Στο γήπεδο, μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί!

Η ομάδα που επένδυσε (παρά το γεγονός ότι φρόντισαν να της στερήσουν τα εκατομμύρια των ομίλων του Champions League) στην ποιότητα, κέρδισε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Κέρδισε την ομάδα που δεν επένδυσε, προτιμώντας να αφήσει τα έσοδα (που δεν δικαιούταν) να αραχνιάζουν στα ταμεία της εταιρίας ή του ιδιοκτήτη της.

Αυτή είναι η πρώτη προσέγγιση για το παιχνίδι της Τούμπας. Δεν είναι ποδοσφαιρική αλλά, με όσα έχουν δει τα ματάκια μας, δεν έχουμε και πολλά περιθώρια να μιλάμε για ποδόσφαιρο σε αυτή την χώρα.

Στη χώρα που καλούμε ξένους διαιτητές για να διευθύνουν τα ντέρμπι, όχι γιατί δεν είναι καλοί οι Έλληνες αλλά, γιατί φοβούνται να σφυρίξουν ότι βλέπουν. Με τον φόβο των διαιτητών, δεν ασχολείται βέβαια κανείς. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αστυνομία ούτε οι δικαστικές αρχές. Προφανώς έχουν πιο… σοβαρά θέματα να ασχοληθούν.

Δεν τους απασχολεί η «κλοπή» του περσινού πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ. Δεν τους απασχόλησε πως, Κομίνης και Ποντίκης είδαν γκολ στο 90΄ του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα και όταν το… ξανασκέφτηκαν, γύρισαν από την σέντρα για να το… συζητήσουν. Δεν τους απασχολεί πως και γιατί ο Κομίνης κρύφτηκε και δεν εμφανίστηκε στις περίφημες δίκες για να εξηγήσει τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ και πως στέρησε ένα πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ για να το χαρίσει με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι, στην ΑΕΚ.

Αυτά δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η περσινή κλοπή θα αποτελεί σημείο αναφοράς. Δεν άλλαξε χέρια μόνο ένας τίτλος, άλλαξαν χέρια πολλά εκατομμύρια με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον των δυο ομάδων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Κώστα Βασιλόπουλου ΕΔΩ.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!