inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Αντίπαλοι

Περίπλοκη η υπόθεση Χριστοδουλόπουλου

Υπάρχει νομικό μπλέξιμο γι’ αυτό καθυστερεί η απόφαση

Γιάννης Σωτηρίου
06.09.2018 10:30
Share
SHARE

Στις 3 Ιουλίου κατατέθηκε από πλευράς ΑΕΚ η προσφυγή κατά Λάζαρου και Ολυμπιακού.

Στις 23 Ιουλίου εκδικάστηκε και στις 3 Αυγούστου κατατέθηκαν τα υπομνήματα όλων των πλευρών. Σήμερα, περισσότερο από ένα μήνα μετά, απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί, ενώ βάσει κανονισμού, θα έπρεπε να εκδοθεί εντός 10 ημερών. Ακόμα και οι… διακοπές των μελών της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, έχουν τελειώσει προ πολλού…

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση θα βγει εντός των ημερών, το αργότερο ως την άλλη εβδομάδα.

Το SDNA αποκαλύπτει το νομικό μπλέξιμο της υπόθεσης Χριστοδουλόπουλου και τις αιτίες που η απόφαση έχει καθυστερήσει υπερβολικά να εκδοθεί.

Κάποιοι εκτιμούν ότι θα δοθεί μεσοβέζικη λύση, δηλαδή… εν μέρει δικαίωση της μίας πλευράς και εν μέρει δικαίωση και της άλλης (π.χ. αποζημίωση αλλά όχι τιμωρία). Άλλοι νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η ΕΕΟΔ μέχρι και αναρμόδια μπορεί να δηλώσει, πετώντας το μπαλάκι στο… Διαιτητικό Δικαστήριο, όπου σε κάθε περίπτωση θα καταλήξει η υπόθεση.

Η ουσία είναι πως η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης, δείχνει πως η ιστορία εξελίχθηκε σε μία ιδιαιτέρως πολύπλοκη υπόθεση, την οποία θα προσπαθήσουμε σήμερα να περιγράψουμε…

Ο Ολυμπιακός εξ αρχής πόνταρε στην γρήγορη τυπική κατοχύρωση του ποδοσφαιριστή. Ήθελε να τελειώσει όλες τις τεχνικές διαδικασίες απόκτησής του προκειμένου να προηγηθεί της ΑΕΚ. Το βασικό και αδιαφιλονίκητο πλεονέκτημα για να τα κάνει όλα αυτά ήταν το ότι είχε τον ποδοσφαιριστή με το μέρος του.

Η υπόθεση έμπλεξε για τα καλά όταν η ΑΕΚ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και επέλεξε να προσφύγει, όχι για την διεκδίκηση του Λάζαρου, αλλά για την τιμωρία του! Ταυτόχρονα και για την τιμωρία του Ολυμπιακού, ο οποίος στην προσπάθειά του να κατοχυρώσει πρώτος τον ποδοσφαιριστή, ταυτίστηκε μαζί του στον απόλυτο βαθμό, άρα διευκόλυνε την ΑΕΚ στο να τον βάλει στο κάδρο.

Η ΑΕΚ, αιφνιδιάζοντας νομικά τον αντίπαλό της, επέλεξε ως μοναδική βάση της προσφυγής της το άρθρο 15 παράγραφος 4, που προβλέπει: Εάν ένας επαγγελματίας υπογράψει περισσότερα του ενός συμβόλαια που καλύπτουν την ίδια χρονική περίοδο, με εξαίρεση την περίπτωση του άρθρου 7, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 3β και παρ. 5α. Οι ποινές στην περίπτωση αυτή αφορούν χρηματική αποζημίωση και απαγόρευση συμμετοχής σε αγώνες (4 έως 6 μήνες) υπό προϋποθέσεις. Παράλληλα, η συνειδητή ταύτιση του Ολυμπιακού με τον παίκτη, έδωσε νομικό πάτημα για να προσφύγει και εναντίον του, αφού αυτό προβλέπει ο Κανονισμός στο αρ. 14 παρ.4 και 5.

