«Στον ΠΑΟΚ θα μείνω…»

Ξεκάθαρος για το μέλλον του ο Λάζαρος Λάμπρου!

Είναι η μεγαλύτερη και πιο ευχάριστη έκπληξη της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ. Ο Λάζαρος Λάμπρου ικανοποιεί απόλυτα τους ανθρώπους της ομάδας με το πώς προσαρμόζεται στα δεδομένα της, ενώ είναι πολύ εντυπωσιακή και η επιμονή-αποφασιστικότητά του να παραμείνει στην ομάδα, αποκλείοντας όλα τα άλλα ενδεχόμενα.

Μέσα από τη σημερινή συνέντευξη στη FORZA, ο νεαρός άσος του Δικεφάλου αποδεικνύει ότι με τον τρόπο που μιλάει και εκφράζεται κερδίζει τις εντυπώσεις εντός αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων.

ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

-Από αυτές τις πρώτες εβδομάδες παραμονής σου στον ΠΑΟΚ, τι σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση;

«Υπάρχει πολύ καλό κλίμα μεταξύ των παικτών και του προπονητικού τημ. Το επίπεδο είναι υψηλό και υπάρχει μεγάλη ποιότητα. Περισσότερο όμως ξεχωρίζει αυτό το κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών».

-Προφανώς έχουν δεθεί επειδή είναι 2-3 χρόνια μαζί ή και λόγω της περσινής πολύ γεμάτης και δύσκολης χρονιάς;

«Σίγουρα όταν είσαι καιρό με κάποιον δένεσαι παραπάνω. Αλλά και πέρυσι πέρασαν μία συναισθηματικά γεμάτη χρονιά και σίγουρα ήρθαν πιο κοντά».

– Το λέμε και εμείς το λέει φυσικά και ο Λουτσέσκου, ότι η προσαρμογή κάποιου νέου στην ομάδα και ειδικά στο τακτικό κομμάτι είναι δύσκολη. Μπορείς να εξηγήσεις στον κόσμο τι σημαίνει αυτό;

«Κάθε παίκτης σε μία ομάδα μαθαίνει ένα τρόπο παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα όταν πάει σε νέα ομάδα και σε νέο πλάνο αλλάζουν όλα. Το σημαντικό είναι να προσαρμοστείς γρήγορα για να βοηθήσεις».

-Άρα και εσείς τώρα που ήρθατε ή επιστρέψατε θέλετε παραπάνω χρόνο;

«Υπάρχουν δυσκολίες. Τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο. Με δουλειά και συγκέντρωση μπορείς να προσαρμοστείς παντού».

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΚ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣ

-Μπορείς να μιλήσεις για εσωτερικό ανταγωνισμό; Είστε κάποιοι παίκτες που διεκδικείτε θέση στο ρόστερ ή στην ενδεκάδα.

«Όπου και αν είσαι υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Και εδώ είμαστε αρκετοί παίκτες στη θέση μου. Υπάρχει ανταγωνισμός και πιστεύω ότι ο καλύτερος θα παίξει».

-Από αυτή την ομάδα έφυγαν Μακ και Κάμπος σε αυτές τις θέσεις. Άρα είναι μία ευκαιρία για εσάς να κερδίσετε περισσότερο χρόνο και χώρο;

«Έφυγαν παίκτες που είχαν σημαντικό ρόλο. Κάποιοι φεύγουν και κάποιοι έρχονται. Φέτος πράγματι είναι μία καλή ευκαιρία να πάρω τις ευκαιρίες μου και να δείξω ποιος είμαι βοηθώντας τον ΠΑΟΚ όσο περισσότερο μπορώ».

ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ

-Λάζαρε μπορείς να μας περιγράψεις πώς ήταν ο Λάμπρου πριν 1,5 χρόνο που τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ και πώς εξελίχθηκε μέχρι τώρα;

«Σίγουρα δεν είμαι ίδιος. Έχω εξελιχθεί ποδοσφαιρικά και έχω περισσότερες εμπειρίες. Τότε είχα ένα εξάμηνο σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν είχα κάνει και προετοιμασία εκείνο το καλοκαίρι. Μετά και σε αυτόν τον ενάμισι χρόνο πήγα στον Πανιώνιο και έπαιξα βασικός, αναπτύχθηκα ως ποδοσφαιριστής και τώρα είμαι πιο έτοιμος να παίξω και στον ΠΑΟΚ».

-Μου έκανε εντύπωση μία τελευταία σου δήλωση έπειτα από ένα φιλικό πόσο αποφασισμένος είσαι να παραμείνεις και να παίξεις στον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι και γι’ αυτό δεν συζήτησες καμία πρόταση για περεταίρω δανεισμό;

«Όχι. Δεν υπάρχει καμία άλλη σκέψη και το λέω από την αρχή αυτό. Ήμουν ενάμισι χρόνο δανεικός. Και εκεί που ήμουν ήθελαν να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ. Τώρα δίνω τα πάντα για να μείνω».

