Βασιλειάδης – Χολέβας Vs VAR… 1

Θα επανέλθω σήμερα στο θέμα του VAR. H εγκατάσταση του συστήματος στα ελληνικά γήπεδα ανακοινώθηκε με στόμφο αλλά επί της ουσίας δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα για να γίνει πράξη.

Οι πληροφορίες που προκύπτουν από την έρευνα των τελευταίων ημερών, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να λειτουργήσει το VAR πριν τα Χριστούγεννα. Οι απαισιόδοξες προβλέψεις μάλιστα, προβλέπουν ότι δεν πρόκειται να είναι έτοιμο πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι ενδεχομένως ένα ακόμα πρωτάθλημα να μείνει στην ιστορία ως… χάρτινο. Όπως και το προηγούμενο.

Να θυμίσω σε όσους ενδεχομένως το έχουν ξεχάσει, ότι τόσο ο Βασιλειάδης όσο και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, είχαν δεσμευτεί για την λειτουργία του από το ξεκίνημα της νέας περιόδου.

Φτάσαμε στα μισά του Σεπτέμβρη και παρά το γεγονός ότι ο φάκελος είναι έτοιμος, δεν έχουν γίνει οι ενέργειες για την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού που θα αναδείξει την εταιρία που θα μειοδοτήσει και θα αναλάβει το έργο. Με δεδομένο ότι το κονδύλι για την 5ετή λειτουργία του συστήματος VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει εγκριθεί και είναι διαθέσιμο από τα ταμεία του κράτους, γεννιούνται ερωτήματα.

Που οφείλεται η καθυστέρηση; Στον κακό συντονισμό των εμπλεκόμενων Υπουργείων; Σε αμέλεια; Σε… δάκτυλο που τα συμφέροντα του δεν εξυπηρετούνται από την εγκατάσταση Video Assistant Referee;

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί μια τέτοια επένδυση (που θα περιορίσει στο ελάχιστο την καχυποψία των Ελλήνων φιλάθλων για τις αποφάσεις των διαιτητών) δεν έτυχε της ανάλογης προσοχής από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Ποιο είναι το πρόβλημα τελικά; Τι τους εμποδίζει να προχωρήσουν σε ουσιαστικές κινήσεις;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!