Το INPAOK κάνει… ταμείο!

Παίκτη προς παίκτη, ο απολογισμός της προετοιμασίας του Δικεφάλου

Το INPAOK κάλυψε από την αρχή μέχρι το τέλος την προετοιμασία του Δικεφάλου στην Ολλανδία παρακολουθώντας δια ζώσης όλα όσα γίνονταν στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Μετά από 25 ημέρες δίπλα στην ομάδα, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων υπάρχει πλέον ολοκληρωμένη άποψη για να γίνει ο απολογισμός της προετοιμασίας για κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάστε την άποψη του Μάνου Τσαλγατίδη για τα όσα είδε στην Ολλανδία από τους ποδοσφαιριστές που προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Ράζβαν Λουτσέσκου στο Χορστ και στο Όστερμπεκ:

Πασχαλάκης:

Ο Έλληνας πορτιέρο ξεκίνησε τη σεζόν από εκεί σταμάτησε. Είναι διψασμένος για δουλειά και αυτό φάνηκε από το γεγονός πως προπονούνταν καθημερινά δύο ώρες εξτρά. Στόχος του ήταν και είναι να βελτιώσει τις αδυναμίες του ενόψει της νέας σεζόν και να παραμείνει φυσικά το νούμερο ένα στην ιεραρχία των πορτιέρο του ΠΑΟΚ.

Ρέι:

Ο Αργεντίνος πορτιέρο έδειξε στην Ολλανδία τον λόγο που ο ΠΑΟΚ έβγαλε αρκετά λεφτά από τα ταμεία του περσινή σεζόν για να τον αποκτήσει. Τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες έδειξε πως πρόκειται για ένα πολύ καλό τερματοφύλακα, που θα “παλέψει” με τον Πασχαλάκη για τα γάντια του βασικού.

Γλύκος:

Ο 31χρονος τερματοφύλακας δείχνει να είναι ακόμα επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, που τον άφησε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο ίδιος έδειξε διάθεση στις προπονήσεις και στους αγώνες, αλλά δείχνει να έχει ακόμα δρόμο για να… κοντράρει τους Ρέι και Πασχαλάκη.

Σιαμπάνης:

Ο πιο νεαρός από την τετράδα των τερματοφυλάκων δούλεψε αρκετά στην προετοιμασία του Δικεφάλου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο προπονητής των πορτιέρο του ΠΑΟΚ, Γιώργος Σκιαθίτης των επαίνεσε για τον τρόπο που έβγαζε τις ασκήσεις, ενώ και στα προπονητικά δίπλα μέτρησε κάποιες εντυπωσιακές αποκρούσεις, Ωστόσο έχοντας μπροστά του, τους Πασχαλάκη, Ρέι και Γλύκος δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

Βιεϊρίνια:

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στην Ολλανδία έδειξε τον λόγο που αποτελεί τον ηγέτη του Δικεφάλου εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Πορτογάλος εξηγούσε στους συμπαίκτες του τι πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και τους επιβράβευε μάλιστα για την απόδοση τους.

Μάτος:

Ο Βραζιλιάνος έκανε καλή προετοιμασία. Όπως ο Βιεϊρίνια και αυτός έδειξε γιατί είναι ένας από τους ηγέτες του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο, αφού οι συμβουλές στον Κίτσιου, αλλά και στον Ζαμπά ήταν συχνό φαινόμενο. Μερικές φορές τα νεύρα του υπερέβησαν το κανονικό, κυρίως στους αγώνες, αλλά αυτό είναι λογικό, αφού τα πόδια ήταν βαριά λόγω των προπονήσεων.

Κρέσπο:

Ξεκίνησε καλά την προετοιμασία και τη συνέχισε έτσι, χαμηλών τόνων όπως πάντα, αλλά περνούσε τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στους συμπαίκτες του.

