«Περιμένουμε τον Τζόουνς!»

Φανερά ικανοποιημένος από την εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά τη νίκη επί του Προμηθέα, ενώ σχολίασε την απόκτηση του Μιλένκο Τέπιτς, την κατάσταση με τον Τζαμάλ Τζόουνς και την παρουσία των Μαλίκ Πόουπ-Νώντα Παναντωνίου.

Αναλυτικά ο προπονητής του Δικεφάλου δήλωσε:

«Ήταν μια νίκη που θέλαμε πάρα πολύ, απέναντι σε έναν  αντίπαλο με αξία εγνωσμένη, καλούς παίκτες και τεχνικό τιμ. Τακτικά θέλαμε να περιορίσουμε τους πόντους στον αιφνιδιασμό και ταυτόχρονο να χαμηλώσουμε την επίδοσή τους στα επιθετικά ριμπάουντ, γιατί σκοράρουν πολύ από δεύτερες κατοχές, Δεχθήκαμε 5 μόνο τέτοιους πόντους, 10 από αιφνιδιασμό, ενώ στο 5 εναντίον 5 κάναμε αυτό που έπρεπε.

Προσαρμοστήκαμε στις αλλαγές στην άμυνά τους, διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι, βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ ανοίξαμε τη διαφορά κι έτσι κερδίσαμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια, έκαναν και την Τρίτη με τη Βόννη. Έτσι θέλουμε να παίζουμε όσον αφορά την ενέργεια, κι όταν φτάνουμε σε τέτοια επίπεδα είτε θα κερδίζαμε είτε θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για την προσθήκη του Μιλένκο Τέπιτς:

«Ο Τέπιτς δεν χρειάζεται συστάσεις, έχει προσφέρει ξανά στην ομάδα. Είναι συνειδητοποιημένος, καλός επαγγελματίας και ξέρουμε τι θα πάρουμε. Χρειαζόμασταν έναν αθλητή με τον σωματότυπό του, γιατί ήταν απώλεια ο Τζόουνς. Η αγορά είναι περιορισμένη, δεν μπορούσαμε να βρούμε έναν αντίστοιχο Τζόουνς, όμως τα χαρακτηριστικά του Τέπιτς με τον τρόπο που κινείται, θα μας βοηθήσει σε άμυνα και επίθεση. Έχει iq και ποιότητα να αντιληφθεί κάποια πράγματα γρήγορα, θα μας βοηθήσει να έχουμε πιο ορθόδοξο σχήμα. Διαβάζει, αναγνωρίζει και θα προσφέρει με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σύντομα θα είναι στο 100%».

Αν αλλάζει κάτι στη φιλοσοφία του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ:

«Ο Τζόουνς σε 10 μέρες θα είναι μέρος της ομάδας. Έδειξε ότι μπορεί να συνεισφέρει, άρα τον περιμένουμε. Το δύσκολο είναι ότι πρέπει να… ξανά κουρδίσουμε την ομάδα γιατί οι τραυματισμοί δεν μας βοήθησαν στην προετοιμασία. Πρώτη φορά με τη Βόννη έπαιξαν μαζί Αθηναίου-Γκος, ο Μορέιρα έλειπε σε όλη την προετοιμασίας, όπως και ο Αθηναίου λόγω τραυματισμού. Γκάρετ Τζοουνς χτύπησαν και χάσαμε, δύο κομβικούς παίκτες για την  ταυτότητα και τη φιλοσοφία μας. Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη λειτουργία μας».

Για την αλλαγή στην εικόνα του ΠΑΟΚ συγκριτικά με τον αγώνα με τη Βόννη:

«Η διάθεση ήταν η ίδια, όπως και η ενέργεια. Κόντρα στη Βόννη παίξαμε κόντρα σε μια… μικρή Λούντβιγκσμπουργκ, ενώ είχαμε μείον δύο παίκτες. Ο Γκάρετ σήμερα έκανε πολύ σημαντική δουλειά με ριμπάουντ και αλλοιώσεις. Είχα μείνει ικανοποιημένος και την Τρίτη με την απόδοσή μας, σήμερα είχαμε και το αποτέλεσμα που θέλαμε. Μόνο έτσι θα καταφέρει η ομάδα να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει, αν συνεχίσουμε έτσι».

Για τη μη χρησιμοποίηση των Μαλίκ Πόουπ και Νώντα Παπαντωνίου:

« Έχουμε 12 παίκτες,  Λίνος και Μαργαρίτης ήταν εξαιρετική και δεν υπήρχε χώρος για τον Πόουπ. Ο Παπαντωνίου έχει πολύ καλή παρουσία στην ομάδα, με εξαιρετική διάθεση».

Για το αν οραματίζεται έναν τέτοιο ΠΑΟΚ:

«Μπορούμε καλύτερα, ειδικά στην επίθεση, να εκτελέσουμε καλύτερα. Προτιμώ να παίζουμε, όμως, με τέτοια συνέπεια στην άμυνα και προτιμάμε τα αποτελέσματα που βοηθούν την ψυχολογία μας παρά το θέαμα».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!