Έρχεται και 3η διοργάνωση της UEFA!

Μετά το Champions League και το Europa League η UEFA είναι έτοιμη να δώσει την έγκρισή της για τη δημιουργία και 3ης διοργάνωσης.

Η ομοσπονδία ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA) ανακοίνωσε την απόφαση για να «τρέξει» η νέα αυτή διασυλλογική διοργάνωση και το μόνο που μένει είναι να εγκριθεί από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA.

Αυτό είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβεί σύντομα με την Ευρώπη να αποκτάει και τρίτη διοργάνωση, πιθανότατα από τη σεζόν 2021-2022.

«Απομένει η έγκριση από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Το πράσινο φως έχει δοθεί για τη δημιουργία μιας τρίτης διοργάνωσης, που θα αυξήσει τον αριθμό των συλλόγων στους 96 από τη σεζόν 2021-2022», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι στο συνέδριο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες, ωστόσο φαίνεται πως είναι μια προσπάθεια προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA περισσότεροι σύλλογοι.

Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι η τρίτη αυτή διοργάνωση δεν θα επηρεάσει το Champions League, ωστόσο εκεί που αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές είναι στο Europa League όπου είναι πιθανόν οι ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση από «48» να πέσουν στις «32».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!