Χατσερίδης:

Αρχικά έδειχνε έξω από τα νερά του, κάτι απολύτως φυσιολογικό, αφού είναι η πρώτη του φορά εκτός Ουκρανίας, ενώ και τα αγγλικά του δεν είναι τα καλύτερα δυνατά. Έδειξε ζήλο στις ασκήσεις που εκτελούσαν οι παίκτες μετά από υποδείξεις του προπονητικού τιμ. Κάποιες στιγμές έδειξε την εμπειρία που διαθέτει, ωστόσο φαίνεται πως έχε ακόμα δρόμο για την πλήρη ενσωμάτωση του στο υπόλοιπο σύνολο.

Βαρέλα:

Ο Φερνάντο Βαρέλα ήταν ο παίκτης που όλοι θαυμάσαμε την περσινή σεζόν. Το… “beast” του Δικεφάλου έβγαζε ιδιαίτερη ένταση στις προπονήσεις, ενώ η απόδοση του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας δείχνει πως θα έχει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του.

Μαλεζάς:

Ο Κατερινιώτης στόπερ αποτελεί τον… παλιό της ομάδας, αφού έχει συμμετάσχει σε αρκετές προετοιμασίες με τον ΠΑΟΚ. Ήταν η ήρεμη δύναμη των “ασπρόμαυρων”. Σοβαρός, μετρημένος και πάντα με μία συμβουλή για τους συμπαίκτες του.

Μιχόγεβιτς:

Το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ ψάχνει ομάδα για να τον δανείσει λέει πολλά. Ο Βόσνιος στόπερ αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή δεν είναι στο επίπεδο των υπολοίπων αμυντικών του Δικεφάλου. Προσπάθησε μεν, αλλά θέλει δουλειά ακόμα.

Μπαλογιάννης:

Μία από τις… αποκαλύψεις της φετινής προετοιμασίας. Ο μικρός ήρθε αρχικά στην Ολλανδία ως μέσος και κατέληξε να καταπλήξει τους πάντες ως αριστερό μπακ. Έδειξε να έχει ποδοσφαιρικό… θράσος μέσα στο γήπεδο, αφού τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες δεν κρυβόταν ζητούσε τη μπάλα και έμοιαζε με ένα ποδοσφαιριστή που ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και αυτό το ξέρει ο Λουτσέσκου. Άλλωστε επειδή τον πιστεύει του έκανε συχνά πυκνά ιδιαίτερα.

Κίτσιου:

Ο Κίτσιου στη φετινή προετοιμασία έδειξε πιο ώριμος. Ο δανεισμός στο Βέλγιο σίγουρα του έκανε καλό. Δούλευε καθημερινά με ζήλο θέλοντας να αποδείξει στον προπονητή του πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ. Το γεγονός πως τα κατάφερε σημαίνει πως έκανε καλή δουλειά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Λεβέκ:

Ξεκίνησε καλά την προετοιμασία κάνοντας του πάντες να πιστεύουν πως φέτος ίσως παίξει ποδόσφαιρο. Τελικά ήταν στάχτη στα μάτια όλων, αφού στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει τον Γάλλο… ασθενή.

Λύρατζης: 

Ήρθε στην Ολλανδία μόλις για δύο ημέρες οπότε πέρα από το γεγονός πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, δεν μπορεί να σχηματιστεί σφαιρική άποψη για αυτόν.

Χαρίσης:

Στην περίπτωση του Χαρίση ο δανεισμός του έκανε πολύ καλό, αφού γύρισε άλλος παίκτης και άλλος άνθρωπος. Ο νεαρός φαίνεται πιο σοβαρός και πιο ώριος μέσα στο γήπεδο. Στις προπονήσεις έκανε ότι του ζητήθηκε, όπως και στους αγώνες. Φυσικά, πρέπει να κατανοήσει όλα τα κομμάτια της τακτικής προσέγγισης του ΠΑΟΚ στους αγώνες.