Ωστόσο, ο κίνδυνος για τιμωρία του Ολυμπιακού μειώθηκε αισθητά, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Λάζαρος εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο και δήλωσε πως ο λόγος που δεν αναγνωρίζει το συμβόλαιο με την ΑΕΚ, άρα και η αιτία της απόφασής του να πάει στον Ολυμπιακό, δεν ήταν κάποια νομική συμβουλή που έλαβε τον Μάιο του 2018 οπότε και υπέγραψε στον Ολυμπιακό, αλλά η «παραπλανητική συμβουλή» που είχε λάβει δύο χρόνια πριν, δηλαδή το 2016 κατά την υπογραφή του συμβολαίου του με την ΑΕΚ!

Με λίγα λόγια, ο ποδοσφαιριστής ανέλαβε ουσιαστικά όλη την ευθύνη για την απόφαση υπογραφής συμβολαίου με τον Ολυμπιακό, προσπερνώντας τυχόν γραπτή δέσμευσή του με την ΑΕΚ για την περίοδο 2018-2019. Έτσι, επί της ουσίας ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ τον Ολυμπιακό από το επιχείρημα της ΑΕΚ πως αυτός τον ξεσήκωσε και τον υποκίνησε να «διαρρήξει» το συμβόλαιο που είχε με εκείνη!

Όπως προείπαμε και είναι σαφές, η μη διεκδίκηση του ποδοσφαιριστή από την ΑΕΚ αιφνιδίασε τους πάντες.

Όμως πιο πολύ αιφνιδίασε ο ισχυρισμός πως ο ποδοσφαιριστής ήταν δανεικός με οψιόν αγοράς από την Ελλάς Βερόνα!

Δεδομένου πως ο δανεισμός ήταν ένα στοιχείο που ο Ολυμπιακός φάνηκε να μην είχε υπολογίσει (ή και αγνοούσε), η υπόθεση έμπλεξε ακόμη περισσότερο, αφού από το αρμόδιο τμήμα των διεθνών μεταγραφών της ΕΠΟ επιβεβαιώθηκε πως όντως ο ποδοσφαιριστής ήταν δανεικός για 2 χρόνια με οψιόν αγοράς!

Ο Ολυμπιακός εστίασε στο γεγονός πως το συμβόλαιο δεν κατατέθηκε άρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως έγκυρο. Ωστόσο, σύμφωνα με το αρ. 15 παρ.3γ, «το κύρος ενός συμβολαίου δεν εξαρτάται από την έγκαιρη κατάθεσή του από τη νέα ομάδα στα αρμόδια όργανα»!

Γενικά η υπόθεση έμπλεξε, γι’ αυτό και «πονοκεφαλιάζει» ακόμη και τώρα τα μέλη της ΕΕΟΔ…

Διότι πράγματι, κατά την εκδίκαση, παρουσιάστηκε από την ΑΕΚ συμβόλαιο για την σεζόν 2018-19, όπως προβλέπουν οι Κανονισμοί, ενώ και το ότι έχει την υπογραφή του ποδοσφαιριστή δεν αμφισβητείται: Το παραδέχθηκε ο ίδιος ο Λάζαρος, ενώ και η ΑΕΚ προσκόμισε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη η οποία πιστοποιεί την υπογραφή του.

Εν κατακλείδι: Αυτό που προέβλεπαν έγκριτοι –κατά τ’ άλλα- νομικοί, πως η υπόθεση θα τελειώσει εύκολα και εν τη γενέσει της υπέρ του Ολυμπιακού, είτε με την μη έκδοση δελτίου στον ποδοσφαιριστή (για λογαριασμό της ΑΕΚ) λόγω έλλειψης της προβλεπόμενης αίτησης μεταβολών, είτε με την μη επικύρωση λόγω προγενέστερης επικύρωσης του συμβολαίου του Ολυμπιακού από τη λίγκα (η εκλογή του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού στη θέση του προέδρου της Super League προφανώς και δεν ήταν πλεονέκτημα για την ΑΕΚ), είτε γιατί οι οψιόν ανανέωσης ενός συμβολαίου στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται, αποδυναμώθηκε.

