Υποψιασμένος ο ΠΑΟΚ

Την Τρίτη ξεκινά η Ευρωπαϊκή του πορεία ο ΠΑΟΚ, που υποδέχεται στην Τούμπα την πολυταξιδεμένη και πολύ πιο προχωρημένη Ευρωπαϊκά, Βασιλεία. Προχωρημένη αγωνιστικά καθώς το πρωτάθλημα στην Ελβετία ξεκίνησε, και «προχωρημένη» ποδοσφαιρικά με δεδομένη την εμπειρία της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως το Champions League.

Θεωρώ πως το βασικό όπλο του ΠΑΟΚ απέναντι στους Ελβετούς θα είναι η ομοιογένεια και η συνοχή που εμφανίζει η ομάδα από πέρυσι, με δεδομένο ότι ο κορμός παρέμεινε ίδιος κι απαράλλακτος, περίπου στα εννιά με δέκα ενδέκατα.

Με μείον τον Τζάλμα Κάμπος (πολύ θα ήθελε ο προπονητής να παραμείνει στην ομάδα), τον Μακ (αδιάφορη η παρουσία του) η ομάδα εμφανίζεται πάνω-κάτω ίδια κι αυτό δεν μπορεί παρά να αποτελεί καλό σημείο εκκίνησης. Έξυπνος, εργατικός και πολύ μεθοδικός ο Λουτσέσκου, ετοίμασε χωρίς τυμπανοκρουσίες, ένα συγκρότημα που την Τρίτη ρίχνεται στην Ευρωπαϊκή μάχη με όνειρα αλλά και αξιώσεις.

Ήρεμο και ιδανικό το κλίμα μέσα στην ομάδα, με το περιβάλλον ανέφελο, να εξασφαλίζει το πρωταρχικό, χωρίς οικονομικά και αλλά ζητήματα να αποσπούν την προσοχή. Μπορεί να μην έσπρωξαν την ομάδα άμεσα τουλάχιστον, με το κάτι παραπάνω, αυτές τις δυο-τρεις πινελιές, που αντικειμενικά χρειάζονταν αλλά δεν το λες και λίγο που διατήρησαν και ενίσχυσαν εκείνο το τόσο απαραίτητο πεδίο απρόσκοπτης εργασίας.

Μια καλοδουλεμένη μηχανή ο ΠΑΟΚ, ξεκινάει με …φορά από πέρυσι απέναντι στην πληγωμένη αλλά πιο έμπειρη και πάντα επικίνδυνη Βασιλεία. Ο Δικέφαλος ρίχνεται στη μάχη, με παίκτες που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους κι ο ένας ψυχανεμίζεται τα θέλω και τα χούγια του διπλανού του. Αυτό και μόνο φθάνει και περισσεύει για να φέρει τον ΠΑΟΚ σε θέση υπεροχής, αρκεί να βρουν και ρυθμό, την ώρα που πρέπει. Για την βοήθεια του κοινού δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.

Τα λόγια είναι περιττά στην περίπτωση της Τούμπας και της ατμόσφαιρας που θα δημιουργηθεί, οπότε πάμε παρακάτω.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Κώστα Βασιλόπουλου ΕΔΩ.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!