Τι ισχύει με την έφεση της ΑΕΚ

Μετά τα επεισόδια των οπαδών της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, η ΠΑΕ ΑΕΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα, τιμωρία της έδρας της για τα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια και πρόστιμο ύψους 73.250 ευρώ.

Μετά την απόφαση αυτή, στην ΑΕΚ έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για να εφεσιβάλλουν την απόφαση, αφού πρώτα πάρουν στα χέρια τους το σκεπτικό, προσπαθώντας να μειώσουν την έκταση της ποινής τους.

Να σημειωθεί ότι χθες (12/10), αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της τιμωρίας των «κιτρινόμαυρων», κυκλοφόρησε ότι η αφαίρεση βαθμών δεν είναι εφέσιμη βάση του άρθρου 24 παράγραφος 3 του πειθαρχικού κώδικα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς δεν είναι «σκέτη» η ποινή αφαίρεσης βαθμών αλλά συνοδεύεται και από άλλες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα πακέτο ποινών για το ίδιο αδίκημα, επομένως η έφεση αφορά το σύνολο των ποινών αυτών, κάτι που διευκρίνισε στο INPAOK και ο γνωστός νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης, με την ΑΕΚ να έχει τη δυνατότητα να καταθέσει έφεση και για το -3 που της επιβλήθηκε.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!