Γελάμε με ΚΕΔ-Κομίνη

Ταξίδι στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ μετά από αρκετά χρόνια, ορίζει το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ για το Σάββατο. Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση ξεκινά με έναν αγώνα σε μια αγαπημένη έδρα για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Το «Γεντί Κουλέ» αποτελεί για μένα προσωπικά –και για όσους νιώθουν από μπάλα- έδρα, που έλειψε από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έζησα παιχνίδια με μεγάλες συγκινήσεις. Είδα τον ΠΑΟΚ να κερδίζει, να χάνει να μένει στην ισοπαλία απέναντι σε μια ομάδα που την συμπαθείς αν αγαπάς πραγματικά το άθλημα.

Ο ΟΦΗ ανήκει στην κατηγορία των ομάδων, που δεν δικαιούσαι να αντιπαθείς. Μεγαλώσαμε ποδοσφαιρικά με την ομάδα του Ηρακλείου να μας δίνει πάντα το δικαίωμα να την παρακολουθούμε με ενδιαφέρον. Πότε για τον αείμνηστο Ευγένιο Γκέραρντ, πότε για τον Μαχλά, πότε για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της στο Ηράκλειο. Πάντα μα πάντα παρακολουθούσα τον ΟΦΗ, νιώθοντας μια έλξη –ίσως και ανεξήγητη- για την ομάδα της Κρήτης.

Έχω ξαναπεί ότι ο ΟΦΗ με τον Πανιώνιο, το «Γεντί Κουλέ» και η «Νέα Σμύρνη», είναι ομάδες και έδρες που δίνουν άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα. Νιώθουν οι άνθρωποι από ποδόσφαιρο. Κάθε φορά που επισκέπτομαι τα δυο γήπεδα, παίρνω βαθιές ποδοσφαιρικές ανάσες.

Ήθελα να τα γράψω ως μια ρομαντική εισαγωγή – προσέγγιση στην εισαγωγή του blog. Ο ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προσεγγίσει με ρομαντισμό το παιχνίδι του Σαββάτου. Ο στόχος που έχει θέσει, απαιτεί το απόλυτο των βαθμών σε κάθε παιχνίδι. Μην ξεχνάμε πως ο Δικέφαλος συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που (το διαπιστώσαμε πέρσι, το διαπιστώνουμε και φέτος), που οι διαιτητές φροντίζουν να… πριμοδοτούν τους αντιπάλους του.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν επανέρχεται μετά την ευεργετική (θα εξηγήσω τι εννοώ) διακοπή του πρωταθλήματος. Στο σημείο που η ομάδα είχε… φουσκώσει κι εμφάνιζε σημάδια κόπωσης, ήρθε το διάλειμμα να ανακουφίσει και να δώσει τις απαραίτητες ανάσες. Εύκολο να αντιληφθεί ο καθένας πως όταν υποχρεώνεσαι να αρχίσεις δράση τόσο νωρίς στην Ευρώπη (κι εδώ μπαίνει ξανά στην συζήτηση η κλοπή του περσινού πρωταθλήματος) κανονίζεις ανάλογα και την προετοιμασία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!