Οι κίνδυνοι για ΟΣΦΠ!

Τι θα γίνει με τις δύο ομάδες μετά την παραπομπή σε δίκη των Μαρινάκη, Σπανού, Αγγελόπουλου, Σα Πίντο. Το SDNA έψαξε και έμαθε.

Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σπανός, Γιάννης Αγγελόπουλος και Ρικάρντο Σα Πίντο παραπέμπονται λοιπόν, αμετάκλητα σε δίκη για τον αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος, στις 4/2/2015 για το πρωτάθλημα της Super League, ωστόσο οι δύο ομάδες θα περιμένουν πολύ καιρό ακόμη, για να μάθουν αν θα μπουν σε περιπέτειες…

Σε πειθαρχικό επίπεδο το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε εξεταστεί, ούτε όταν είχαν γίνει οι καταγγελίες και είχαν απαγγελθεί κατηγορίες στους κατηγορούμενους, ούτε όταν το πρώτο βούλευμα είχε παραπέμψει σε δίκη τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, το αφεντικό του Ατρόμητου, τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας του Περιστερίου και τον πρώην προπονητή της.

Ο λόγος; Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ δεν αρκούνται με την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη. Θέλουν απόφαση από τα ποινικά δικαστήρια και μάλιστα τελεσίδικη, σε δεύτερο βαθμό δηλαδή, για να εξετάσουν αν θα ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπεινα περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια αφού ακόμη δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της έναρξης της πρώτης δίκης, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας.

Προφανώς θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο καταδίκης μίας ομάδας από Πειθαρχική Επιτροπή που θα ισοδυναμεί με υποβιβασμό (αυτή είναι η προβλεπόμενη απόφαση για δωροδοκία) και στη συνέχεια αθώωση του «παράγοντα» της από τα ποινικά δικαστήρια.

Να σημειωθεί τέλος, ότι το αδίκημα της δωροδοκίας, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της περιόδου 2014-15, όταν έγινε ο αγώνας, ήταν απαράγραπτο, οπότε υπάρχει μέλλον…

Διαβάστε περισσότερα εδώ 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!