Ένα αφιέρωμα του paokfc.gr στην Otkritie Arena, την έδρα της Σπαρτάκ Μόσχας, όπου θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός του 3ου προκριματικού γύρου του UEFA Champions League.
Από το 2014 η Σπαρτάκ Μόσχας απέκτησε καινούργιο σπίτι. Ένα γήπεδο-κόσμημα, υπερσύγχρονο, το οποίο ήταν ένα από τα δυνατά χαρτιά της Ρωσίας, όταν έστειλε τον φάκελο για την ανάληψη της διεξαγωγής του Mundial 2018.
Τα θεμέλια του σταδίου ξεκίνησαν να μπαίνουν το 2007 και το αρχικό πλάνο ήταν η κατασκευή να ολοκληρωθεί τρία χρόνια αργότερα. Κάποιες διαφωνίες όμως σχετικά με την σχεδίαση καθυστέρησαν την έναρξη των εργασιών, οι οποίες ξεκίνησαν το 2010 και ολοκληρώθηκαν το 2014. Η χρηματοδότηση της κατασκευής έγινε από τον πρόεδρο της Σπαρτάκ, Λεονίντ Φεντούν, μέσω των εταιρειών του LUKoil και IFD Kapital. Το όνομα του γηπέδου προέρχεται από την τράπεζα Otkritie, η οποία έχει το δικαίωμα του ονόματος μέχρι το 2019.
Το γήπεδο βρίσκεται στα προάστια της Μόσχας. Το Μετρό της πόλης έχει ειδική στάση γι αυτό. Η χωρητικότητα φτάνει τις 45.360 για τους τοπικούς αγώνες και τις 44.190 για τα παιχνίδια της UEFA. Κατά την διάρκεια αγώνων και event υπάρχει πάντα εθελοντικό προσωπικό για να εξυπηρετεί τους θεατές, ενώ άξιο αναφοράς είναι και το ειδικό τμήμα φιλοξενίας για ΑΜΕΑ με περίπου 100 θέσεις πλήρως εξοπλισμένες για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.
Εντός του αγωνιστικού χώρου υπάρχει το άγαλμα των αδερφών Σταρόστιν, των ιδρυτών της Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ έξω από το γήπεδο βρίσκεται ένα άγαλμα 25 μέτρων του Σπάρτακου, του Ρωμαίου μονομάχου, από τον οποίο πήρε το όνομά της η ομάδα.
Το στάδιο πέρα από την Σπαρτάκ και την Εθνική Ρωσίας φιλοξενεί και μεγάλες συναυλίες. Εκεί έχουν εμφανιστεί ήδη μεγάλες μουσικές μπάντες της παγκόσμιας σκηνής, όπως οι Incubus, οι Depeche Mode και πιο πρόσφατα οι Guns N’ Roses.
Στην Otkritie Arena διεξήχθησαν τέσσερα παιχνίδια, ένα από τα οποία ήταν και ο μικρός τελικός της διοργάνωσης, που βρήκε την Πορτογαλία να κερδίζει με 2-1 το Μεξικό στην παράταση, για το Confederations’ Cup του 2017, ενώ ήταν και μία από τις έδρες του φετινού Mundial.
Εκεί έλαβαν χώρα η ισοπαλία με 1-1 της Αργεντινής με την Ισλανδία, η νίκη της Σενεγάλης επί της Πολωνίας με 2-1, η νίκη του Βελγίου με 5-2 επί της Τυνησίας, η νίκη της Βραζιλίας επί της Σερβίας με 2-0 και το παιχνίδι της φάσης των 16 μεταξύ Αγγλίας και Κολομβίας, που ανέδειξε νικητές του Άγγλους με 4-3 στα πέναλτι.