Ούτε «φίλους» ούτε συμμάχους!

Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Βρίσκεται στο επίκεντρο σε καθημερινή βάση, πότε με λόγο και πότε χωρίς κανένα απολύτως

Άστοχα πρωτοσέλιδα, άστοχα και ανακριβή… ρεπορτάζ στο διαδίκτυο, προσβλητικά σχόλια σε κρατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προσβλητικά σχόλια στα social media, συνθέτουν την εικόνα της καθημερινότητας. Ο ΠΑΟΚ είναι το πρώτο θέμα συζήτησης, με ή χωρίς αφορμές

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ στο παρελθόν δεν βίωσε η κοινωνία του Δικεφάλου κάτι ανάλογο. Πιθανότατα γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν η ομάδα τόσο ισχυρή και η ΠΑΕ τόσο καλά οργανωμένη για να αντιμετωπίζει τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι, να μάθουμε να ζούμε γνωρίζοντας ότι σε κανένα δεν αρέσει η νέα τάξη πραγμάτων. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταγωνιστής και ως ένα σημείο είναι λογικό να ασχολούνται μαζί του. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις ασχολούνται με τον χειρότερο τρόπο και εμφανή διάθεση να δημιουργήσουν προβλήματα στον οργανισμό ή να επηρεάσουν αρνητικά την κοινή γνώμη.

Στο σημείο αυτό μπαίνει στην εξίσωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που είναι υποχρεωμένη –μέσα σ΄ όλα τα υπόλοιπα με τα οποία ασχολείται- να μην αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Δεν αναφέρομαι στην κριτική που θα της ασκηθεί. Η κριτική είναι υγεία και απαραίτητη προϋπόθεση για να βελτιώνονται ζωντανοί οργανισμοί όπως ο ΠΑΟΚ.

Αναφέρομαι σε όσους με δόλιους τρόπους προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Δικέφαλο. Κάποτε έβρισκαν πρόσφορο έδαφος και έκαναν σχεδόν ανενόχλητοι την… δουλειά τους. Ο ΠΑΟΚ όμως, δεν είναι όπως ήταν κάποτε. Αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουν. Μέχρι να το εμπεδώσουν, ο ασπρόμαυρος οργανισμός οφείλει να επαγρυπνεί, δίνοντας στον καθένα ότι του… αξίζει.

Δεν χρειάζεται κανένας να… αγαπήσει τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ την… αγάπη κανενός. Ούτε συμμαχίες χρειάζεται, ούτε ποτέ του χάρισαν τίποτα. Έχει την δύναμη, με τον Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι, τα στελέχη που διαθέτει, την ποδοσφαιρική ομάδα που δημιούργησε και την στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων φιλάθλων του, να πορεύεται μόνος του και να πετυχαίνει τους στόχους του. Σεβασμό δικαιούται και απαιτεί ο ΠΑΟΚ. Όποιος αργήσει να το αντιληφθεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Διαβάστε περισσότερα


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!