«Αυτός είναι ο νόμος για τη Τούμπα»

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε στον Arena FM 89.4 για την συζήτηση της τροπολογίας του Υπουργείου Άμυνας, στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τη «Νέα Τούμπα».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μια τροπολογία, μια νομοθετική ρύθμιση 10 άρθρων, που την εισηγούνται 10 συναρμόδιοι υπουργοί. Έχει περάσει από επεξεργασία όλων αυτών των υπουργείων. Μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ολοκληρώθηκαν οι επεξεργασίες με τους υπουργούς. Ο νόμος αυτός περιλαμβάνει την παραχώρηση του χώρου στον ΑΣ ΠΑΟΚ, είναι δυο εκτάσεις του ταμείου Εθνικής Άμυνας και μια του Ελληνικού Δημοσίου. Σύνολο 29+ στρέμματα. Θα προβλέπεται η χρήση γης, θα μπορεί να γίνει αθλητικό κέντρο, θα προβλέπεται το ύψος, η ρύθμιση της στάθμευσης, περίπου 600 θέσεις, προβλέπονται επίσης οι ρυθμίσεις ασφαλείας, ώστε να πάρει άδεια για διεθνείς αγώνες.

Πρακτικά το Υπουργείο Οικοδομών έχει ελέγξει τη ρύθμιση, είναι πλήρης. Μετά τη ρύθμιση ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να εκχωρήσει το σχέδιο. Μπορούν όλα να γίνουν πολύ γρήγορα. Δεν χρειάζεται να λέμε μόνο μεγάλα λόγια. Μέσα σε ενάμιση μήνα είναι όλα λυμένα.

Με το που βγει ο σημερινός νόμος, θα λύσουμε το ζήτημα. Από την επόμενη εβδομάδα μπορεί να αρχίσει τη μελέτη ο ΠΑΟΚ για να στείλει το σχέδιο σε εμάς. Κι εμείς και ο ΠΑΟΚ θέλουμε να δηλώσουμε ότι το έργο θα γίνει γρήγορα. Από την έκδοση του σχεδίου βάζουμε ένα χρονικό όριο τεσσάρων ετών για να τελειώσει το έργο. Είναι κοινή δέσμευση, θέλουμε να γίνει γρήγορα το έργο. Είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ να γίνει αυτό, μιλάμε για ένα γήπεδο απολύτως σύγχρονο, με απόλυτη ασφάλεια. Θα χαιρόμαστε και για αυτό το στολίδι της Θεσσαλονίκης».

Για τη ΔΕΘ: «Την Πέμπτη θα είναι στην Αθήνα η διοίκηση της Έκθεσης. Όλη η γραμμή της Αγγελάκη θα γίνει πάρκο, προσβάσιμο στο κόσμο. Γύρω από το Παλαί Ντε Σπορ θα γίνουν τα νέα περίπτερα. Τα κτίρια διοίκησης θα είναι στο Συντριβάνι, ενώ θα γίνει χώρος πρασίνων κατά μήκος της Αγγελάκη. Μέσα στο 2019 θα εγκριθεί το συγκεκριμένο σχέδιο πιστεύω».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!