Προσοχή στους ανήλικους παίκτες

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, νεολαίας και αθλητισμού, Τίμπορ Νάβρασιτς, είχαν στις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας της διεθνούς ομοσπονδίας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro), Γιόνας Μπάερ Χόμφαν και το μέλος του συμβουλίου, Μαντς Ολαντ.

Συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα, συμπεριλαμβανομένης των απαιτούμενων αλλαγών στο μεταγραφικό σύστημα, τις συνθήκες εργοδότησης των ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη, την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών και την προστασία των ανηλίκων.

Ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση του Νάβρασιτς με την αντιπροσωπεία της FIFPro δόθηκε στα δικαιώματα των ανηλίκων και τις σημαντικές παραβιάσεις που παρατηρούνται στο άθλημα στο θέμα αυτό. Τα δικαιώματα των ανηλίκων στο ποδόσφαιρο τράβηξαν ιδιαίτερα την προσοχή του επίτροπου, με τη FIFPro να δεσμεύεται σε κατάθεση λεπτομερών στοιχείων από τις χώρες-μέλη της στην επικείμενη συνάντηση των δύο πλευρών σύντομα στη βελγική πρωτεύουσα.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Nάβρασιτς τόνισε: «Καλωσορίζω την FIFPro, με την οποία είχαμε να συμφωνήσουμε σε βαθύτερη συνεργασία μεταξύ της Κομισιόν και των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που εκπροσωπούνται από τη FIFPro. Είναι πολύ σημαντικό για την Κομισιόν να διατηρεί διάλογο με τους εμπλεκομένους φορείς στο άθλημα. Με την FIFPro θα επικεντρωθούμε σε θέματα προστασίας των νέων, την ανάγκη σεβασμού στα συμβόλαια των παικτών και την προώθηση της ισότητας των φύλων στο άθλημα».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!