Ο… μαχητής Καρέλης

Ο Νίκος Καρέλης αναζητά τρόπο να αφήσει οριστικά πίσω του την περιπέτεια που έζησε τον Δεκέμβριο του 2016, όταν και υπέστη ρήξη χιαστών, και γι’ αυτό η ανάγνωση των αριθμών της πρώτης του σεζόν μετά τον τραυματισμό έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ο 26χρονος επιθετικός πέρυσι είχε 2,5 τελικές ανά 90λεπτο, με το 50% αυτών να είναι εντός εστίας.

Την χρονιά που τραυματίστηκε, είχε μεν 3,3 τελικές ανά 90λεπτο αλλά με το 32,7% αυτών να είναι στην εστία. Φαντάζει ως λεπτομέρεια, αλλά για έναν επιθετικό έχει διαφορά να σουτάρει λιγότερο και να βελτιώνει την κατάληξη της προσπάθειάς του. Στη πρώτη περίπτωση, είχε 18 γκολ σε 32 παιχνίδια, κάτι που δίνει στον επιθετικό την αυτοπεποίθηση ακόμα και για «δύσκολες» τελικές. Στη δεύτερη περίπτωση, ο Καρέλης ήταν πιο προσεκτικός.

Ένα στοιχείο που δεν αλλοιώθηκε στο παιχνίδι του, στις δυο τελευταίες σεζόν, έχει να κάνει με το σύνολο των επιθετικών μονομαχιών και τα ποσοστά επιτυχίας αυτών. Την σεζόν 2016-17, και μέχρι τον τραυματισμό του, είχε κατά μέσο όρο 9,68 μονομαχίες ανά 90λεπτο, με ποσοστό επιτυχίας στο 29%. Την σεζόν 217-18, στην επιστροφή του, είχε 9,83 επιθετικές μονομαχίες μονομαχίες, με ποσοστό επιτυχίας στο 29,5%. Το συγκεκριμένο νούμερο απαντά σε όσους έχουν απορία για το αν του έχει μείνει κάποια φοβία λόγω του χιαστού, με τον Καρέλη να είναι ακόμα πιο μαχητικός.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!