Ο δρόμος της ΑΕΚ στο Champions League

Ολοκληρώθηκε o πρώτος προκριματικός γύρος του Champions League για τον δρόμο των πρωταθλητών. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο άλλο «μονοπάτι» των μη πρωταθλητών και ξέρουμε από τις 19 Ιουνίου ότι θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο με τη Βασιλεία (24/7 στην Τούμπα και 1/8 στην Ελβετία).

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, ανέλυσε πως διαμορφώθηκε η κατάσταση στον δρόμο των πρωταθλητών εν όψει της κλήρωσης της Δευτέρας (23/7).

Αναλυτικά έγραψε στο Facebook:

«Και από τις μεταγραφές στο… Champions League αφού έχουμε τον τελικό χάρτη της ερχόμενης Δευτέρας…

Ξεκαθάρισε λοιπόν η ακριβής εικόνα της κλήρωσης του τρίτου προκριματικού του Champions League στην οποία μετέχει η ΑΕΚ και η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας και θα αρχίσει στη μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 7 και 8 Αυγούστου και όλες οι ρεβάνς στις 14 Αυγούστου με την UEFA να ματαιώνει την αγωνιστική την Τετάρτη του Δεκαπενταύγουστου!

Στην κληρωτίδα του δρόμου των πρωταθλητών στον οποίο μετέχει η πρωταθλήτρια ΑΕΚ θα μπουν έξι ισχυροί και έξι ανίσχυροι, που θα κληρωθούν μεταξύ τους.

Στους έξι ισχυρούς και κατά συνέπεια υποψήφιους αντιπάλους της ΑΕΚ θα τοποθετηθούν τα μπαλάκια με τα ονόματα της αυστριακής Σάλτσμπουργκ μαζί με πέντε ζευγάρια ομάδων, που θα μετάσχουν στον δεύτερο προκριματικό που θα διεξαχθεί μετά την κλήρωση της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 24 και 25 Ιουλίου με ρεβάνς στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου.

Αντίστοιχα στους ανίσχυρους θα υπάρχει το μπαλάκι της ΑΕΚ με πέντε ζευγάρια που επίσης θα μετάσχουν στον δεύτερο προκριματικό. Oι μοναδικές «μονές» ομάδες της κλήρωσης είναι η Σάλτσμπουργκ στους ισχυρούς και η ΑΕΚ στους ανίσχυρους γιατί και οι δύο ξεκινούν από τον τρίτο προκριματικό.

Η ΑΕΚ, αν για παράδειγμα κληρωθεί με το ζευγάρι της Λουντογκόρετς με τη Βιντεότον και στον δεύτερο προκριματικό η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας αποκλείσει την ισχυρή Λουντογκόρετς, τότε η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό θα παίξει με την Βιντεότον, η οποία έχει μετονομαστεί σε Vidi! Το ίδιο ισχύει και ως προς τα άλλα τέσσερα ζευγάρια από τα οποία θα προκύψει ο αντίπαλος της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό.

ΟΙ ΕΞΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

Σάλτσμπουργκ

Λουντογκόρετς-Βιντεότον

Σέλτικ-Ρόζενμποργκ

Λέγκια Βαρσοβίας–Σπάρτακ Τρνάβα

Αστάνα–Μίντιλαντ

Κουκέσι-Kαραμπάγκ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ Η ΑΕΚ

ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ-Ελσίνκι

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Χάποελ Μπερ Σεβά

Σκεντίγια – Σερίφ Τιρασπόλ

Κλουζ – Μάλμε

Ερυθρός Αστέρας – Σουντούβα

ΑΕΚ


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!