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

-Τι εικόνα είχες για τον ΠΑΟΚ ως αντίπαλο και τι συναντάς εδώ;

«Από τον Πανιώνιο ακόμη εμείς αντιμετωπίζαμε τον ΠΑΟΚ ως την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Ερχόμενος εδώ βλέπω ότι πράγματι αυτό ισχύει. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, υπάρχει συνοχή και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό».

-Και πάλι ως παίκτης του Πανιωνίου πώς είδες τα περσινά με το πώς ο ΠΑΟΚ δεν πανηγύρισε το πρωτάθλημα και τον τρόπο που κατέκτησε το κύπελλο;

«Κανείς δεν το περίμενε αυτό. Ή μάλλον το περίμενε και δεν το περίμενε γιατί ξέρουμε ότι γίνονται διάφορα στην Ελλάδα. Θυμάμαι δηλαδή στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είχαμε μαζευτεί να το δούμε όλοι μαζί και λέγαμε ότι για να χάσει ο ΠΑΟΚ αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να γίνει… αυτό, αυτό και αυτό… Και όντως έγιναν όλα αυτά που είναι σπάνια. Από εκεί και πέρα όμως ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε στο κύπελλο και εκεί φάνηκαν όλα».

-Ποια η εντύπωσή του από τον κύριο Λουτσέσκου; Από τη δουλειά του, τον χαρακτήρα του, τις πιέσεις που σας ασκεί;

«Είναι προπονητής που ξέρει τι θέλει και τα ζητάει από τον ποδοσφαιριστή. Ήδη μαθαίνω από αυτόν, αν και ποτέ δεν σταματάς να μαθαίνεις στη ζωή. Αλλά συγκεκριμένα προσπαθεί να μου περάσει τον τρόπο παιχνιδιού και τι θέλει από τους εξτρέμ και εγώ από την πλευρά μου κάνω τα πάντα για να τα δώσω όλα αυτά».

ΣΥΝ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΕΙΟΝ Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

-Κάνοντας μία αυτοκριτική μπορείς να μας πεις ποια τα κύρια προτερήματα του ποδοσφαιριστή Λάμπρου, αλλά και ποια τα ελαττώματά σου μέσα στο γήπεδο;

«Εκτιμώ ότι μεγάλο μου πλεονέκτημα είναι η αντίληψη του παιχνιδιού. Το ότι μπορώ να προσαρμοστώ εύκολα. Και από εκεί και πέρα η ταχύτητα και το ένας εναντίον ενός που έχουν και άλλα παιδιά στην ομάδα. Κυρίως όμως η αντίληψη στο παιχνίδι μου. Θεωρώ ότι αυτή την περίοδο μειονεκτώ σε φυσική κατάσταση μια και ήμουν τραυματίας στο τέλος της περασμένης χροιάς, αλλά θα το βελτιώσω».

Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

-Προφανώς βλέπεις ότι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει μία έλλειψη καλών ακραίων μεσοεπιθετικών και αυτό βγαίνει στην Εθνική ομάδα. Δεν θεωρείς ότι και εκεί ο δρόμος είναι ανοικτός;

«Ο μεγαλύτερος στόχος κάθε παίκτη είναι να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα και να πετύχω πράγματα με αυτή. Θέλω να κρατήσω το αγωνιστικό μου στυλ και αυτό γιατί πολλοί Έλληνες δείχνουν πράγματα μικροί αλλά δεν προοδεύουν. Όπως για παράδειγμα θυμάμαι την εθνική με την Ισπανία στους νέους. Ίσως η Ελλάδα να τους τραβάει λίγο πίσω. Γι’ αυτό εύχομαι να είμαι στο ίδιο επίπεδο και να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο»

-Επειδή το έχω ακούσει και από άλλους. Θεωρείς ότι η παρουσία σε ομάδα του εξωτερικού σε ανεβάζει επίπεδο. Αυτό είναι στο μυαλό σας;

«Στο μυαλό κάθε νέου παίκτη είναι πρώτα να παίξει στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και από εκεί και πέρα αν πετύχει να πάει και στο εξωτερικό να κάνει το κάτι παραπάνω. Παντού εξελίσσεσαι πάντως».

-Πώς φαντάζεσαι τον Λάζαρο μετά από πέντε ή δέκα χρόνια; Τι στόχους βάζεις σε προσωπικό επίπεδο;

«Συνηθίζω να βάζω βραχυπρόθεσμους στόχους. Λίγους και συχνούς. Τώρα στον ΠΑΟΚ βάζω στόχο να καθιερωθώ και κάθε χρόνο αυξάνω τους στόχους μου».

Πηγή : FORZA

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Διεθνείς σε δράση: Από Αθήνα μέχρι Μόσχα

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!