισμό με τον οποίο δουλεύουμε, υπάρχουν όμως οι βασικοί παίκτες από πέρυσι και θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να απορροφηθούν. Και επιπλέον, το γκρουπ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη”.

Σε σχέση με αυτό που είχατε στο μυαλό σας πριν την προετοιμασία, τι προέκυψε τελικά μέσα από την δουλειά στην Ολλανδία; Είδατε κάτι διαφορετικό

“Πάντα στην διάρκεια μίας προετοιμασίας δεν δίνω πολλή σημασία στα αποτελέσματα. Μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία δουλειάς, προσπαθούμε να πιέσουμε και να προετοιμάσουμε την ομάδα για να παίξουν στα επίσημα ματς, γι΄ αυτό και ξέρουμε την πιθανότητα λάθους. Τα πιο σημαντικό είναι ότι είδα τους παίκτες να προσπαθούν να κάνουν αυτά που τους ζητούσα, περισσότερο εύκολο ήταν για όσους ήταν και πέρυσι εδώ, λίγο πιο δύσκολο για τους υπόλοιπους. Με ευχαρίστησε που είδα τους παίκτες να πιέζουν τον εαυτό τους και , επιπλέον, το ότι δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς. Μας προέκυψε η περίπτωση του Βαρέλα που δέχθηκε ένα χτύπημα και θα μείνει τέσσερις μέρες εκτός μάξιμουμ. Ο Ελ Καντουρί είχε ένα μικρό πρόβλημα και προφυλάχθηκε και δεν ήθελα να ρισκάρω, αλλά θα είναι έτοιμος. Είχαμε επίσης τον Μουλέν, αλλά είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόβλημα και το κουβαλάει από πέρυσι. Έτσι, η ποιότητα θα ανέβει κι άλλο. Είναι πολύ σημαντική η ποιότητα των προπονήσεων, γιατί έτσι θα ανέβει συνολικά η ομάδα ενόψει των αγώνων”.

-Η ομάδα είναι ψυχολογικά έτοιμη ενόψει Βασιλείας;

“Γιατί να μην είναι; Πιστεύω ότι αν ρωτήσετε έναν-έναν τους παίκτες, όλοι περιμένουν αυτό το παιχνίδι. Υπάρχει μία συνέχεια από πέρυσι, ξέρουμε πόσο σκληρή ήταν η δουλειά που έγινε, θέλουμε να δώσουμε αυτά τα παιχνίδια και να προκριθούμε. Είδαμε και από αυτό που συνέβη την Κυριακή ότι η ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν αυτή που ήταν πολύ δυνατή ψυχολογικά”.

-Συζητάτε εντός ομάδας ότι η Βασιλεία παραχώρησε ποδοσφαιριστές, έχασε έναν φιλικό ματς με 5-0 από την Φέγενορντ . Σας απασχολούν όλα αυτά;

“Ήταν πολιτική της διοίκησης της Βασιλείας προφανώς να παραχωρήσει τόσους παίκτες και να κάνει αλλαγές. Και εμείς χάσαμε παίκτες. Όσο για το 5-0 από την Φέγενορντ ήταν σε φιλικό παιχνίδι, όπου συμβαίνουν διαφορετικά πράγματα. Αναλύουμε όσα θέλουμε αλλά δεν μένουμε σ’ αυτά”.

-Έχετε καταλήξει στις αποφάσεις για την λίστα των παικτών που θα δηλωθούν για τα ματς του Champions League; Θα μπορούσε να υπάρξει μεταγραφή μέχρι την Δευτέρα, 24 ώρες πριν το παιχνίδι που μπορούν να γίνουν προσθαφαιρέσεις;

“Πάνω-κάτω έχω αποφασίσει για την λίστα, αλλά έχουμε δύο μέρες ακόμη. Για το αν προλαβαίνουμε να δηλώσουμε και δύο ακόμη παίκτες εξαρτάται από το ποιος θα έρθει, αν έχει κάνει προετοιμασία. Πέρυσι θυμάμαι ότι πήραμε παίκτες στο τέλος της περιόδου που ήταν σε διακοπές”.

Η διάθεση των διαρκείας γίνεται με μεγάλη ροή, ο κόσμος βλέπει μεγάλη προοπτική σ’ αυτή την ομάδα. Θέλετε να του στείλετε ένα μήνυμα λίγο πριν το πρώτο ραντεβού με τη Βασιλεία στην Τούμπα;

“Περιμένω να υπάρξει μία φανταστική ατμόσφαιρα. Πρέπει να μας ωθήσουν, πραγματικά το χρειαζόμαστε, γιατί είναι δύσκολα τα παιχνίδια που έρχονται και στο πρωτάθλημα θα αρχίσουμε από το -2. Θα πρέπει να έχουμε στο πλευρό μας τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από την Θεσσαλονίκη αλλά και όλες τις υπόλοιπες περιοχές”.

 

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!