Η απολογία Σαντοριναίου!

Η επιστολή διαμαρτυρία που απέστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την λάσπη που πετούν εις βάρος του Δικεφάλου, προκάλεσε την… απολογία των λασπολόγων, που δεν έπεισε κανέναν ωστόσο.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιάννης Σαντοριναίος, απάντησε στην επιστολή διαμαρτυρίας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, κάνοντας λόγο για… λογοκρισία, αντί να ζητήσει συγγνώμη για τα κατάπτυστα… κείμενα που γράφει εις βάρος του Δικεφάλου στα Social Media.

Διαβάστε την απάντηση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

«Η δημοσιογραφία σε λογοκρισία, λοιπόν… Επειδή εργαζόμαστε στην ΕΡΤ, πρέπει να απαγορευτεί να εκφράζουμε κριτική κι αν συμπέσει η υποκειμενική γνώμη μας να είναι αντίθετη με όποια κέντρα επιβάλλουν εξουσία, τότε θα πρέπει να μας πλακώσει η σιωπή.

Οι αναρτήσεις στα social media εμπεριέχουν την προσωπική γνώμη μας. Αλλοτε με επιχειρήματα, άλλοτε με απορίες, άλλοτε με χιούμορ. Δημοκρατικό δικαίωμα η ελευθερία της έκφρασης.
Εχω την εντύπωση πως υφαίνεται εναντίον μου μία – άνευ λόγου κι αιτίας – εκστρατεία σπίλωσης, στοχοποίησης και προσβολής της προσωπικότητάς μου και της επαγγελματικής μου επάρκειας και διατηρώ κάθε νόμιμο δικαίωμα της υπεράσπισής μου σε κάθε συκοφαντική πράξη.

Κύριε Ιβάν Σαββίδη δεν είμαι εχθρός σας, ούτε προσωπικός ούτε της ομάδας που διοικείται. Είμαι δημοσιογράφος και αρθρώνω μία ελεύθερη κι ανεξάρτητη γνώμη, με σεβασμό στις δημοσιογραφικές αρχές δεοντολογίας».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!