Εμφύλιος πόλεμος στον Ολυμπιακό!

Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Σωκράτη Κόκκαλη δεν είναι καλές. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκονται στα μαχαίρια και ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο!

Αυτό αποδεικνύεται από τις εκατέρωθεν χθεσινές (16/10) ανακοινώσεις με επίκεντρο το Καραϊσκάκη, οι οποίες δείχνουν ότι υπάρχει χοντρό θέμα.

Αρχικά ο Σωκράτης Κόκκαλης εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία διευκρίνιζε ότι από το 2010 δεν έχει καμία σχέση με την Καραϊσκάκης ΑΕ, τονίζοντας πως η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας στον Μαρινάκη καθυστερεί λόγω των δικών του διαπραγματεύσεων με τις δανείστριες τράπεζες.

Και μετά υπήρξε ανακοίνωση-απάντηση σε όσα υποστήριξε ο Σωκράτης Κόκκαλης από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου των «ερυθρόλευκων»!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ

Καμία απολύτως σχέση δεν έχει ο Σωκράτης Κόκκαλης με την ιδιοκτησία της εταιρίας που έχει στον έλεγχό της το γήπεδο του Ολυμπιακού, την Καραϊσκάκης ΑΕ αφού από τις 17 Δεκέμβρη του 2010 έχει μεταβιβάσει όλες τις μετοχές του (σ.σ. το 50% του συνόλου) στον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες (16/10) ο επί 18 έτη ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων». Παράλληλα, τονίζει ότι η όποια καθυστέρηση υπάρχει στην τυπική μεταβίβαση των μετοχών του στον νυν ιδιοκτήτη των Πειραιωτών, οφείλεται στις διαπραγματεύσεις της πλευράς Μαρινάκη με τις δανείστριες τράπεζες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη αναφέρει:

«Με το από 06/07/2010 Ιδιωτικό Συμφωνητικό, συμφωνήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών μου στις εταιρείες ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. και ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. στον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη ή/και σε Εταιρείες του. Οι μεταβιβάσεις των μετοχών μου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. έχουν ως γνωστόν ολοκληρωθεί ήδη από το 2010.

Όσον αφορά στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. έχουν ήδη από 17/12./2010 υπογραφεί σχέδια συμφωνητικών μεταβίβασης μετοχών, έχει πληρωθεί από εμένα ο τότε επιβαλλόμενος σχετικά φόρος και έχει καταβληθεί το σύνολο του συμφωνηθέντος τιμήματος μεταβίβασης.

Έκτοτε η ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε., συνεπώς και το Στάδιο «Ε.Ο.Ε. Γ. Καραϊσκάκης», τελούν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο, όσον αφορά στην δική μου συμμετοχή (50%), του κ. Ευαγγέλου Μαρινάκη. Η τυπική διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών (κατ’ άρθρο 8β του Κ.Ν.- 2190/20) καθυστερεί λόγω διαπραγματεύσεων που έχουν, ερήμην μου, εκπρόσωποι του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη με τις δανείστριες Τράπεζες».

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Λίγες ώρες αργότερα, με δική της ανακοίνωση, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησε στον Σωκράτη Κόκκαλη, διαψεύδοντας από την πλευρά της πως ισχύουν όσα έλεγε η δική του τοποθέτηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η μεταβίβαση του 50% από τον κ. Κόκκαλη στον κ. Μαρινάκη δεν ολοκληρώθηκε».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Πειραιωτών:

«Η μεταβίβαση του 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ, από τον κ. Κόκκαλη στον κ. Μαρινάκη δεν ολοκληρώθηκε, παρότι ο κ. Κόκκαλης είχε προεισπράξει το σύνολο του τιμήματος, από τις αρχές του 2011, λόγω μη εκπλήρωσης των προϋποθέσεων για τη μεταβίβαση και την ύπαρξη νομικών επιπλοκών, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, του υπολοίπου 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ, το οποίο ο κ. Κόκκαλης είχε μεταβιβάσει σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη.

Ο κ. Μαρινάκης, μέσω της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, έχει από το 2015 υποβάλει πρόταση προς τις Πιστώτριες Τράπεζες, για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στη διαχειρίστρια εταιρεία του Σταδίου Καραϊσκάκη, ώστε η έδρα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ να αποτελέσει για πάντα περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όχι του μεγαλομετόχου της».

«Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΕΒΓΑΛΕ 15 ΕΚ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ»

Σύμφωνα με πηγές της ΠΑΕ Ολυμπιακός – όπως μεταφέρονται σήμερα (17/10) στον «ερυθρόλευκο» Τύπο – ο Σωκράτης Κόκκαλης έβγαλε κέρδος 15 εκατομμυρίων ευρών από τη μεταβίβαση των μετοχών του στην «Καραϊσκάκης Α.Ε» στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής», επικαλούμενη πηγές της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναφέρει πως ο Σωκράτης Κόκκαλης εισέπραξε από τους Μαρινάκη και Λαυρεντιάδη για την πώληση της «Καραϊσκάκης ΑΕ» το ποσό των 35 εκατ. ευρώ. Υποστηρίζει δε, ότι ο ίδιος είχε δώσει 20 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι είχε και κέρδος 15 εκατ. ευρώ.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!