Και αυτό, λόγω της απρόσμενης στρατηγικής της ΑΕΚ, αφενός να κινηθεί με διάταξη που αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην υπογραφή δύο συμβολαίων που καλύπτουν την ίδια χρονική περίοδο (και όχι στην επικύρωση του συμβολαίου ή την προσπάθεια έκδοσης δελτίου αθλητικής ιδιότητας), αφετέρου να προσκομίσει το συμφωνητικό δανεισμού με οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή από την Ελλάς Βερόνα (μέθοδος νόμιμη στο ποδόσφαιρο, όπως π.χ. η περίπτωση Λιβάγια).

Προφανώς και τα πράγματα έγιναν πολύ πιο περίπλοκα απ’ ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί. Αυτό ενδεχομένως οδήγησε και στην καθυστέρηση, αφού νομικά η υπόθεση έμπλεξε στην πορεία.

Ουδείς μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια ποια ακριβώς θα είναι η απόφαση, όμως το μόνο βέβαιο είναι πως η υπόθεση θα οδηγηθεί και τελικά θα κριθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Ποδόσφαιρο

Οι κρίσιμες ημερομηνίες του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι

Πάνος Γεωργογιάννης
09.06.2025 00:21

Η χαρά του Πέλκα (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 23:45

Ξεκάθαρο φαβορί ο Καμαρά

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 23:25

Βλέπει τον τελικό του Nations League ο Τισουντάλι (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 22:47

Τελειώνει με Κροατία και πάει ξανά για διακοπές ο Κοτάρσκι

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 22:30

Οι Πορτογάλοι για Μεϊτέ-ΠΑΟΚ!

Πάνος Γεωργογιάννης
08.06.2025 22:11

Μπάσκετ

Ξεχώρισαν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στη Βραζιλία (pics+video)

Όλγα Χιονίδου
08.06.2025 21:00

Οι διαιτητές του Game 4 στο ΣΕΦ

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 19:23

Ατιμώρητοι οι… αθώοι: Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Όλγα Χιονίδου
08.06.2025 19:08

Οι επαφές και τα πρώτα ονόματα που προτάθηκαν

Όλγα Χιονίδου
08.06.2025 19:45

Πρόστιμο για τις αναρτήσεις στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (video)

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 15:23

Με Φουρνιέ στον τέταρτο τελικό ο Ολυμπιακός (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
08.06.2025 14:25

Αντίπαλοι

«Τράμπα» Αλμέιδα-Νίκολιτς σε ΤΣΣΚΑ και ΑΕΚ;

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 20:01

Πρόστιμο για τις αναρτήσεις στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (video)

Γιάννης Σωτηρίου
08.06.2025 15:23

Με Φουρνιέ στον τέταρτο τελικό ο Ολυμπιακός (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
08.06.2025 14:25

«Τελειώνει» του Κωστούλα στη Μπράιτον

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 15:26

«Τόσα δίνει στον Νίκολιτς η ΑΕΚ»

Γιάννης Σωτηρίου
07.06.2025 13:42

Ανακοίνωσε Κυριακόπουλο ο Παναθηναϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
06.06.2025 12:39
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Οι κρίσιμες ημερομηνίες του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι
09.06.2025 00:21
Η χαρά του Πέλκα (pic)
08.06.2025 23:45
Ξεκάθαρο φαβορί ο Καμαρά
08.06.2025 23:25
Έκλεισε τον Μενιάν η Τσέλσι
08.06.2025 23:02
Βλέπει τον τελικό του Nations League ο Τισουντάλι (pic)
08.06.2025 22:47

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ και η Νέα Τούμπα

Κώστας Βασιλόπουλος
05.06.2025 02:19
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Χάος στο ΣΕΦ; Να τιμωρηθεί ο Λουτσέσκου!

Μάνος Τσαλγατίδης
01.06.2025 23:57
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Ο καλύτερος στην Ευρώπη»…

Σωτήρης Μήλιος
31.05.2025 09:31
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο ΠΑΟΚ πήρε… μάθημα και θα δώσει απαντήσεις

Κώστας Βασιλόπουλος
29.05.2025 00:22
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα!

Μάνος Τσαλγατίδης
26.05.2025 14:19
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ακροβατώντας σε μία λεπτή στρώση πάγου…

Σωτήρης Μήλιος
20.05.2025 23:55

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?