Η πρώτη φορά του ΠΑΟΚ

Πάντα θα υπάρχει η πρώτη φορά. Καλή ώρα όπως τώρα για τον ΠΑΟΚ, που μετά από 402 επίσημα παιχνίδια στην Ευρώπη, 29 διαφορετικές χώρες και 123 ομάδες, ήρθε η ώρα να αγωνιστεί στην Τσεχία και φυσικά να συναντήσει για πρώτη φορά την Οπάβα.

Όσον αφορά την Οπάβα θα είναι η πρώτη φορά για όλους, εκτός από τον Ουίλιαμ Χάτσερ που έχει αγωνιστεί άλλωστε για τρία χρόνια στη Ντετσίν. Ιδιαίτερη περίπτωση και ο Μιλένκο Τέπιτς που έχει παίξει απέναντι στην κορυφαία ομάδα της χώρας και πρωταθλήτρια CEZ Νιμπούργκ. Για τον Σέρβο γκαρντ, αυτό ειδικά το ταξίδι, ξύπνησε κι άλλες αναμνήσεις και όχι τόσο η παρουσία του ΠΑΟΚ στην Τσεχία, αλλά το σύντομο πέρασμα από το Κατόβιτσε. Εκεί όπου πριν από μία δεκαετία σχεδόν είχε στεφθεί δευτεραθλητής Ευρώπης. Σημείο αναφοράς και για το Ελληνικό μπάσκετ η συγκεκριμένη πόλη.

«Η αλήθεια είναι ότι από το 2009 δεν είχα δει ξανά στο μπασκετικό χάρτη αυτή την πόλη, αλλά όταν φτάσαμε εδώ θυμήθηκα όλα όσα έγιναν στο Ευρωμπάσκετ», σχολίασε ο Τέπιτς και θυμήθηκε ότι στην Πολωνία και στο Κατόβιτσε το 2009, ως μέλος και μάλιστα «πενταδάτο» της Εθνικής Σερβίας, είχε κατακτήσει την 2η θέση στο Ευρωμπάσκετ. Εκείνοι οι αγώνες ήταν και οι τελευταίοι που συνοδεύτηκαν με ένα μετάλλιο για την Ελληνική εθνική ομάδα των ανδρών, η οποία βρέθηκε ένα σκαλί πιο κάτω από τη Σερβία… «έχουν περάσει 9 χρόνια από τότε, αλλά μου φαίνεται ότι είναι τόσο κοντά. Εύχομαι το πέρασμά μας από αυτή την πόλη να μας φέρει την ίδια τύχη που είχαμε και τότε με την ομάδα, όταν κατακτήσαμε την 2η θέση στο Ευρωμπάσκετ. Εύχομαι λοιπόν όλα να πάνε καλά και να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι».

Βασικό ζητούμενο της παρουσίας του ΠΑΟΚ στην Τσεχία είναι η νίκη, η πρώτη εκτός έδρας στο BCL και η τρίτη σερί για την ομάδα. «Σίγουρα οι δύο τελευταίες μας νίκες και ο τρόπος με τον οποίο ήρθαν μας έχουν βοηθήσει πολύ, αλλά το πρόγραμμα της ομάδας είναι τέτοιο που δεν υπάρχει πολύς χρόνος για ξεκούραση και προετοιμασία. Ούτε το ταξίδι μπορεί να είναι δικαιολογία, αυτός είναι ο ρυθμός μας πλέον.

Έχουμε ρεκόρ 1-3 στη διοργάνωση μέχρι τώρα, στόχος μας είναι να προκριθούμε στους 16 και για να πετύχουμε αυτό πρέπει να κερδίζουμε και εκτός έδρας. Αυτό το παιχνίδι φαίνεται ότι είναι μία καλή ευκαιρία για να το πετύχουμε, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί και η Opava έχει το ίδιο ρεκόρ με εμάς, έχουν τις δικές τους φιλοδοξίες. Θα πρέπει να δούμε πως θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι, να παίξουμε το καλύτερο που μπορούμε κι αν το καταφέρουμε τότε θα είμαστε πολύ κοντά στο να κερδίσουμε», τόνισε αρχικά ο Τέπιτς και αναφέρθηκε στη σημασία της προετοιμασίας, σωματικά και πνευματικά, με τα συνεχόμενα παιχνίδια και τις μετακινήσεις της ομάδας:

«Όταν παίζεις σε αυτό τον ρυθμό, το πιο σημαντικό είναι να είσαι έτοιμος πνευματικά. Δεν μπορείς να περιμένεις ότι όλα θα πάνε τέλεια, οπότε πρέπει να είσαι έτοιμος πνευματικά να κερδίσεις αυτά τα ματς. Για αυτό και θεωρώ ότι είναι σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!