«Υπομονή και δουλειά»

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Ήφαιστο Λήμνο στο Παλατάκι, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να αναλύει στις δηλώσεις τα αίτια της κακής εμφάνισης στο πέμπτο φιλικό προετοιμασίας.

Αναλυτικά ο προπονητής του Δικεφάλου ανέφερε:

«Είμαστε σε μία περίοδο προετοιμασίας, στην οποία δε μπορούμε να έχουμε σταθερότητα. Το είχαμε πει και προχθές ότι δεν ήταν αντιπροσωπευτική εικόνα, η εμφάνιση που κάναμε στο προηγούμενο φιλικό. Σήμερα παίξαμε ένα πολύ καλό και δυνατό φιλικό, από αυτές που θα συναντήσουμε στην Α1 που θα είναι καλού επιπέδου. Δεν ήμασταν έτοιμοι, πνευματικά κυρίως, υπάρχει κάποια κόπωση, χωρίς να αποτελεί δικαιολογία αυτό. Υπάρχουν παιδιά που έχουν επιβαρυνθεί πάρα πολύ λόγω των απουσιών. Δεν είναι εύκολο για εμάς να παίζουμε συνεχόμενα φιλικά, αλλά από εκεί και πέρα, νομίζω ότι σήμερα πήραμε μια γεύση, πόσο δύσκολο θα είναι το πρωτάθλημα μας. Οπότε, θα είναι καλό να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι σε παιχνίδια όπως αυτό και φυσικά, είμαστε στην προετοιμασία. Βρίσκουμε, βλέπουμε πάρα πολλά πράγματα που έχουμε να βελτιώσουμε. Έχουμε πάρα πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε».

Για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν συνεργασίες:

«Είναι πάρα πολλά πράγματα. Είπαμε και προχθές, δεν έχουμε καθόλου ρυθμό. Η ανάπτυξή μας, είναι πάρα πολύ αργή ακόμα. Σήμερα που βρήκαμε πιο σκληρή αντιμετώπιση, αυτό φάνηκε ακόμα περισσότερο. Ήταν πιο δύσκολο για εμάς να βρούμε συνεργασίας και λύσεις. Είναι ένα από τα κομμάτια που πρέπει να δουλέψουμε και να διορθώσουμε».

Για τα λάθη και τις κακές επιστροφές:

«Επιμέρους μπορούμε να βρούμε πάρα πολλά θέματα. Ήμασταν άστοχοι, κάναμε πολλά λάθη, δεν είχαμε καλές επιστροφές. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά για να μην αναλύουμε ξεχωριστά το κάθε θέμα, είμαστε στη μέση της προετοιμασίας, αλλά η ανάπτυξη της ομάδας είναι ακόμα πιο πίσω από τη μέση της προετοιμασίας. Είναι δικαιολογημένο γιατί έχουμε πολλές ελλείψεις αυτό το διάστημα».

Σχετικά με το πώς θα διορθωθεί η κατάσταση:

«Χρειάζεται υπομονή. Τη Δευτέρα θεωρούμε ότι θα μαζευτούμε και θα έχουμε όλους τους παίκτες έτοιμους να δουλέψουν, να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς και ατυχίες και από εκεί και πέρα, χρειαζόμαστε το χρόνο μας, όπως όλες οι ομάδες. Σιγά-σιγά θα διορθώσουμε αυτά τα κομμάτια, στα οποία θεωρώ ότι είμαστε αρκετά πιο πίσω. Η αμυντική μας συνοχή και ο ρυθμός, η ανάπτυξη του παιχνιδιού μας, οι συνεργασίες μας. Θεωρώ ότι αν καταφέρουμε να δουλέψουμε, θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στην αρχή των επίσημων αγώνων».

Για το εάν υπάρχει προβληματισμός για ένα κακό ξεκίνημα φέτος, όπως και πέρσι:

«Είναι λίγο διαφορετική η περσινή χρονιά. Δεν είχαμε τόσες πολλές απουσίες στην προετοιμασία μας. Είχαμε σχεδόν όλο το ρόστερ υγιές και έτοιμο. Φέτος νομίζω ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μεγαλύτερα από την αρχή της προετοιμασίας μας, αλλά όπως το αντιμετωπίσουμε εμείς, το κάνουν και άλλες ομάδες. Και άλλες ομάδες έχουν διεθνείς και άλλες έχουν τραυματίες, δε μπορεί να είναι δικαιολογία αυτό. Θα βρούμε τη λύση, αρκεί να επιστρέψουν όλοι οι παίκτες. Πρέπει να αξιολογήσουμε όλοι μας, ότι το πρωτάθλημα θα είναι υψηλότερου επιπέδου».

Για το αν κρατάει κάποια θετικά στοιχεία:

«Υπάρχουν πράγματα που σε κάποιο παιχνίδι τα βλέπουμε σε μεγάλο βαθμό, σήμερα τα είδαμε σε μικρότερο βαθμό, την Τρίτη θα τα δούμε σε διαφορετικό βαθμό. Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Η λειτουργία μας κάποιες στιγμές είναι σε καλό επίπεδο. Σήμερα, που δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε σε πνευματικό επίπεδο, στη σκληρή αντιμετώπιση, φάνηκε η πνευματική μας ανετοιμότητα και η κακή μας συγκέντρωση. Από εκεί και πέρα, το ρόστερ μας έχει ποιότητα, έχει ποσότητα, περιμένουμε να μαζευτούμε όλοι, για να αποδείξουμε πόσο καλά μπορούμε να παίξουμε».

Σχετικά με τη χρησιμοποίηση του Τζόουνς στο «4»:

«Είναι ένα θέμα… Έχει χάσει τη μισή προετοιμασία, έχει παίξει στο «3». Σήμερα είχαμε προβλήματα και με τον Λίνο και με τον Πόουπ. Ήταν λίγο ρίσκο με τον Λίνο που έπαιξε παραπάνω, οπότε, ένας λόγος ακόμα που δεν ήμασταν λειτουργικοί, ήταν ότι ο Τζόουνς έπαιξε για περίπου 15 λεπτά στο «4». Δεν έχει μάθει να παίζει εκεί, δεν έχει προπονηθεί για να παίζει στο «4». Γενικότερα όμως, είμαστε ικανοποιημένοι από το ατομικό του επίπεδο συγκέντρωσης και προσπάθειας. Είναι ένας παίκτης με τον τρόπο που προπονείται».

Για την περίπτωση του Πόουπ:

«Θεωρητικά και με βάση ότι είναι ο πιο νέος παίκτης της ομάδας, θεωρώ ότι αυτός θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια για να μπορέσει να μπει 100% σε αυτό που θέλει να κάνει η ομάδα και στην άμυνα και στην επίθεση. Αυτό θα το δείξει και η πορεία. Το παιδί έχει κάποια καλά κομμάτια, έχει κάποια διαστήματα που δεν είναι λειτουργικός. Είναι θέματα αποφάσεων, είναι θέματα επιλογών. Αυτά θέλουν χρόνο, τον οποίο δε μπορείς να προσδιορίσεις με ακρίβεια. Κάποιος παίκτης το κάνει καλά σε ένα μήνα, κάποιος σε δύο, κάποιος σε τέσσερις, κάποιος δεν το κάνει ποτέ. Εμείς θα του δώσουμε τη δυνατότητα, μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, να προσαρμοστεί και να καταλάβει τι πρέπει να κάνει για να μας βοηθήσει».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!