Κάνιας:

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται στις προπονήσεις σκόραρε 3-4 φορές. Ο Ισπανός σε αυτή την προετοιμασία έδειξε να μην φοβάται πλέον να σουτάρει από μακριά, άσχετα το αν η μπάλα θα καταλήξει στο τέρμα ή όχι. Στα υπόλοιπα ήταν ο γνωστός δουλευεταράς-πλακατζής Κάνιας που συμπαθούν και σέβονται όλοι στην ομάδα.

Μαουρίσιο:

Από την πρώτη κιόλας ημέρα έδειξε για ποιο λόγο θα είναι ο ένας εκ των δύο βασικών μέσων του ΠΑΟΚ. Φάνηκε αρκετά ανεβασμένος στις προπονήσεις και στους αγώνες κάτι που έκανε τον Λουτσέσκου να χαμογελά. Κάποια νεύρα που έβγαλε τις τελευταίες ημέρες στους φιλικούς αγώνες οφείλονται στην κούραση.

Μουλέν:

Ένας από τους άτυχους της φετινής προετοιμασίας, αφού αν και ξεκίνησε καλά στη συνέχεια τραυματίστηκε.

Σάχοφ:

Ο Ουκρανός ήταν και αυτός ανεβασμένος κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στην Ολλανδία και έδειξα για ακόμα μια φορά πως πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο παίκτη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Ελ Καντουρί:

Ακόμα μία από τις αποκαλύψεις της προετοιμασίας! Ήταν γνωστό πως ο Μαροκινός είναι ένας εξαιρετικά ποιοτικός παίκτης, ωστόσο κανείς δεν περίμενε τέτοια κατακόρυφη άνοδο. Η διάθεση που έδειξε σε προπονήσεις και αγώνες έχει κάνει τον Λουτσέσκου να έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τη θέση του μεσοεπιθετικού. Ο τραυματισμός του τον πήγε λίγο πίσω, αλλά φαίνεται πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργάλειο ενόψει της νέας σεζόν.

Πέλκας:

Στη φετινή προετοιμασία ο Πέλκας έδειξε πως πρόκειται για μία από τις ισχυρές παρουσίες του Δικεφάλου στα αποδυτήρια και μέσα στο γήπεδο. Το περιβράχιονιο του αρχηγού δεν μπαίνει άδικα στο μπράτσο του. Δούλεψε πολύ στα τελειώματα και αναμένεται πως θα χαρίσει στον κόσμο του ΠΑΟΚ αρκετά “μαγικά” γκολ τη φετινή σεζόν. Έβγαλε ένταση στις ασκήσεις και έριξε πολύ ιδρώτα προκειμένου να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος τη χρονιά που ξεκινά.

Μπίσεσβαρ:

Ο Ολλανδός είναι ένας ντελικάτος παίκτης που έχει την ικανότητα με μία έμπνευση του να διαλύει την αντίπαλη άμυνα. Έτρεξε πολύ σε αυτή την προετοιμασία δούλεψε πάνω στο τακτικό κομμάτι και όσο “ξένο” και αν ακούγεται δεν ήταν λίγες οι φορές που τόσο στους αγώνες, όσο και στις προπονήσεις βοηθούσε τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ή τον Μπαλογιάννη στα αμυντικά καθήκοντα. Πάντως, το πρόκειται για μια ξεχωριστή οντότητα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ από όλες τις απόψεις.

Λάμπρου:

Γύρισε πίσω από τον δανεισμό του και οι πρώτες σκέψεις ήταν να δοθεί και πάλι δανεικός. Ωστόσο, κατάφερε να ταξιδέψει με την ομάδα στην Ολλανδία. Ήταν η νούμερο ένα αποκάλυψη αυτής της προετοιμασίας. Ο Λάμπρου κατάφερε με το σπαθί του να καπαρώσει μία θέση στο πολύ ποιοτικό ρόστερ του ΠΑΟΚ. Έκανε τα πάντα για να αποδείξει στον Λουτσέσκου πως αξίζει την ευκαιρία και τα κατάφερε. Η διάθεση και το πάθος που έδειξε όλες αυτές τις ημέρες είναι αξιοσημείωτα!

