«Όχι» στα γήπεδα οι γυναίκες στο Ιράν

Ο γενικός εισαγγελέας του Ιράν, Μοχάμεντ Τζαφάρ Μονταζέρι ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει ξανά στις γυναίκες να μπαίνουν στα γήπεδα και να παρακολουθούν ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η δήλωσή του έρχεται μία μέρα μετά τον αγώνα με τη Βολιβία, σε διεθνές φιλικό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είμαι αρνητικός σε ό,τι συνέβη, με την παρουσία γυναικών στο στάδιο Azadi. Είμαστε μουσουλμανικό κράτος, είμαστε μουσουλμάνοι. Θα έρθουμε αντιμέτωποι με κάθε αξιωματούχο που που θέλει να επιτρέψει την παρουσία των γυναικών στα γήπεδα με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Όταν μία γυναίκα πηγαίνει σε ένα στάδιο και βλέπει ημίγυμνους άνδρες σε αθλητικά ρούχα, θα τους οδηγήσει στην αμαρτία. Αν αυτό επαναληφθεί, θα διατάξω τον εισαγγελέα της Τεχεράνης να επέμβει».

Στις 20 Ιουνίου 2018, το στάδιο Azadi είχε ανοίξεις τις πύλες του σε γυναίκες μετά από 37 χρόνια (είχαν παρακολουθήσει την αναμέτρηση της εθνικής τους ομάδας με την Ισπανία, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου).

Πριν συμβεί αυτό, τελευταία φορά που είχαν μπει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο ήταν στις 5 Οκτωβρίου 1981. Έκτοτε, τους απαγορεύθηκε η είσοδος στα γήπεδα. Οι θρησκευτικές αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας απαγόρευαν όλα αυτά τα χρόνια στις γυναίκες της χώρας να παρευρίσκονται σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Πηγή: iefimerida.gr


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!