H εικόνα έμοιαζε ξένη με αυτό που είναι. Μπορεί να μοιάζει σκληρός, πολύ σκληρός, πάρα πολύ σκληρός εντός γηπέδου, όταν βγάζει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια είναι μία κινούμενη παιδική χαρά. Ένας κλόουν, που διασκεδάζει τους γύρω του με γκριμάτσες, πειράγματα, αστεία.
Αυτή τη φορά «φορούσε» με το ζόρι ένα μισό χαμόγελο. Καθόταν μόνος του, παρέα με το κινητό του και σχημάτισε αμήχανα το σχήμα της νίκης. Έδειχνε ταλαιπωρημένος, γερασμένος, έμοιαζε να προσπαθεί πολύ για δείξει ότι χαίρεται. Η εικόνα του Πόντους Βέρνμπλουμ που ανέβηκε στα social media του ΠΑΟΚ μετά το διπλό στην Λευκορωσία επί της ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ έμοιαζε αρκούντως ανησυχητική.
Γυρίζουμε πίσω με το διπλό @wernbloom #PAOK #UEL #BATEPAOK pic.twitter.com/OFZNb2QiWx
— PAOK FC (@PAOK_FC) October 5, 2018
Englishman in New York
Στο θρυλικό «Englishman in New York» ο Στινγκ ερμηνεύει την προσπάθεια ενός κλασικού Άγγλου να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να διατηρήσει την ταυτότητα, την διαφορετικότητα του. Για τον πλανήτη του ΠΑΟΚ, της Θεσσαλονίκης, της Ελλάδας ο Πόντους Βέρνμπλουμ ήταν ένα alien. Ένα legal alien, όπως λένε και οι στίχοι. Ένας κομήτης που προσγειώθηκε με πολύ κρότο, μετά από ένα μακρόσυρτο σίριαλ και από τον οποίον όλοι περίμεναν να αρχίσει να περπατάει στο νερό ως άλλος Ιησούς. Το πανάκριβο κλειστό τριετές συμβόλαιο που πήρε, η τεράστια μάχη που δόθηκε από τον ΠΑΟΚ μέχρι να αποσπάσει την υπογραφή του, ο θόρυβος από το τρίμηνο σίριαλ με το πρέσινγκ, τα παρακαλετά, τις φήμες για τις παραξενιές της συζύγου του (τα περισσότερα από αυτά ήταν υπερβολές και μέρος διαπραγματευτικού σχεδίου) δημιούργησαν ένα αρχικό κλίμα που αν δεν το λες αρνητικό, το λες σίγουρα επιφυλακτικό, ανιχνευτικό, αναγνωριστικό.