Λημνιός:

Τα άκουσε αρκετές φορές από τον Λουτσέσκου, λόγω του ότι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει υψηλές απαιτήσεις από αυτόν. Μοιάζει να ωρίμασε μέσα από την περσινή σεζόν. Δούλεψε πολύ στις εκτελέσεις των στημένων και προσπάθησε να βελτιώσει την τακτική του προσήλωση. Το γεγονός πως με τα υπάρχοντα δεδομένα λογίζεται ως ο βασικός δεξιός εξτρέμ του Δικεφάλου αποδεικνύει την καλή δουλειά που έκανε στην Ολλανδία.

Ενρίκε:

Όταν επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Καραμπάχ όλοι είχαν υψηλές προσδοκίες για αυτόν. Δεν μπόρεσε να μπει σε… καλούπι και αυτός είναι ο λόγος που δόθηκε ξανά δανεικός. Είχε αρκετά τετ α τετ με τον Λουτσέσκου, αλλά δεν μπόρεσε να ενσωματώσει στο παιχνίδι του όλα όσα του ζήτησε ο προπονητής του.

Ζαμπά:

Αρχικά όπως και ο Χατσερίδης έμοιαζε έξω από τα νερά του, κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Στη συνέχεια είχε συνεχόμενη άνοδο. Είναι Βραζιλιάνος στην καταγωγή, αλλά ο χαρακτήρας του και ο τρόπος που κινείται μέσα στο γήπεδο δεν μοιάζουν με Λατίνο. Κατανοεί το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η τακτική προσήλωση για τον προπονητή και συνεχώς βελτιώνεται. Προσέφερε κάποιες στιγμές μαγείας, αλλά θέλει ακόμα λίγο χρόνο.

Μυστακίδης:

Ήρθε στην Ολλανδία με στόχο να παλέψει για την παραμονή του. Το γεγονός πως τόσο στις προπονήσεις, όσο και σε κάποια φιλικά χρησιμοποιήθηκε ως καθαρό εννιάρι, παρότι δεν είναι η θέση του δεν έδειξε να τον προβληματίζει και το δέχθηκε αδιαμαρτύρητα. Είχε διάθεση και όρεξη για δουλειά και απομένει να φανεί αν αυτά θα τον διατηρήσουν στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Κουλούρης:

Ακολούθησε την ομάδα μόνο στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, αφού στη συνέχεια δόθηκε δανεικός. Λόγω έλλειψης επιθετικού ο Λουτσέσκου έριξε ιδιαίτερο βάρος πάνω του με πολλά τετ α τετ και ιδιαίτερα. Έδειξε πως είχε διάθεση, αλλά μόνο αυτή δεν φτάνει…

Ουάρντα:

Ο δανεισμός του στο Περιστέρι φαίνεται με μία πρώτη ματιά να του έκανε καλό. Δείχνει να είναι πιο σοβαρός και να καταλαβαίνει όσα ζητάει από αυτόν ο προπονητής του. Στις προπονήσεις ήταν σοβαρός και μετρημένος, ενώ στους αγώνες που έπαιξε έδειξε να παίρνει πάνω του περισσότερος ατομικές προσπάθειες από ότι θα ήθελε ο Λουτσέσκου. Αν καταφέρει και ενσωματώσει στο παιχνίδι του, όσα του ζητάει ο Ρουμάνος τεχνικός, τότε φέτος θα είναι η χρονιά του.

Πρίγιοβιτς:

Είναι… killer και αυτό φάνηκε από την πρώτη μέρα του ερχομού του στην Ολλανδία. Ο Πρίγιοβιτς είναι διψασμένος για πολλά γκολ και στόχος του Λουτσέσκου είναι η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Σέρβος στον τελικό του Κυπέλλου να ήταν μόνο η πρώτη από πολλές παρόμοιες. Προσπαθεί μετά τις κουβέντες που είχε με τον προπονητή του να παίξει και εκτός περιοχής και να βάλει στο παιχνίδι του, τα στοιχεία που του λείπουν.

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Μεταδόσεις με EuroLeague

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!